پنجشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۸
۱۷:۰۰
۵۹۳
طبقه بندی:
بورس
صحرایی مدیر عامل بورس تهران در خصوص تالار جدید بورس تهران اظهار کرد: تالارهای معاملاتی در دنیا وجود دارد، ولی اغلب نمادین هستند و آنجا سرمایهگذاری پیدا نمیکنید بلکه به عنوان محلی نمادین حفظ میشود. یکی از تفاوتهایی که این تالار با تالار حافظ دارد تابلوی معاملاتی آن است.
وی افزود: تابلو تک رنگ تالار حافظ بازدیدکنندگان خارجی را به اشتباه میانداخت که آن روز بازار منفی است. رنگ قرمز در بازارهای سرمایهای به معنای نزول قیمت سهام و رنگ سبز به معنای افزایش آن است که تغییرات لازم انجام شده و در تالار جدید بورس تابلو چند رنگ طراحی شده است.
مدیر عامل بورس تهران ادامه داد: سایز تابلو جدید متناسبتر طراحی شده و ساختمان آن هوشمند است؛ توصیه ما به مردم این است که کسانی که دانش کافی در این بازار ندارند به هیچ وجه مستقیم خرید و فروش نکنند.
این مقام مسئول اظهار کرد: ابزارهایی وجود دارد که متناسب با ریسک پذیری افراد امکان حضور آنها را در بازار سرمایه فراهم میکند؛ انواع صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها وجود دارند که به عنوان مشاور فعالیت میکنند.
صحرایی گفت: سرمایه گذاران پساندازهای خود را به بعنوان سرمایه استفاده کنند و از انجام اقداماتی مثل فروختن خودروی شخصی یا منزلی که در آن سکونت دارند، برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه اجتناب کنند.
وی افزود: در تالار قدیمی فضایی برای حضور افراد فراهم شده بود همچنین تعدادی کامپیوتر برای انجام معامله و اتصال به کارگزاریها وجود داشت. معاملات باید به صورت برخط انجام شده یا حداکثر به صورت تلفنی انجام شود که در هر مکانی امکان پذیر است؛ به واسطه تکنولوژی و ابزارهایی که امروزه در دسترس افراد جامعه قرار دارد، این موضوع باعث میشود تا انجام معاملات منحصر به این ساختمان و یا هر ساختمانی دیگری نباشد.
مدیر عامل بورس تهران با اشاره به اینکه در بورس تهران ۳۳۸ شرکت در تابلوهای متفاوت از شرکتها معامله میشوند تصریح کرد: ساختمان قدیم تالار از لحاظ شهرداری و آتشنشانی مشکلاتی داشت که از جمله آنها میتوان به نبود پلههای فرار اشاره کرد که چندین بار اخطارهایی از آتشنشانی را به همراه داشت؛ با توجه به حادثه ساختمان پلاسکو، در تالار قدیم با توجه به تعداد پرسنل و حضور سرمایهگذاران نگرانیهایی وجود داشت.
او گفت:در تالار جدید پرچم جمهوری اسلامی، لوگوی بورس تهران و آمار و اطلاعات روی تابلو نمایش داده میشود. کاهش قیمتها با قرمز و افزایشها با سبز نشان داده می شود، نماد و نام شرکت، آخرین قیمت و تغییرات قیمتها نشان داده میشود که در تابلوی قدیمی همه به رنگ قرمز نشان داده میشد.
صحرایی تصریح کرد: بورس تهران امسال با یک سال استثنایی مواجه شد که دلایل متعددی دارد. دولت با سیاستگذار مالی و پولی در حوزههای مالیاتی حضور مؤثری داشته و سایر فرصتها مثل سرمایهگذاری در بخش سکه و یا املاک به درستی با تغییر قوانین همراه بوده است؛ پایههای مالیاتی را رصد کردند و مالیاتها به تدریج اضافه خواهد شد. سرمایه گذاری در این حوزهها مولد نیست، اما سرمایهگذاری در بازار سرمایه میتواند زمینه رشد اقتصادی جامعه را فرهم کند.
مدیر عامل بورس تهران گفت: بالغ بر دو هزار و ۲۰۰ تریلیون تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که این سرمایه در خدمت صنعت و تولید قرار میگیرد و به رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد همچنین بازار سرمایه بیشترین شفافیت را دارد؛ فرهنگسازیهایی که طی ۱۰ سال اخیر انجام شده دانش و سواد مالی مردم جامعه را افزایش داده است. زیرساختها تغییر پیدا کرده است، در گذشته عرضه های اولیه به صورت خرید گروهی بود و بعدازظهر کارگزارها آن را بر اساس مکانیزمهایی که داشتند تخصیص میدادند، با اجرای طرح ثبت سفارش همه از امکانات یکسانی برخوردار خواهند بود.
او اظهار کرد: بعد از شهادت سپهبد شهید سلیمانی، اقدامات تدافعی نگرانی مردم را برطرف کرد که هیچ خطری در حوزه حمله بیگانان به ایران وجود ندارد. حضور بیشتر سرمایهگذاران از آن تاریخ این موضوع را تایید میکند. امروز ۸۵ درصد خریدها در بورس کشور به عهده توسط افراد حقیقی انجام میشود که در یکسال گذشته این نسبت، ۵۰ – ۵۰ بود، این رخدادها علتهای اساسی دارند.
صحرایی بیان کرد: به واسطه تغییرات ارزی که در گذشته رخ داد، ارزشهایی جایگزین شده و شرکتها تغییرات قابل توجهی داشتند که رشد کالای فیزیکی را به همراه داشت؛ این تغیرات فقط مختص بورس هم نیست، در سال ۹۵ ارزش بازار ما نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار بوده و امروز هم ۱۰۰ میلیارد دلار هست و تغییرات چندانی نکرده است.
مدیر عامل بورس تهران با اشاره ورود ابزار جدیدی با عنوان فروش تعهدی گفت: این ابزار در اسفند ماه رونمایی خواهد شد که در نمادهای محدودی ابتدا این کار آغاز خواهد شد. این آخرین ابزار کلاسیک است که بازار سرمایه ما به آن مجهز می شود، در بازار سرمایه همین تفاوت دیدگاه است که معاملات را شکل می دهد و نیازی به حضور فیزیکی وجود ندارد.