پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ ۱۲:۱۷ ۳۷
طبقه بندی: بانک
چچ
مجلس در حال اصلاح قانون بانکداری است

مجلس در حال اصلاح قانون بانکداری است

توسعه تعاون: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس برای اصلاح قانون بانکداری کشور مصمم است و معتقد است با اعمال نظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحلت قطعا می توان در افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم و رشد تولید موثر بود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، فتح اله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور در برنامه بهارستان رادیو اقتصاد به لزوم بازنگری در سیاست های پولی کشور پرداخت و افزود: یکی از مباحث مهمی که در افزایش ارزش پول ملی موثر است انجام مناسبات خارجی و نیز تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه است.

سوال : بحث راهکارهای مهار تورم و رشد تولید که شعار امسال هم هست ، از لزوم بازنگری در سیاست های پولی کشور صحبت های کارشناسی خیلی زیادی مطرح شده است بفرمایید که نقش پول ملی و مناسبات آن با ارزهای خارجی در این موضوع یعنی بحث مهار تورم چه اهمیتی دارد و چطور می شود پیوندهای بین پول ملی و به ویژه دلار را در ارزهای خارجی مورد بازنگری قرارداد ؟
توسلی : مجلس در حال اصلاح قانون بانکداری هست و تقریبا این کار را ما در مجلس تمام کردیم حالا دوستان دیگر یا شورای نگهبان و مجمع هم نظرشان را می دهند، بحث های مختلفی در این خصوص وجود دارد برای افزایش ارزش پول ملی و طبیعتا یکی از مباحثی که در افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم و رشد تولید هست مناسبات خارجی هست.

مناسبات خارجی ما هم تبادلات اقتصادی است که کمک می کند به این که ذخیره ارزی ما افزایش پیدا کند و طبیعتا جایگاه پول ملی هم تقویت می شود؛ برای این موضوع از ابتدا سیاست کلی کشور توسعه روابط با کشورهای همسایه و مسلمان بوده و این معنی اش این نبود که کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اروپایی یا آسیایی یا جاهای دیگر را ما نمی خواهیم ارتباط بگیریم نه، اولویت ما این بوده در چارچوب همان سیاست خارجی عزت، حکمت ، مصلحت و طبیعتا به نفع منافع ملی کشور هم هست که با کشورهای همسایه روابط بهتری داشته باشیم چه در حوزه سیاسی چه در حوزه امنیتی و چه در حوزه اقتصاد.

همه این ها هم به صورت زنجیروار به هم وصل هستند وقتی تقویت روابط سیاسی با کشورها اتفاق بیفتد طبیعتا روابط اقتصادی هم گسترش پیدا می کند و در خصوص تهدیدات منطقه ای هم می توانیم تصمیمات مشترکی بگیریم و با همدیگر تصمیم مشترکی گرفته شود برای مقابله با تهدیدات مشترک بین المللی و منطقه ای در بحث روابط تجاری مان با کشورهای دیگر .

این واقعیت را نمی شود انکار کرد که دلار و یورو در دنیای امروز تسلط دارند و حاکمیت دارند در بازار اقتصاد بین المللی و امریکاییها و اروپایی ها هم طبیعتا از همین تسلط و هژمونی که دارند استفاده می کنند برای این که هم قدرت سیاسی شان را در دنیا حاکم کنند در کشورهای مختلف و هم این که در حوزه اقتصادی هم دخالت های خاص خودشان را انجام می دهند.

طی سال های گذشته با توجه به سیاست هایی که برخی کشورها داشتند برخی کشورها حتی مثلا روسیه، چین و هند تلاش کردند که تبادل شان با کشورهای دیگر را با آن کشور با پول ملی آن کشور انجام بدهند که به شکلی کمک کند به اقتصاد خودشان و اقتصاد ملی شان و این در یک جاهایی جواب داده و یک جاهایی هم جواب نداده است.

مثلا فرض کنید در سوریه که در دوران جنگ بوده شما می بینید که اصلا تبادل دلار در بازار آنجا را دولت سوریه منع کرد و باعث شد که مقداری کنترل شود وضعیت ارزی کشور و اقتصاد آن کشور مهار شد .

طبیعتا این دو تا با همدیگر هر چقدر که توان تولیدی ما و فیزیکی کشور افزایش پیدا کند طبیعتا نرخ تورم هم پایین تر خواهد آمد و آن بستگی دارد به بخش های مختلفی، یعنی یک بخشی از آن بین المللی که توسعه تجارت خارجی است و یک بخشی از آن هماهنگی دستگاههای مختلف حوزه اقتصادی در کشور هست .

یعنی بانک مرکزی ما، گمرک ما و وزارت اقتصاد ما ، بقیه دستگاه ها این بحث هایی که با هم دستگاههایی که در حوزه اقتصاد نقش مستقیم دارند هر چقدر که این ها هماهنگ عمل کنند نه این که یک کار را انجام بدهند، هماهنگ عمل کنند، انتظار ما در مجلس این است که دوستان دولت با هماهنگی هایی که انجام میشود زیرساخت های لازم را فراهم کنند توسعه روابط اقتصادی در کشور تسهیل شود.

من رئیس کمیسیون دیپلماسی اقتصادی مجلس هستم جلسات متعددی با عزیزان دولت در بخش های مختلف، معاونین وزرا، استانداران، برگزار کردیم سیاستها و راهبردهایشان و برنامه هایشان را ارائه دادند.

برای این که ببینیم که چه برنامه ای دارند برای توسعه روابط اقتصادی، بحث پول و تبادل تجاری و تبادل بانکی یک موضوع هست که طبیعتا باید زیرساخت های لازم علیرغم همه محدودیت هایی که در عرصه بانکی و پولی- بانکی در دنیا داریم انجام شود به اشکال مختلف که ما بتوانیم اقتصاد ملی را تقویت کنیم و فرمایش حضرت آقا را انشاالله به منصه ظهور برسانیم .

آدرس کوتاه شده: