چهارشنبه, ۲۹ تیر ۱۴۰۱
۱۱:۲۸
۱۲۰
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ،عطا بهرامی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با پایگاه خبری توسعه تعاون در خصوص تشکیل تعاونی های روستایی و تجمیع اقدامات کشاورزان در استفاده از زمین و تولید محصولات کشاورزی ذیل یک تعاونی برای بهره وری بیشتر اقتصادی گفت: واقعیت این است که کشاورزی در زمینهای با مساحت کم و به صورت خرده مالک، وضعیت بهرهوری قابل توجهی ندارند انتظار میرود در روستاها تمرکزی بر تشکیل تعاونی ها صورت بگیرد تا بتوانیم در بخش کشاورزی بهره وری بیشتری ایجاد کنیم.
وی در این باره خاطر نشان کرد: به این معنا که اگر تعاونی روستاها فعال شود، مثلا 50 هکتار زمین متعلق به بیست کشاورز باشد قطعا آنها به صورت تک تک کار خاصی نمی توانند صورت دهند اما اگر همه این مورد با هم یک زنجیره ارزش تشکیل دهند که قطعا در کاشت، برداشت و بهره وری تولید محصولات کشاورزی مفید واقع خواهد شد. این موضوع میتواند زمینه های لازم برای اشتیاق به کار گروهی را در بین کشاورزان و علاقمند شدن به حضور در تعاونیها افزایش دهد.
این اقتصاددان در این باره خاطر نشان کرد: در صورتی که کشاورزان باهم یک نهاد تعاونی تشکیل بدهند میتوانند موفق باشند نه به صورت انفرادی، لذا براین اساس میتوان تعاونی ها را فعال کرد و مشوقی برای کشاورزان ایجاد کرد تا محصولات خود را در فضای تعاونی عرضه کنند و در این خصوص با یکدیگر همکاری های دو یا چند جانبهای داشته باشند.
کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه در خصوص کاهش فاصله طبقاتی در توسعه تعاونیها گفت: آنچه در این موضوع حائز اهمیت است این است که توسعه تعاونیها بخصوص در بخشهای روستایی و شهرستانهای کوچک منجر به کاهش فاصله طبقاتی میشود. این موضوع در شرایط امروز اقتصادی که نابرابری در جامعه بسیار دیده می شود محلی برای کاهش فشارهای اقتصادی و جلوگیری از افزایش فاصله طبقاتی است.
وی در خصوص تبعات زیانبار افزایش فاصله طبقاتی و پیامدهای زیانبار اجتماعی و امنیتی، تصریح کرد: لذا دولت باید تلاش کند تا با به کارگیری ظرفیت های خرد از این موضوع به نفع کاهش فاصله طبقاتی استفاده کند.
به گفته بهرامی، تحقق این موضوع نیازمند به کارگیری یک اراده قوی از سوی دولت است. باید برای توسعه تعاونی ها و فرهنگ سازی هدایت کشاورزان به سمت تعاونی ها روی این موضوع کار کرد تا به اهداف مورد نظر دست یافت.