پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۰۳ ۱۱
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
مجوز اتحادیه‌های صنفی برای فروش برخط طلا کافی نیست

مقام صنفی:

مجوز اتحادیه‌های صنفی برای فروش برخط طلا کافی نیست

توسعه تعاون:عضو هیات رئیسه کمیته تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران گفت: مجوزهای اتحادیه های صنفی برای فروش طلا در فضای مجازی لازم است، اما کافی نیست و کنترل حاکمیت در بازار برخط طلا باید وجود داشته باشد تا سرمایه مردم و کشور دچار نقصان نشود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، «محمد کشتی آرای» امروز (دوشنبه) در میزگردی با «موضوع خرید و فروش غیرقانونی طلا در فضای مجازی و راه اندازی سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبهای، سند باکس وزارت صمت» افزود: طلا باید به حاکمیت وصل باشد که برای همین نیز بانک کارگشایی و طرح سند باکس وزارت صمت در این ارتباط ورود کرده است تا حتی عیار و ماهیت طلا در نظر گرفته شود.

حساب ۲۰۰ سایت متخلف در فضای برخط بسته شد

وی درباره درگاه های اینترنتی خطرآفرین در فضای مجازی، اظهار داشت: هفته پیش حساب بانکی ۲۰۰ مورد از این متخلفان بسته شده و غربال گری درحال انجام است.

کد رهگیری برای فروش طلا

رئیس اتاق اصناف تهران در ادامه این نشست اظهار داشت: هر فردی که در حوزه طلا پروانه دارد، برای اینکه بتواند در فضای مجازی خرید و فروش انجام دهد باید ذیل جواز خود اینماد دریافت کنند.

حمیدرضا رستگار تصریح کرد: در فروش طلا در فضای مجازی نیز باید فاکتور با کد رهگیری صادر شود تا تخلفات احتمالی در آینده رهگیری شود.

رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به جلوگیری از خالی فروشی و لزوم تایید اصالت طلا در سامانه؛ اظهارداشت: فروش آنلاین طلا نیازمند نظارت بیشتری برای جلوگیری از خالی فروشی است.

وی افزود: انبارهای دیگری نیز در صنوف معتمد و در اتحادیه‌های دیگری وجود دارد و کدی برای خریدار صادر و تایید گرفته می شود تا اطمینان لازم به خریدار داده شود.

رئیس اتاق اصناف تهران ادامه داد: اگر انبارهوشمند یا بانکی نباشد ممکن است خالی فروشی صورت گیرد؛ اقدام وزارت صمت برای راه اندازی هوشمند طلا نیز در این ارتباط است, نیاز است که اتحادیه طلا در این ارتباط دقیق تر ورود کند زیرا امکان کلاه برداری در صورت عدم توجه به این امر وجود دارد.

وی گفت: ما نیز در اتاق اصناف تهران آمادگی برگزاری جلسه با سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها را داریم.

سامانه هوشمند طلا برای جلوگیری از خالی فروشی ایجاد شد

«عبدالرضا عسگرخانی» مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها نیز در این نشست اظهار داشت: طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها برای اینکه ریسک سرمایه گذاری در فضای مجازی را رفع کند، قوانین جدیدی در سند باکس وزارت صمت در دست تدوین دارد.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ این طرح در وزارت صمت مطرح شد تا اینکه امسال این بستر ایجاد و فعالیت خود را آغاز کرد.

وی تصریح کرد: موضوع طلا با کسب و کارهای دیگر تفاوت ماهیتی دارد و برای اطمینان بخشی بیشتری در کنار اینماد و صدور فاکتور، در لحظه معامله کیفیت و اصالت وجودی آن در این طرح احراز شده تا خالی فروشی صورت نگیرد.

وی اظهار داشت: طرح سند باکس وزارت صمت درباره سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها از همه دستگاه های نظارتی مرتبط خواست درباره این سامانه نظرات خود را اعلام کنند و در نتیجه ۲۴۰ ریسک شناسایی و رفع شد تا اولین پلتفرم انبار هوشمند فلزات گرانبها با عنوان داریک ایجاد شود.

مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: در انبار هوشمند تدبیر شده که طلا در بانک کارگشایی که مرجع طلای ایران است قرار داده شود.

عسگرخانی گفت: طرح انبار فلزات گرانبها برای کمک به سازوکار اتحادیه طلا و جواهر است تا جلوی خالی فروشی و تخلفات احتمالی را بگیرد.

اصالت طلا باید در انبار هوشمند فلزات گرانبها تایید شود

وی افزود: در فروش آنلاین طلا نیازمند تایید اصالت کالای فروخته شده است به همین منظور باید قبل از فرش در انبار هوشمند فلزات گرانبها اصالت آنها تایید شود.

عسگرخانی گفت: پلیس امنیت اقتصادی نیز پیگیر آیین نامه سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها است جلوی تخلفات موجود در فضای مجازی گرفته شود.

مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: بر این اساس کسب و کاری های فضای مجازی می‌توانند داریی‌های خود را در سامانه فروشنده برای عرضه قرار دهند.

تصویب آیین نامه سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها تا دو هفته آینده

«ایرج نیازی» رئیس بانک کارگشایی نیز در این نشست اظهار داشت: از دیر باز مردم به سمت خرید و فروش طلا در فضای مجازی از جمله طلای آبشده رفته اند و به دنبال خرید این محصول در بستر امن و به صورت ۲۴ ساعته هستند.

وی افزود: تا امروز ۴۰۰ مجوز خرید و فروش طلا صادر شده است که ۲۰۰ مورد آنها تراکنش داشته اند اما فقط پنج شرکت فعالیت بیشتری دارند.

رئیس بانک کارگشایی ادامه داد: این سامانه ایجاد شد تا افرادی که مجوز های لازم را از اتحادیه طلا کسب کرده اند موجودی آنها نیز در این سامانه ثبت و تحت نظارت و در بانک کارگشایی نگهداری شود.

رئیس بانک کارگشایی با بیان اینکه در صورتی که نظارتی وجود نداشته باشد احتمال کلاهبرداری و پولشویی و سفته بازی در فضای مجازی امکانپذیر است ادامه داد: آغوش بانک کارگشایی برای کسب و کارهایی آنلاین باز شده تا این کسب و کار فعالیت خود را به صورت شفاف ادامه دهند.

وی تصریح کرد: در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، طلا به صورت امانی طلا نزد بانک کارگشایی به امانت گذاشته می شود تا اطمینان لازم برای خریداران صورت گیرد.

نیازی گفت: با همراهی تمام ذی‌نفعان امیدواریم که این آیین نامه طرف ۲ هفته آینده تصویب می شود.

آدرس کوتاه شده: