پایگاه خبری توسعه تعاون
سه شنبه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ ۱۱:۴۷ ۲۱
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
قیمت خرید تضمینی ۱۷ هزار تومانی برای گندم

کمیسیون کشاورزی مجلس پیشنهاد داد؛

قیمت خرید تضمینی ۱۷ هزار تومانی برای گندم

توسعه تعاون:سخنگوی کمیسیون کشاورزی با اشاره به تعلل دولت در تعیین قیمت خرید تضمینی گندم، خبر از رقم پیشنهادی این کمیسیون برای خرید تضمینی گندم دارد.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، سخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت گندم در برخی از استان‌ها و تعلل دولت و شورای قیمت گذاری در تعیین قیمت خرید تضمینی گندم جلسه فوق العاده‌ای با حضور رئیس و تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و معاونان اقتصادی، پارلمانی و زراعت وزارت جهاد کشاورزی، رئیس اتحادیه گندمکاران و رئیس نظام مهندسی کشاورزی برگزار شد.

ذبیح الله اعظمی ساردوئی گفت: با توجه به اینکه امنیت غذایی کشور با تولید گندم و نان گره خورده، موضوع خرید تضمینی گندم از کشاورزان اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نیز یارانه قابل توجهی برای گندم در نظر گرفته شده است. با این وجود دولت در خصوص تعیین قیمت خرید تضمینی گندم تعلل کرده است. این درحالی است. در برخی از مناطق گرمسیری مانند جنوب و جنوب شرق کشور برداشت گندم آغاز شده و کشاورزان بلاتکلیف هستند.
پیشنهاد کمیسیون کشاورزی برای قیمت خرید تضمینی گندم

ساردوئی ادامه داد، احتمالا تولید گندم در استان‌های گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان غربی و شرقی، خراسان و اردبیل به دلیل کاهش بارندگی کم خواهد شد. متاسفانه در تمامی وزارت خانه‌های کشور از جمله وزارت جهاد کشاورزی آمار دقیقی وجود ندارد. لذا نمی‌توانیم از تولید گندم به میزان مشخص و مورد نیاز کشور اطمینان حاصل کنیم. بر همین اساس کمیسیون کشاورزی با ارزیابی قیمت جهانی گندم، سود متعارف کشاورزان و هزینه‌های تولید قیمت ۱۷ هزار تومان در هرکیلوگرم را به عنوان قیمت خرید تضمینی گندم پیشنهاد داد. این موضوع را با رئیس جمهور مکاتبه خواهد کرد.

وی گفت:لازم به ذکر است که یارانه گندم در قانون بودجه ۱۴۰۲ حدود ۱۰۵ همت در نظر گرفته شده اما دولت به حدود ۱۳۷ همت برای اجرای این امر نیاز دارد. این افزایش نرخ خرید تضمینی گندم نیز بار مالی بیشتری را می‌طلبد که دولت باید از هم اکنون برای آن برنامه ریزی و تدبیر کند.
بحران غلات و گندم

این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه دلالان و واسطه گران اقدام به خرید گندم به صورت نقدی و با نرخ های بالاتر می‌کنند، امکان قاچاق این محصول استراتژیک و خروج آن از کشور وجود دارد.

از طرفی روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکننده گندم در جهان نیز تهدید کرده تمام تولید سال جاری خود را ذخیره خواهد کرد تا به عنوان سلاح امنیت غذایی در برابر سایر کشورها استفاده کند. اوکراین نیز به عنوان یکی دیگر از تولیدکنندگان غلات جهان به دلیل جنگ در تولید با مشکل مواجه است.

این موارد احتمال بروز بحران در حوزه غلات و گندم را افزایش می‌دهد؛ از این رو ما باید با حساسیت بیشتری نسبت به تولید گندم خود عمل کرده و اجازه خروج کیلویی گندم از کشور را ندهیم.

اعظمی ساردوئی عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده یک میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی در گندم زارهای کشور انجام شده است. اما ارزیابی‌های کمیسیون کشاورزی در خوش بینانه ترین حالت نشان دهنده این است که حدود ۳۰۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی انجام و نهاده تحویل داده شده است. از این رو انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی داده‌های خود را واقعی تر کند.

منبع: خانه ملت

آدرس کوتاه شده: