پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ۰۸:۵۹ ۳۲
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
قمار خطرناک بازار ارز و تحولات اقتصادی روز

قمار خطرناک بازار ارز و تحولات اقتصادی روز

توسعه تعاون:به‌نظر می‌رسد بازار ارز در حال انجام یک قمار پرخطر است، به‌ویژه با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی جهانی که اثرات مستقیم و غیرمستقیم خود را بر بازارهای داخلی گذاشته است. تحلیلگران اقتصادی به‌شدت نگرانند که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بازار ارز، بر روی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا شرط بسته‌اند و این وضعیت باعث ایجاد نوسانات شدید در بازار ارز و سایر بازارهای مالی شده است. به‌طور مشخص، بخش قابل توجهی از افزایش اخیر قیمت دلار، به‌نظر می‌رسد که برای پیشخور کردن این پیش‌بینی‌ها و شرط‌بندی‌های سیاسی است.

پیش‌بینی‌ها و نوسانات بازار ارز

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون بر اساس گزارش‌ها، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در صورت پیروزی ترامپ، بازار ارز با هیجانات جدیدی روبه‌رو خواهد شد. در این میان، برخی از تحلیلگران بر این باورند که این هیجانات منجر به کاهش قیمت دلار در روزهای بعد از انتخابات خواهد شد. تحلیل‌گران دیگری نیز به بررسی شرایط اقتصادی در صورت پیروزی کامالا هریس پرداخته و پیش‌بینی کرده‌اند که در این حالت، اولین کف قیمت دلار به کانال ۶۵ هزار تومان خواهد رسید. این پیش‌بینی‌ها در حالی مطرح می‌شود که برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند در صورت بروز شرایط بحرانی و هیجانات بیش از حد، قیمت دلار ممکن است به کف‌های پایین‌تر در حدود ۶۳ هزار تومان برسد. به‌ویژه با توجه به نوسانات شدید اخیر، بازار ارز همچنان تحت تاثیر این رویدادهای سیاسی قرار دارد.

کلیدواژه‌ها: نوسانات ارز، پیش‌بینی قیمت دلار، ترامپ، هریس، انتخابات آمریکا، هیجان بازار

افزایش تقاضا برای طلای آبشده

یکی دیگر از تغییرات قابل توجه در بازارهای مالی ایران، افزایش تقاضا برای طلای آبشده است. به‌ویژه پس از اعلام حراج سکه‌های جدید توسط بانک مرکزی در تاریخ ۱۹ آبان، حجم تقاضا برای تبدیل سکه به طلای آبشده به‌شدت افزایش یافته است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که در بازار، تعداد زیادی از خریداران سکه‌های ۸۶، به‌طور همزمان به دنبال تبدیل سکه‌های خود به طلای آبشده هستند. این روند ممکن است به دلیل نگرانی‌ها از کاهش ارزش پول ملی و یا پیش‌بینی نوسانات جدید در قیمت طلا باشد که باعث شده است تا افراد به دنبال ذخیره دارایی خود در قالب طلای آبشده باشند.

متغیرهای تاثیرگذار در بازارها

در تحلیل دقیق‌تر شرایط کنونی، دو متغیر مهم در کاهش و نوسانات شدید بازارها نقش داشته‌اند:

  1. خبرها و شایعات سیاسی: یکی از عوامل اصلی که به‌طور مستقیم بر جو بازار تاثیر گذاشته است، اخبار مربوط به تحولات سیاسی در سطح بین‌المللی و به‌ویژه در ارتباط با ایران است. روز دوشنبه، خبری از وال‌استریت ژورنال منتشر شد که اعلام می‌کرد ایران به‌زودی به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد. این خبر که به‌نظر می‌رسید قبل از انتخابات آمریکا رخ دهد، باعث شد که بازار تحت تاثیر قرار گیرد و هیجانات سیاسی، قیمت‌ها را دچار نوسان کند.
  2. تزریق بازارساز: عامل دوم که در نوسانات بازارها تاثیرگذار بوده، دخالت‌های بانک مرکزی و تزریق منابع ارزی از سوی بازارساز است. طبق گزارش‌ها، گفته می‌شود که بانک مرکزی با تزریق ارز در بازار سعی در جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و مهار نوسانات دارد. با این حال، این اقدام در شرایطی که قیمت‌ها به سطح حمایت می‌رسد، باعث بازگشت خریداران و ادامه نوسانات در بازار می‌شود.

در نهایت، به‌نظر می‌رسد که بازار ارز در شرایطی بحرانی و ناپایدار قرار دارد. پیش‌بینی‌ها، اخبار و واکنش‌های سیاسی و اقتصادی به شدت بر قیمت‌ها تاثیرگذار است. از طرفی، هیجانات موجود در بازار، بویژه در شرایط پس از انتخابات آمریکا، موجب شده است تا روند قیمتی دلار و سایر ارزها با افزایش یا کاهش‌های ناگهانی روبه‌رو شود. همچنین، افزایش تقاضا برای طلای آبشده نشان‌دهنده نگرانی‌های عمومی از وضعیت اقتصادی و نوسانات شدید است. در این میان، اقدامات بانک مرکزی و نقش بازارساز در تثبیت قیمت‌ها هنوز به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی برای مدیریت بازار ارز و سایر بازارها مطرح است.

آدرس کوتاه شده: