پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۰۸ ۳۳
طبقه بندی: اخبار
چچ
موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به راه افتاد

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به راه افتاد

توسعه تعاون:به گفته وکلای مهاجرتی، ثروتمندان آمریکایی به دلیل نگرانی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، به طور فزاینده‌ای به فکر گرفتن پاسپورت دوم هستند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از CNBC، به گفته وکلای مهاجرت، تعداد رو به افزایشی از آمریکایی‌های ثروتمند در آستانه انتخابات روز سه‌شنبه در حال برنامه‌ریزی برای ترک کشور هستند؛ بسیاری از آنها نگران ناآرامی‌های سیاسی و اجتماعی هستند، صرف نظر از اینکه چه کسی پیروز شود.


وکلای مهاجرت و مشاوران خانواده‌های ثروتمند می‌گویند که تقاضای بی‌سابقه‌ای از سوی مشتریانی دارند که به دنبال پاسپورت دوم یا اقامت طولانی‌مدت در خارج از کشور هستند. اگرچه بحث درباره مهاجرت پس از انتخابات امری رایج است، این بار بسیاری از ثروتمندان در حال برداشتن گام‌های عملی هستند.

دومینیک وولک، رئیس بخش مشتریان خصوصی در Henley & Partners که در مهاجرت بین‌المللی به ثروتمندان مشاوره می‌دهد، می‌گوید: ما تاکنون چنین تقاضایی ندیده‌ایم.

وولک می‌گوید برای اولین بار، آمریکایی‌های ثروتمند بزرگ‌ترین گروه مشتریان این شرکت هستند و ۲۰ درصد از تجارت آن را تشکیل می‌دهند، یعنی بیشتر از هر ملیت دیگری. او می‌گوید تعداد آمریکایی‌هایی که برای مهاجرت برنامه‌ریزی می‌کنند، دست‌کم ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته شده است.

دیوید لِسپرنس، مدیر عامل Lesperance & Associates، یک شرکت مالیات و مهاجرت بین‌المللی، می‌گوید تعداد آمریکایی‌هایی که او را برای مهاجرت احتمالی استخدام کرده‌اند، تقریباً سه برابر سال گذشته شده است.

یک نظرسنجی از Arton Capital که به ثروتمندان در برنامه‌های مهاجرتی مشاوره می‌دهد، نشان داد که ۵۳ درصد از میلیونر‌های آمریکایی می‌گویند احتمال دارد بعد از انتخابات کشور را ترک کنند، صرف نظر از اینکه چه کسی پیروز شود. میلیونر‌های جوان‌تر بیشترین تمایل را برای مهاجرت داشتند و ۶۴ درصد از میلیونر‌های ۱۸ تا ۲۹ ساله ابراز علاقه زیادی به دریافت ویزای طلایی از طریق برنامه‌های اقامت مبتنی بر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

البته علاقه به پاسپورت دوم یا اقامت خارجی از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ به طور پیوسته در میان ثروتمندان آمریکایی افزایش یافته است. از بازنشستگی در یک کشور گرم‌تر و ارزان‌تر گرفته تا نزدیک بودن به خانواده خود در خارج از کشور، جزو دلایل غیرسیاسی ثروتمندان برای مهاجرت است.

ثروتمندان همچنین شهروند تنها یک کشور بودن را به عنوان یک ریسک شخصی و مالی متمرکز می‌بینند. درست همان‌طور که سرمایه‌گذاری‌های خود را متنوع می‌کنند، حالا در حال ایجاد «سبد پاسپورت» برای مدیریت ریسک کشوری خود هستند. برخی دیگر خواهان پاسپورت غیرآمریکایی هستند تا در صورت سفر به کشور‌های خطرناک یا مناطق ضدآمریکایی احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی

با این حال، انتخابات و فضای سیاسی باعث شده که آمریکایی‌های ثروتمند بیشتر به مهاجرت به عنوان یک گزینه پشتیبان فکر کنند. لِسپرنس می‌گوید که در سه دهه گذشته، مشتریان آمریکایی او عمدتاً به دلایل مالیاتی به مهاجرت فکر می‌کردند. اکنون سیاست و ترس از خشونت نیز به دلایل آنها افزوده شده و انتخابات این ترس‌ها را تشدید کرده است.

لِسپرنس می‌گوید: برای برخی از آنها، مهم‌ترین مسئله این است که نمی‌خواهند در یک «آمریکای MAGA» زندگی کنند. برخی دیگر نگران خشونت در صورت باخت دونالد ترامپ هستند یا از برنامه مالیاتی کامالا هریس برای مالیات بر سود‌های تحقق‌نیافته برای کسانی که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ثروت دارند، هراس دارند. اگرچه تحلیل‌گران مالیاتی می‌گویند که احتمال تصویب این برنامه مالیاتی در کنگره کم است، لِسپرنس می‌گوید همچنان یک ریسک است.

وی افزود: حتی اگر احتمال آن فقط ۳ درصد باشد، باز هم بهتر است خود را بیمه کنید.

وکلای مهاجرت می‌گویند که ثروتمندان همچنین تیراندازی‌های دسته‌جمعی در مدارس، احتمال خشونت سیاسی، یهودی‌ستیزی، اسلام‌هراسی و بدهی‌های فزاینده دولت را از دلایل ترک کشور می‌دانند.

در مورد مقصدها، آمریکایی‌ها عمدتاً به اروپا علاقه دارند. به گفته Henley & Partners، کشور‌های برتر برای اقامت یا شهروندی دوم آمریکایی‌ها شامل پرتغال، مالتا، یونان، اسپانیا و آنتیگوا هستند. ایتالیا نیز برای آمریکایی‌ها محبوب شده است.

آرماند آرتون از Arton Capital می‌گوید: عشق آمریکایی‌ها به اروپا سابقه طولانی دارد و آنها حاضرند چند صد هزار یا نیم میلیون دلار در یک ملک یا صندوق سرمایه‌گذاری کنند.

قوانین و هزینه‌ها اما، به سرعت در حال تغییر است. در حالی که مهاجرت دسته‌جمعی به یک مسئله سیاسی حساس در سراسر جهان تبدیل شده، برخی از سیاستمداران اروپایی شروع به مقابله با ویزا‌های طلایی کرده‌اند که تنها بر اساس سرمایه‌گذاری به ثروتمندان شهروندی یا اقامت می‌دهد.

برای مثال، پرتغال پس از ورود شمار زیادی از خارجی‌ها به آلگارو و خرید ملک‌های ساحلی به عنوان بخشی از برنامه ویزای طلایی، با واکنش‌های منفی مواجه شد. با افزایش ۱۵ درصدی قیمت املاک، دولت قوانین را تغییر داده و حداقل میزان سرمایه‌گذاری را افزایش داده و امکان سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی را از این برنامه حذف کرده است.

ایتالیا در تابستان امسال مالیات ثابت بر درآمد‌های خارجی ثروتمندانی که اقامت مالیاتی خود را به این کشور منتقل می‌کنند را دو برابر کرد و به ۲۰۰ هزار یورو (۲۱۷ هزار دلار) رساند. این تغییر پس از موجی از مهاجران ثروتمند جدید اعمال شد که برای این برنامه به ایتالیا آمدند و قیمت املاک میلان را افزایش دادند.

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی

فعلاً، مالتا به‌عنوان مقصد اصلی برای پاسپورت دوم ثروتمندان آمریکایی باقی مانده است. اگرچه هزینه آن زیاد است (حدود ۱ تا ۱.۲ میلیون دلار)، برنامه شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری در مالتا، شهروندی و حق سفر و اقامت نامحدود در مالتا و در نتیجه اتحادیه اروپا را فراهم می‌کند. اتحادیه اروپا در حال پیگیری قانونی علیه برنامه مالتا است، اما بیشتر وکلای مهاجرت پیش‌بینی می‌کنند که مالتا پیروز شود.

کارائیب نیز برای آمریکایی‌هایی که تنها به دنبال پاسپورت دوم هستند، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. خرید یک ملک تأیید شده به ارزش بیش از ۳۰۰ هزار دلار در آنتیگوا و باربودا شما را در مسیر شهروندی قرار می‌دهد که امکان سفر آزاد به کشور‌هایی مانند هنگ‌کنگ، روسیه، سنگاپور، بریتانیا و اروپا را فراهم می‌کند. سنت لوسیا نیز محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

آمریکایی‌هایی که نیاکانشان اهل ایرلند، ایتالیا و ده‌ها کشور دیگر هستند، می‌توانند برای دریافت شهروندی مبتنی بر نسب اقدام کنند که معمولاً بسیار ارزان‌تر از ویزای سرمایه‌گذاری است. برخی کشورها، مانند پرتغال، همچنین ویزای بازنشستگی ارائه می‌دهند که اجازه ورود و مسیر شهروندی را فراهم می‌کند.

نباید انتظار داشت که شهروندی یا اقامت سریعاً صادر شود. با وجود درخواست‌های زیاد و مراحل مختلف بررسی پیشینه و تأیید، این فرایند می‌تواند ماه‌ها یا حتی بیشتر از یک سال طول بکشد؛ و بسته به نتایج انتخابات، این لیست انتظار ممکن است طولانی‌تر شود.

لِسپرنس می‌گوید: این بازار در حال شلوغ شدن است و من مطمئنم که در روز‌های ۶ یا ۷ نوامبر درخواست‌های بیشتری دریافت خواهم کرد.

نویسنده: حمیدرضا ذوالقدریها

آدرس کوتاه شده: