پایگاه خبری توسعه تعاون
سه شنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ ۱۳:۰۸ ۱۳
طبقه بندی: صنعت و بازرگانی
چچ
از احیای54واحد راکد تا اشتغالزایی سه هزار نفر

صنعت و معدن سیستان و بلوچستان درسالی که گذشت;

از احیای54واحد راکد تا اشتغالزایی سه هزار نفر

توسعه تعاون :سیستان و بلوچستان با قرار داشتن بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان در حالی یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود که در سال گذشته علاوه بر احیای 54 واحد راکد در بخش صنعت و معدن؛ با ایجاد طرح‌های جدید در این بخش زمینه اشتغال برای سه هزار نفر فراهم شده است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، صنایع در حالی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های اشتغالزایی محسوب می‌شوند که علاوه‌بر اشتغالزایی، توسعه و رشد اقتصادی را به دنبال دارند.

در این زمینه سیستان و بلوچستان با قرار داشتن بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود.

معادن سیستان و بلوچستان به دلیل ظرفیت‌های بالای ذخایر در رتبه‌های اول و دوم کشوری قرار گرفتند که این نشان‌دهنده ظرفیت، رشد و رونق اقتصادی در منطقه است، این معادن حاوی ذخایر غنی از فلزات و کانسارهای معدنی از قبیل کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و همچنین عناصر و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل‌سفید و سنگ‌های ساختمانی و تزئینی بویژه گرانیت و مرمر است.

وجود ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیر فلزی و سایر مواد معدنی، سیستان و بلوچستان را آماده ایجاد و توسعه بیش از پیش صنایع تبدیلی و فراوری معدنی کرده استبا این وجود سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به طور قطع و در شرایط کنونی در این استان وجود دارد؛ همچنین از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کم‌نظیرترین استان‌های کشور محسوب شده و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع به خود اختصاص داده است.

در این میان وجود معادن غنی و متنوع و سهم بالای سیستان و بلوچستان در برخورداری از این معادن و امکان توسعه فعالیت‌های معدنی توسعه و پیشرفت اقتصادی این نقطه از ایران اسلامی را رقم زد، به عقیده کارشناسان؛ این استان در دوران بعد از انقلاب یکی از استان‌های مستعد در زمینه سرمایه‌گذاری به‌ویژه در بخش معدن بوده است.

شناخت مزیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌تواند علاوه‌بر هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت بهره‌برداری توان رقابتی در بازارهای بین‌المللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست و در دولت سیزدهم نیز شاهد اتفاقات بی‌نظیری در این عرصه هستیم.

صنعت و معدن سیستان و بلوچستان درسالی که گذشت؛از احیای۵۴واحد راکد تا اشتغالزایی سه هزار نفر

نگاهی به عملکرد صنعت و معدن سیستان و بلوچستان

با توجه به اهمیت حمایت از بخش صنعت در سیستان و بلوچستان، وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی،کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی، ۸۰ درصد از تور ماهیگیری مورد نیاز کشور، ۳۰ درصد کنسرو ماهی، ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن و ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود.

در همین راستا در سالی که گذشت ۴۰ واحد تولیدی در بخش صنعت با ایجاد اشتغال برای ۴۹۵ نفر و ۱۴ واحد معدنی با ایجاد اشتغال برای ۱۶۳ نفر احیا و وارد مدار تولید شدند.

همچنین ۱۰۶ طرح جدید در حوزه صنعت با اشتغال یک‌هزار و ۹۳۲ نفر و ۳۹ طرح معدنی جدید با اشتغال یک‌هزار و ۶۴ نفر در سال ۱۴۰۲ در سیستان و بلوچستان در حوزه صنایع و معادن به بهره برداری رسید.

صنعت و معدن سیستان و بلوچستان درسالی که گذشت؛از احیای۵۴واحد راکد تا اشتغالزایی سه هزار نفر

طرح‌های در دست اجرا توسط شرکت‌های سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن

شرکت تأمین آب صنایع و معادن ایمواسکو اقدام به اجرای خط انتقال آب از دریای عمان کرد، این طرح به طول ۸۲۰ کیلومتر و با ظرفیت انتقال سالانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب دریا با سرمایه گذاری مبلغ ۳۹۰ هزار میلیارد ریال انجام شد.

یکی دیگر از طرح‌های انجام شده در بخش صنعت و معدن سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری شرکت تلاشگران زرمس ایرانیان، تولید کاتد مس در نیمروز با سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریالی و اشتغال ۲۵۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد، سرمایه گذاری شرکت توسعه صنایع معدنی مس جانجا، تولید کنسانتره مس در نیمروز با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریالی و اشتغال ۳۰۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد، سرمایه گذاری شرکت گسترش صنایع آریا تایر هامون، رفع موانع تولید تایر در سیستان با انتخاب سرمایه گذار جدید و شروع عملیات اجرای ابنیه و تاسیسات و پیگیری عقد قرارداد با تامین ماشین آلات مورد نیاز توسط شرکت چادر ملو، سرمایه گذاری شرکت پارس تامین، تولید شمش طلا در تفتان با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی و اشتغال ۵۰۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد بود.

همچنین سرمایه گذاری شرکت پارسیان، تولید کنسانتره مس در نیمروز با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۲۵۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصد، سرمایه گذاری صنایع نساجی پرستو آبی هامون شامل ریسندگی، بافندگی و پوشاک در زاهدان با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۰۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصد، سرمایه گذاری قرارگاه خاتم با عنوان طرح کنسانتره مس و کاتد مس در زاهدان با اشتغال ۲۰۰ نفر و سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریال با پیشرفت ۱۲ درصد، سرمایه گذاری و مشارکت سازمان همیاری شهرداری‌ها در طرح های سرمایه گذاری واحد تولید هیدرو کربن از ضایعات لاستیک، طرح تولید نایلون و نایلکس، طرح تولید لوله های اسپیرال و مشارکت در طرح های سرمایه گذاری فولاد پارس و مشارکت در طرح ریسندگی و بافندگی زابل، مشارکت با شرکت نو آتی در احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگا واتی در گوهر کوه از دیگر اقدامات انجام شده در بخش صنعت و معدن سیستان و بلوچستان در سال گذشته به شمار می‌رود.

سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی که در حوزه ذخایر معدنی دارد در صورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب می‌تواند به عنوان موتور محرکه کشور عمل کند که این امر در دولت سیزدهم در حال تحقق است

با این وجود سیستان و بلوچستان با قرار داشتن بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان، رنگین کمانی از معادن را در خود جای داده و احیای ۵۴ واحد معدنی و صنعتی راکد استان در دولت سیزدهم تنها در سال ۱۴۰۲ نشان از نگاه ویژه دولتمردان برای بهره‌گیری از این ظرفیت خدادادی در جهت ایجاد اشتغال و توسعه همه جانبه این نقطه از ایران اسلامی است.

شناخت مزیت‌های سرمایه گذاری در بخش معدن می‌تواند علاوه‌بر هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت بهره‌برداری توان رقابتی در بازارهای بین‌المللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست.

سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی که در حوزه ذخایر معدنی دارد در صورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب می‌تواند به عنوان موتور محرکه کشور عمل کند که این امر در دولت سیزدهم با ورود بسیاری از شرکت‌های بزرگ معدنی در این استان در حال تحقق است.

توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر سیستان و بلوچستان بویژه در بخش معدن علاوه‌بر توسعه و پیشرفت این استان سبب شکوفایی و پویایی اقتصاد کشور نیز خواهد شد؛ بنابراین حضور شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در این نقطه از ایران اسلامی به تحقق این امر کمک شایانی خواهد کرد.

آدرس کوتاه شده: