وی ادامه داد: این کالاها در شرکت های تولیدی بزرگ به عنوان فناوری استفاده می شود یا به واحدهای خودروسازی وارد و به صورت مونتاژ تولید روی آنها انجام و باعث ارزش افزوده داخل استان می شوند.
معاون بازرگانی خارجی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به وضعیت مونتاژکاری در استان کرمان گفت: بسیاری از کشورهای توسعه یافته ناگریز این مرحله را گذرانده اند و ما نیز باید مرحله گذار را در استان طی کنیم؛ این مرحله با وجود آمار بالای واردات کالاهای واسطه ای در حال طی شدن است.
وی تصریح کرد: در حوزه صادرات نیز مشکلات عدیده ای وجود دارد و ما سال ها سعی کردیم استان کشاورزی باشیم اما حضور ما به آن پررنگی در این حوزه نبوده و در حوزه پسته مشکل یا توجیه صادرکنندگان، بحث ایفای تعهدات ارزی است.
خسروی بیان کرد: در این زمینه پیمانسپاری ارزی با جدیت از سال ۹۷ پیگیری می شود و در این مدت سختگیری زیادی در بازگشت ارز حاصل از صادرات صورت می گیرد، روش های مختلفی نیز برای بازگشت این ارز به کشور تعریف شده اما هنوز این چالش برای صادرکنندگان حوزه کشاورزی ما حل نشده و آنان معتقدند حداقل تخفیف در این حوزه لحاظ شود که این موضوع باعث شده برخی صادرکنندگان به سمت کاهش صادرات بروند.
وی یادآور شد: همچپنین وجود کارت های بازرگانی اجاره ای باعث شده آمار صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان پایین بیاید.
خسروی افزود: از سوی دیگر اثرات کمبود آب و روند گذار کرمان از استانی کشاورزی به معدنی و صنعتی را می بینیم که گاه مشاهده می شود واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی در رتبه های برتر صادراتی استان قرار می گیرند و این موضوع نشان می دهد کرمان می تواند آینده روشن تری در صادرات خود داشته باشد؛ هرچند هنوز باید از خام فروشی جلوگیری کنیم و امیدواریم درآینده نزدیک به سمت تولید کالاهای با ارزش افزوده بالاتر برویم.
معاون بازرگانی خارجی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: استان کرمان در حال طی دوران پوست اندازی در حوزه تجارت خارجی و صادرات و واردات است.
وی در ادامه به اقداماتی همچون شرکت در نمایشگاه ها و تعامل با ۲۲ رایزن بازرگانی برای توسعه بازرگانی خارجی اشاره کرد و گفت: این موضوعات در دستور کار مدیران استان کرمان قرار گرفته است.