پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۱۰ آبان ۱۴۰۲ ۱۲:۵۶ ۱۲
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
شرکت‌های سودده و زیانده دولتی مشخص شدند

شرکت‌های سودده و زیانده دولتی مشخص شدند

توسعه تعاون: مدیرکل شرکت‌های دولتی گفت: نتیجه انضباط مالی و سختگیری‌ها در شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی این بوده که طی سال گذشته 48 شرکت زیانده دولتی به شرکت‌های سودده تبدیل شدند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، شرکت‌های دولتی با در اختیار داشتن حجم زیادی از دارایی‌های کشور نقش مهم و موثری در حوزه اقتصاد ملی دارند. مطابق قانون بودجه ۱۴۰۲، بودجه این شرکت‌ها حدود ۶۰ درصد بودجه کل کشور را تشکیل می‌دهد.

با توجه به این واقعیات، شفاف‌سازی عملکرد شرکت‌های دولتی اهمیت بالایی دارد.وزارت اقتصاد اقداماتی را در راستای شفاف‌سازی عملکرد شرکت‌های دولتی به اجرا گذاشته است.
در همین راستا، شاهد انتشار صورت‌های مالی آنها هستیم.بر اثر اقداماتی که شده، امروز مردم می‌دانند که شرکت‌های دولتی چقدر درآمد، هزینه، کارمند، هزینه پرسنلی و موارد دیگر دارند.
چقدر پاداش پرداخت می‌کنند و دارایی‌شان چقدر است و صاحب چه شرکت‌هایی با چه درصد سهامی هستند.
مردم امروز می‌دانند که شرکت‌ها در کجا اموال، زمین، ساختمان و… در مالکیت خودشان دارند.
شفاف‌سازی عملکرد تمامی شرکت‌های دولتی
به گفته وزیر اقتصاد روند شفاف‌سازی عملکرد شرکت‌های دولتی همین طور ادامه می‌یابد، تا اینکه در پایان سال جاری شاهد شفاف‌سازی عملکرد تمامی شرکت‌های دولتی و انتشار صورت‌های مالی آنها باشیم.
محمد عنبری مدیرکل شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه یک توضیحاتی درخصوص انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی داد.
سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز اطلاعاتی در این زمینه مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید.
وزیر اقتصاد طی سخنانی در رسانه ملی اعلام کرد که قصد داریم در سال ۱۴۰۲ صورت‌های مالی ۲۰۰۰ شرکت دولتی یا تحت مدیریت بخش اقتصاد را به صورت عمومی انتشار دهیم. تا الان ۱۰۰۰ مورد انتشار پیدا کرده است و تا آخر سال مابقی هم اطلاعاتشان منتشر می‌شود.
عنبری درخصوص شفاف‌سازی عملکرد شرکت‌های دولتی و انتشار صورت‌های مالی آنها تصریح کرد: سال گذشته و اواخر سال ۱۴۰۰ و وقتی خاندوزی برای اقدام در زمینه انتشار صورت‌های مالی دستور دادند، هنوز این امر تبدیل به قانون نشده بود. این موضوع با پیگیری وزارت اقتصاد به قانون بدل شد.
فایده انتشار این صورت‌های مالی این است که از یک طرف امکان نظارت ۸۵ میلیون ایرانی بر شرکت‌های دولتی فراهم می‌شود و از طرف دیگر، تاکید رییس‌جمهوری مبنی بر انضباط‌بخشی به عملکرد شرکت‌های دولتی و پاسخگویی و شفاف‌سازی در دستور کار قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: در ابتدا صورت‌های مالی ۱۵ شرکت دولتی را منتشر کردیم. شکایاتی را از سوی شرکت‌های دولتی داشتیم. دلیلش این است که صورت‌های مالی، تمامی اطلاعات شرکت‌ها را به صورت تجمیعی به انضمام گزارش حسابرس و بازرس قانونی منتشر می‌کند.
مدیرکل شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی توضیح داد: روند انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی از سال ۱۴۰۰ تا الان ادامه یافت.
سال گذشته سرجمع شناسایی ما به ۱۱۰۰ مورد رسیده بود. الان ۱۰۰۰ مورد فقط در ۷ ماهه اول سال ۱۴۰۲ از مجامعی که برگزار شده و صورت‌های مالی که حسابرسی شده است، شناسایی داشته‌ایم. تا آخر سال این عدد به ۲۰۰۰ مورد می‌رسد.
وی ادامه داد: از ۱۰۰۰ شرکتی که از ابتدای امسال تا الان شناسایی کرده‌ایم، ۲۸۹ مورد شرکت‌های دولتی هستند.
از این شرکت‌های دولتی ۶ مورد بانک دولتی و ۲ مورد شرکت بیمه دولتی هستند. شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها و بیمه‌ها نیز ۲۷۳ مورد باقیمانده هستند.
آدرس کوتاه شده: