پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ ۱۱:۲۹ ۶۱
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
غفلت از ظرفیت های تعاون، چالش های اقتصادی را تداوم می بخشد

غفلت از ظرفیت های تعاون، چالش های اقتصادی را تداوم می بخشد

توسعه تعاون: یک فعال اقتصادی معتقد است به خدمت نگرفتن ظرفیت های بخش تعاون در سال های اخیر زمینه را برای افزایش بیکاری، مهاجرت از روستاها به شهرها و حاشیه نشینی افزایش داده است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، محمد صادق مفتح کارشناس مسائل اقتصادی و معاون اسبق وزارت صمت در گفت و گو با این پایگاه خبری در خصوص زیان‌های ناشی از غفلت از ظرفیت‌های بخش توسعه تعاون در اقتصاد ایران گفت: توسعه تعاون یکی از بسترهای مهم رشد اقتصادی به شمار می رود که متاسفانه در سال های اخیر به دلایل مختلفی از آن غفلت شده است، در حالی که توسعه تعاون می‌تواند سایر بخش‌های اقتصادی را نیز مشمول توسعه قرار دهد و ظرفیت‌های بخش های مختلف اقتصاد را ارتقاء دهد.

وی در این خصوص بیان داشت: برخی از مدیران بر این باورند که تعاونی‌ها فقط در قالب تعاونی عرضه و محدود به دایر کردن فروشگاه‌های تعاونی شبیه فروشگاه‌هایی هستند که در دو دهه اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دایر شده بودند، در حالی که تعاونی‌ها می‌توانند ظرفیت‌های بزرگی در بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از اقتصاد صنعت، معدن و بازرگانی رقم بزنند.

وی در این باره افزود: با اینکه بخش تعاون طبق برنامه پنج ساله باید ۲۵ درصد در اقتصاد ایران سهم داشته باشد به دلیل عدم شناخت از ظرفیت‌های این حوزه متاسفانه زیر ۱۰ درصد در اقتصاد فعال است. غفلت از به کار گرفتن تمامی پتانسیل‌های بخش تعاون اقتصاد را با مشکلات و چالش هایی رو به رو کرده که اینک شاهد آن هستیم. از این نظر احساس می شود دولت ها باید توجه بیشتری به بخش تعاون داشته باشند تا به واسطه احیای پتانسیل‌های بخش تعاون، سایر ظرفیت های کشور نیز به تحرک واداشته شوند.

این فعال اقتصادی در ادامه بحث توضیح داد: بنده با توجه به شناختی که از بخش تعاون و تاثیرگذاری آن در رشد تعاون در اقتصاد کشور دارم به این موضوع تاکید می‌کنم که متاسفانه تعاون یکی از مظلوم‌ترین بخش‌ها در اقتصاد ایران است که مورد بی‌مهری سیاست‌گذاران واقع شده است، بی مهری که در کل صدمات زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده است.

وی در این باره افزود: به خدمت نگرفتن ظرفیت های بخش تعاون در سال های اخیر زمینه را برای افزایش بیکاری، مهاجرت از روستاها به شهرها و حاشیه نشینی افزایش داده است. به نظر می رسد عدم استفاده از پتانسیل بخش تعاون به دلیل نشناختن فضای واقعی تعاونی‌ها و توسعه‌ای است که از این محل در اقتصاد کشور ایجاد می‌شود.

مفتح در این باره تصریح کرد: متاسفانه مسئولین به این موضوع واقف نیستند که چه ظرفیت بزرگی در بخش تعاون کشور وجود دارد و از این ظرفیت برای رونق بخشی به تولید و ایجاد اشتغال چگونه باید بهره‌برداری کرد. اگر مسئولین در این موضوع دقت کنند و با مطالعه به توسعه تعاون روی خوش نشان دهند قطعا در تمام حلقه‌ها و در تمامی بخش‌های اقتصادی بخش تعاون پای کار خواهد بود و می تواند مانع از تداوم خسارت‌هایی شود که اقتصاد ایران را با چالش های اساسی رو به رو کرده است.

آدرس کوتاه شده: