پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۱۳ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۴۹ ۱۰
طبقه بندی: صنعت و بازرگانی
چچ
میزبان مهربان عاقبت بخیری پسماند روی با سفر استانی رییس جمهور به زنجان

میزبان مهربان عاقبت بخیری پسماند روی با سفر استانی رییس جمهور به زنجان

توسعه تعاون:این روزها «خط تمام ایرانی تولید کبالت از پسماند روی» در زنجان، انتظار سفر رییس جمهور به این استان را می کشد تا رسما فعالیت خود را آغاز کند؛ این پروژه یک دستاورد محیط زیستی به شمار می‌آید و حداقل می‌توانیم بگوییم از این پسماند خطرناک کمی آسوده خاطرخواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، در همین راستا این هفته، تیمی از خبرنگاران در قالب تیم رسانه ای شورای اطلاع رسانی دولت، پیش از آمدن رییس جمهور بازدیدهایی از پنج پروژه آماده افتتاح در زنجان داشتند که یکی از آنها بازدید از خط تولید کبالت از پسماند روی شرکت دانش بنیان تحقیقات بین المللی صنعت و معدن آیرما در ایجرود بود.

«شهرام کدخدایی»، مدیر واحدهای گروه صنعتی معدنی زرین در جمع خبرنگاران می گفت: تولید فلز استراتژیک کبالت با عیار ۹۹.۹۶ درصد از پسماند روی برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه توسط یک شرکت دانش بنیان در زنجان به مرحله عملیاتی و با حمایت وزارت صمت و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به ثمر رسیده است.

چند نوع پسماند روی داریم؟

کدخدایی که خودش مهندس متالورژی است خیلی تلاش می کرد تا توضیحات ساده ای بدهد و زیاد تخصصی صحبت نکند. وی در جمع ، انواع پسماندهای روی را سه نوع عنوان کرد و افزود: سه نوع پسماند وجود دارد که شامل کیک سرد (نیکل)، کیک گرم (کبالت) و کیک قرمز (لیچ) است.

به گفته کدخدایی با استحصال فلز راهبردی کبالت، گام مهمی در صنعت روی برداشته شده است چرا که با تصفیه پسماند و استحصال فلزات، آنچه از پسماند برجای می ماند هیچ آسیبی برای محیط زیست ندارد

وی پس از گفت و گوی کوتاه در جمع خبرنگاران ، تلاش می کرد تمام جاهای کارخانه را به خبرنگاران نشان و توضیح دهد و مدام به عکاسان تاکید می کرد که از فلان محصول یا دستگاه حتما عکس بگیرند یا فیلم تهیه کنند یا مثلا همه اش منتظر رسیدن سایر خبرنگارانی بود که در جاهای مختلف کارخانه پخش شده بودند.

چند خبرنگار و عکاس به اتفاق کدخدایی به طبقه بالای کارخانه رفتند تا از سایر بخش ها دیدن کنند و بعد هم محصولی را ببینند که شاهکار کارخانه بود و وی به آن افتخار می کرد.

رطوبت همه جای فضا را گرفته بود و در بخشی از آن بوی آهک تندی به مشام می رسید . برخی کارگران ماسک زده بودند و بخارهای سپید رنگی با ارتفاع زیاد از دیگ های بزرگ به سقف سوله ها می رسید. من با کمی نگرانی از کدخدایی پرسیدم: «این بخارها برای تنفس ضرر ندارد؟ اصلا این بخارها چی هست» ؟ که او پاسخ داد : نگران نباشید اینها همه بخار آب است و محیط هم یک محیط قلیایی است نه اسیدی . فقط در یکجا اسید زنی می کنند که درب تانکرها بسته است و مشکلی وجود ندارد.

مدیر واحدهای گروه صنعتی معدنی زرین سپس روش هیدرومتالورژی به عنوان روش تولید کبالت از پسماند روی را معرفی کرد که کارخانه آنها از این روش استفاده کرده است و این اطمینان را داد: «این روش، کاملا دوستدار محیط زیست است و کبالت را که بگیریم بقیه پسماند می شود خاک باغچه».

این مهندس متالورژی که دغدغه محیط زیست هم داشت به خبرنگار ایرنا گفت: (مسوولان) یک فکری برای پسماندها کنند . بخدا ما چیزی نمی خواهیم فقط پسماند به ما برسد و ما کبالت بگیریم . پسماند که میلیارد دلار نمی خواهد .

کدخدایی ، سپس به استان گیلان و پسماندهای آن منطقه و سایر نقاط کشور اشاره کرد و گفت: پسماند گیلان که هزینه های میلیارد دلاری نمی خواهد فقط باید به دست اندرکاران، پسماند برسانند . بعد دست هایش را در هوا تکانی داد و از شیرابه های پسماندها گله کرد که دارد محیط زیست وآب ها را آلوده می کند.

حرف های کدخدایی مرا یاد اظهارات ۲ سال پیش یکی از دست اندرکاران پسماند انداخت که خطاب به مسوولان مربوطه به ویژه شهرداری ها می گفت: شما به ما «پسماند تر» بدهید ما به شما یا ذغال زیستی یا کود آلی حاوی هشت درصد هیومیک اسید می دهیم که داخل آن ۸۰ درصد ماده آلی و ۴۵ درصد هم کربن آلی است.

آدرس کوتاه شده: