پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ۰۸:۲۸ ۷۸
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
نظارت کامل سازمان تعزیرات بر تامین و توزیع میوه شب عید

نظارت کامل سازمان تعزیرات بر تامین و توزیع میوه شب عید

توسعه تعاون:مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران: طرح ویژه نوروزی از روز شنبه ۱۶ اسفند آغاز شده و بنا بر این است که کالا از مبدا تا مقصد پیگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،نظارت کامل سازمان تعزیرات بر تامین و توزیع میوه شب عیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای شهرام جباری زادگان در برنامه بازار تهران با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری درباره گرانی‌های اخیر و فشار بر معیشت مردم گفت: ساز و کار‌ها نباید به گونه‌ای باشد که مقام معظم رهبری بخواهند شخصا به همه موارد ورود کنند، اما نکته سنجی ایشان هم برای مردم و مسئولان امید آفرین است.
مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با اشاره به فعالیت‌های این میادین و اختلاف خرید آن‌ها با مغازه‌های میوه فروشی سطح شهر گفت: روزانه به صورت میانگین ۱ میلیون نوبت خرید در ۲۵۳ میدان و بازار تهران در سطح شهر به ثبت می‌رسد. اختلاف قیمت در میادین و مغازه‌های سطح شهر در میوه ۳۸،۵ درصد و در بخش سبزی جات و صیفی جات ۳۱ درصد است به طوریکه مردم در ازاء خرید ۱۱ کیلو محصول از تره‌بار می‌توانند ۷ کیلو محصول مشابه را از مغازه‌ها بخرند. میادین میوه و تره‌بار به عنوان مراکز عرضه میوه و تره‌بار و تمامی مواد غذایی مورد نیاز مردم تمامی تلاش خود را انجام می‌دهند که مردم بتوانند مایحتاج خود را به صورت با صرفه بخرند ضمن اینکه حضور این میادین باعث اعتدال قیمت‌ها درسطح شهر می‌شود.
جباری زادگان با تاکید بر اینکه زنجیره‌ای بین تولید و توزیع در محصولات وجود دارد و حلقه آخر مربوط به میادین تره‌بار است، خاطرنشان کرد: همه تدابیر ما برای جلوگیری از ضرر برای تولیدکننده است ضمن اینکه خریدار هم باید بتواند محصول مورد نظر خود را با قیمت کمتر و کیفیت بالا بخرد. دستچین کردن محصولات موجب شده است تا مشتریان بتوانند محصولاتی با کیفیت بالاتر را خریداری نمایند.
وی افزود: در این میادین غرفه‌هایی با عرضه مستقیم محصولات با تسهیلات بیشتر از شرایط معمول در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد و آن‌ها به طور مستقیم به عرضه مصولات مبادرت می‌کنند. به عنوان مثال سیب قرمز کیلویی ۸۹۰۰ تومان و سیب زرد کیلویی ۱۱۲۰۰ تومان در میادین عرضه می‌شود قیمت سیب قرمز در مغازه‌های سطح شهر کیلویی ۱۶۰۰۰ و سیب زرد کیلویی ۱۹۰۰۰تومان است بنابراین سیب قرمز با ۴۴ درصد و سیب قرمز با ۴۱ درصد تفاوت در میادین عرضه می‌شود.
در ادامه گفتگوی برنامه بازار تهران با موضوع گرانی و تفاوت فاحش قیمت فروش محصولات بین میادین تره بار و مغازه‌های سطح شهر، اسدالله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی درباره منشأ این اختلاف گفت: اختلاف قیمت به دلیل تفاوت در کیفیت است. در نرخ نامه قیمت سیب زرد از ۱۰ هزار تا ۱۶ هزار تومان آمده است. سیبی هم داریم که از ۵ هزار تا ۸ هزار تومان قیمت گذاری شده است در این بین خرید سیب مراغه از ۸ تا ۱۳ هزار تومان متفاوت است. میادین تره بار معمولا از میوه درجه ۱ استفاده نمی‌شود.
جباری زادگان در پاسخ به اظهارات رئیس اتحادیه میوه و سبزی گفت: شهروندان با حضور در میادین امکان دستچین کردن میوه‌ها را دارند و آن‌ها می‌توانند با سلیقه خودشان میوه بخرند. میوه‌های میدان تره بار همان میوه‌ای است که در مغازه‌ها هم به فروش می‌رسد. استقبال مردم از میادین به دلیل قیمت مناسب و کیفیت مطلوب میوه هاست.

پلمب مغازه‌های میوه فروشی متخلف

کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی با تاکید بر اینکه ما همیشه پاسخگو بوده ایم اظهار داشت: با گرانفروشان تعارف نداریم و نخواهیم داشت به ویژه اینکه رهبر معظم انقلاب هم فرموده اند. بازرسی از ۴ کانال به جز اتحادیه میوه و تره بار انجام می‌شود و ما از بازرسان و اعضای هیأت مدیره استفاده می‌کنیم. به اعضای اتحادیه از طریق پیامک و سایت اطلاع رسانی‌های لازم انجام شده است و در صورت تخلف برخی اعضا به دلیل حفظ آبروی بقیه این اعضا با متخلفان برخورد جدی می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه هر هفته برای میوه فروشان نرخنامه تهیه می‌شود، گفت: مغازه داران موظفند با ارائه فاکتور جنس خود را بفروشند. کیفیت میوه‌های تره بار با مغازه‌ها متفاوت است. اما اگر بازرسان ما گرانفروشان را شناسایی کنند با آن‌ها به صورت حداکثری برخورد شده و مغازه آن‌ها پلمپ می‌شود به طوریکه پرونده ۱۲۷ مورد در دست بررسی است.
وی افزود: اگر کسی بخواهد جشن بگیرد نمی‌تواند میوه آن را از میادین تره بار خرید کند. اما مشکلی که چندین سال است با اتحادیه بارفروشان داریم ساعت‌های متغیر خرید است. میدان اصلی تره بار بنا به عرضه و تقاضا جنس خود را به مغازه داران می‌فروشد. به طوری که خرید مغازه داران بر اساس ساعت متغیر است. قیمت میوه‌ها ربطی به ما ندارد و فقط نظارت بر کسب سود و فروش بر عهده اتحادیه است.
جباری زادگان بر اختلاف قیمت فروش میوه در میدان‌های تره بار و مغازه‌ها تاکید کرد: قیمت میوه در تره بار هم به نوعی متاثر از قیمت بازار است. توزیع جنس در میادین مشکل ندارد و ما نرخ تره بار را تعیین می‌کنیم، اما کیست که نداند سفره‌های مردم بسیار کوچکتر شده است.

طرح ویژه نوروزی سازمان تعزیرات از ۱۶ اسفندماه کلید خورده است

در ادامه گفتگوی بازار تهران ۱۶ اسفند محمدعلی اسفنانی مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران در واکنش به اظهارات اسدالله کارگر و شهرام جباری زادگان و در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه مشکل گرانی از کجاست که باعث واکنش علنی مقام معظم رهبری شده است؟ گفت: از شرایط به وجود آمده متاسفم. گرچه امسال پیش بینی می‌شد که قیمت میوه تا حدی گرانتر از سال گذشته باشد، ولی این سبک گرانی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و مردم واقعا توان خرید ندارند و اینکه مقام معظم رهبری هم شخصا این مطلب را عنوان می‌کنند به دلیل فشار زیاد روی مردم است و کسانیکه دست اندرکار این امر هستند یا به درستی به وظایف خود عمل نکردند و یا وظیفه آن‌ها به صورت ناقص عملیاتی شده است.
وی به گرانی میوه‌های شب عید اشاره کرده و افزود: در بحث تامین و توزیع میوه‌های شب عید میوه خارجی نداریم و عمده بحث ما درباره سیب و پرتقال است که تماما محصول داخل است. اینکه از باغدار به قیمت پایین خریده می‌شود و در انبار‌های اطراف تهران با رقم بسیار پایین انبار شده و هنوز عرضه نشده است، اشکال از تامین کنندگان بازار است و طبیعتا تخلفات باید به ما ارجاع شود. طرح ویژه نوروزی از روز شنبه ۱۶ اسفند آغاز شده و بنا بر این است که کالا از مبدا تا مقصد پیگیری شود و هر جا به تخلف رسیدیم با استفاده از ظرفیت‌های قانونی با آن برخورد کنیم؛ لذا حلقه آخر در زنجیره تامین و توزیع و نظارت بازار، حلقه دادرسی و نظارت بر تخلفات است. متاسفانه وظایف قانونی ما بر این است که بعد از تخلف اجازه ورود داریم اگرچه برخی مواقع می‌توانیم به صورت ناظر و در قیمت گذاری‌های کالا‌های اساسی در ستاد تنظیم بازار هم حضور داشته باشیم اگرچه میوه جزو محصولاتی است که نرخ تثبیتی ندارد، ولی ما با هیچ فردی مماشات نداریم و با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد اگرچه توقع داریم وجه برخوردی و تنبیهی قانون قوی‌تر باشد.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران با تاکید بر حضور نظارتی سازمان تعزیرات گفت: بررسی بازار و ارائه گزارش تخلفات چهار برگی بر عهده وزارت صمت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و اتاق اصناف است. سامانه ۱۲۴ مربوط به وزارت صمت است.
اسفنانی درباره خرید محصولات کشاورزی به قیمت پایین از باغداران و فروش همین محصولات با قیمت بالا به مردم گفت: ما آمادگی داریم به تخلفات رسیدگی شود. گشت‌های تعزیران در ایام منتهی به نوروز از صبح تا پاسی از شب در شهر هستند و گشت زنی می‌کنند. در ایام نوروز هم کشیک داریم و به تخلفاتی که خودمان کشف کنیم و یا توسط مراجع ذی ربط گزارش داده شود رسیدگی می‌کنیم. تنها راه، برخورد با متخلفان است. بخش بزرگی از تخلفات در تامین و توزیع اتفاق می‌افتد. امسال روش برخورد متفاوت شده است و سیستم نظارت از مبدا تا مقصد خواهد بود. گرچه عمده انبار‌های میوه بیشتر در خارج از تهران است، اما با هماهنگی‌های لازم با همکاران در شهرستان‌ها با متخلفانی که میوه‌ها را در انبار‌ها احتکار کرده اند برخورد قانونی خواهیم کرد.

آدرس کوتاه شده: