به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، بر اساس آمار وزارت کار، مردم تهران در صدر گروه پردرآمدترینها قرار دارند و مردم استان مازندران و البرز به ترتیب مقامهای دوم و سوم را دارند.
گزارش وزارت کار و امور اجتماعی از دخل و خرج خانوارهای شهری ایرانی حاوی جزئیات جدید و جالبی است.
سالنامه آماری وزارت کار نشان میدهد خالص درآمد یک خانوار دهک سومی در سال گذشته ماهی هشت میلیون تومان بوده و در سال حدود هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه خالص داشتهاند.
این در حالی است که خالص درآمد یک خانواده دهک دهمی در سال گذشته بیش از ۴۲۴ میلیون تومان بوده و ثروتمندترین افراد در ماه بهطور متوسط حدود ۳۵ میلیون و ۳۸۵ هزار تومان درآمد داشتهاند، چیزی حدود پنج برابر خانوارهایی که در دهک سوم قرار میگیرند.
هزینه خالص یک خانواده دهک دهمی در سال گذشته نیز حدود ۲۵ میلیون و ۳۶۲ هزار تومان بوده است.
این گزارش نکات جالب دیگری هم دارد مثلا مردم تهران در صدر گروه پردرآمدترینها قرار دارند و مردم استان مازندران و البرز به ترتیب مقامهای دوم و سوم را دارند.
از طرف دیگر، مردم استان خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و لرستان جزو کم درآمدترین افراد کشور هستند. یا اینکه درآمد خالص یک خانواده سهنفره در سال گذشته حدود ۱۴ میلیون و ۷۷۲ هزار تومان بوده که حدود ۱۱ میلیون و ۹۵۷ هزارتومان از این درآمد ماهیانه خرج هزینههای زندگی این خانواده شده.
متوسط هزینه و درآمد برحسب استان
گزارش وزارت کار و امور اجتماعی نشان میدهد کسانی که ساکن استان تهران هستند در سال گذشته درآمد بیشتری نسبت به افراد ساکن دیگر استانهای کشور داشتهاند.
طبق این آمار، ساکنان استان تهران در هر ماه به طور میانگین حدود ۱۹ میلیون و ۲۲۱ هزار تومان در آمد داشتهاند. از طرف دیگر حدود ۱۶ میلیون و ۳۴۹ هزار تومان از این مبلغ در آمد را برای گذران زندگی هزینه کردهاند.
ساکنان استان مازندران با درآمد ماهیانه حدود ۱۶ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان بعد از تهرانیها جزو افراد پردرآمد کشور هستند.
ساکنین استان مازندران حدود ۱۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان از این در آمد را در ماه خرج کردهاند. مردم استان البرز با یک فاصله خیلی کم بعد از استان مازندران در مقام سوم پردرآمدترینها قرار دارند.
افرادی که در استان البرز که فاصله خیلی کمی با استان تهران دارد، زندگی میکنند در سال گذشته ماهی ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشتهاند.
مبلغی که ساکنان استان البرز هر ماه برای گذران زندگی هزینه کردهاند نیز حدود ۱۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بوده.
نکته جالب این است البرزیها با اینکه از مازندرانیها درآمد کمتری داشتهاند، اما در هر ماه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بیشتر از افراد این استان برای گذران زندگی هزینه کردهاند. مقام چهارم این لیست برای ساکنین یزد است.
افرادی که در استان یزد زندگی میکنند سال گذشته ماهیانه ۱۵ میلیون و ۱۹۶ هزار تومان به طور میانگین در ماه در آمد داشتهاند.
هزینه زندگی در سال ۱۴۰۱ برای یزدیها ماهی حدود ۱۰ میلیون و ۲۶۸ هزار تومان بوده. اصفهانیها در مقام پنجم قرار دارند چون درآمد مردم استان اصفهان از ساکنان یزد کمتر است.
طبق این گزارش کسانی که در این استان زندگی میکنند سال گذشته ماهیانه حدود ۱۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان درآمد داشتهاند و از این عایدی ماهیانه حدود ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان آن خرج هزینههای زندگی این افراد شده است. بعد از اصفهان، استان فارس در مقام ششم قرار دارند.
در آمد مردم این استان در سال گذشته ماهیانه حدود ۱۴ میلیون و ۱۶۳ هزار تومان بوده، چیزی حدود ۲۰۰ هزار تومان کمتر از درآمد مردم استان اصفهان.
با این اوصاف هزینه خالص یک خانواده ساکن استان فارس در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان اعلام شده است.
یعنی با اینکه از اصفهانیها درآمد کمتری داشتهاند، اما در ماه حدود ۲۵۰ هزار تومان از مردم این استان بیشتر برای گذران زندگی هزینه میکنند.
این گزارش استانهای کم درآمد را هم معرفی کرده است. در گروه کم درآمدترینها، مردم استان خراسان شمالی با ماهی هشت میلیون و ۵۳۸ هزار تومان در صدر قرار دارند.
مردم استان خراسان شمالی سال گذشته برای هزینههای زندگی حدود هفت میلیون و ۲۵۰ هزار تومان ماهیانه خرج کردهاند.
بعد از مردم استان خراسان شمالی، کسانی که در استان سیستان و بلوچستان زندگی میکنند در رده دوم کم درآمدترینها قرار دارند.
مردم این استان سال گذشته ماهیانه به طور میانگین حدود ۹ میلیون تومان درآمد داشتهاند که همه آن ۹ میلیون درآمد صرف هزینه زندگی آنها در هر ماه شده است.
مردم لرستان هم با درآمد ماهیانه حدود ۹ میلیون و ۳۴۶ هزار تومان در رده سوم افراد کم درآمد جامعه قرار دارند.
طبق گزارش وزارت کار و امور اجتماعی مردم استان لرستان در سال گذشته حدود هفت میلیون و ۶۴۰ هزار تومان از درآمدشان را صرف هزینههای زندگی کردهاند.
این اعداد و ارقام نشان میدهد درآمد مردم لرستان فقط حدود ۳۴۶ هزار تومان از مردم استان سیستان بیشتر است، اما هزینه خالص آنها در هر ماه از مردم این استان حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کمتر بوده است.
منبع: mashregh