توسعه تعاون:بحران انرژی در قاره سبز بار دیگر سبب شد شاخص قیمت مصرفکننده اروپا با رشد ۷/ ۰واحد درصدی به ۶/ ۱۰ درصد برسد و رکورد جدیدی از سطح تورم را در این منطقه به ثبت برساند.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،گزارش اداره آمار کار اروپا حاکی از آن است که شاخص قیمت مصرفکننده در ماه اکتبر با افزایش ۷/ ۰ واحد درصدی نسبت به ماه سپتامبر، رکورد جدیدی از تورم را در این منطقه به ثبت رساند. آمارها نشان میدهد که با افزایش ۴/ ۱ درصدی قیمتها نسبت به ماه گذشته و آغاز بحران انرژی از ۲۴ فوریه در این منطقه که همچنان در مسیر صعودی قرار دارد، تورم از ۹/ ۹ درصد در سپتامبر به ۶/ ۱۰ درصد در ماه اکتبر رسید. برخی از تحلیلگران معتقدند اروپا برای کاهش تورم باید عملکردی شبیه به فدرال رزرو را به کار گیرد.
بحران انرژی در قاره سبز بار دیگر سبب شد شاخص قیمت مصرفکننده اروپا با رشد 7/ 0واحد درصدی به 6/ 10 درصد برسد و رکورد جدیدی از سطح تورم را در این منطقه به ثبت برساند. به دنبال این موضوع باید تغییرات قیمتی کالا و خدمات ماه اخیر در این منطقه را بررسی کرد. بر این اساس هزینه تامین انرژی به عنوان مهمترین عامل افزایش تورم در این منطقه با رشد 8/ 0 واحد درصدی از 7/ 40 درصد در سپتامبر به 5/ 41 درصد در ماه اکتبر رسید. ارقام مذکور نشان میدهد که قیمت انرژی همچنان در مسیر صعودی قرار دارد. دومین عامل مهم در افزایش سطح تورم در ماه اکتبر را افزایش مواد غذایی به خود اختصاص داده است. گزارشها حاکی از آن است که قیمت مواد غذایی با رشد 3/ 1 واحد درصدی از 8/ 11 درصد به 1/ 13 درصد در ماه اخیر رسید. در این میان هزینه کالاهای صنعتی به جز انرژی از 5/ 5 درصد در ماه گذشته به 1/ 6 درصد رسید. علاوه بر افزایش تورم کل در منطقه یورو، تورم هسته در این منطقه نیز با سطح 5 درصدی به بالاترین سطح تورم هسته در طول تاریخ رسید. علاوه بر تحلیل تورم نقطه به نقطه در منطقه اروپا، تورم ماهانه نیز مورد بررسی قرار گرفت. تورم ماهانه در اروپا از 2/ 1درصد به 5/ 1 درصد افزایش پیدا کرد. عوامل مذکور در نهایت سیاستگذاران بانک مرکزی را به افزایش دوباره نرخ بهره تشویق کرد. پیشبینی میشود که این نهاد مانند سیاستگذاران فدرال رزرو، هدفگذاری خود را برای دستیابی به تورم 2درصدی تنظیم کرده است. با توجه به رکورد تاریخی تورم اروپا در روزهای اخیر، برخی از تحلیلگران بر این باورند که سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا باید عملکردی شبیه به فدرال رزرو را در روند کاهشی تورم داشته باشد؛ زیرا این نهاد با در نظر گرفتن رکودهای موجود در بازارهای آمریکا و اعلام آن به خانوارها، آزادانه به افزایش نرخ بهره پرداخت و قصد دارد نرخ را به 75/ 4 درصد تا پایان سال 2022 برساند. بر این اساس باید گفت که با بهرهگیری سیاستگذاران بانک مرکزی منطقه اروپا از سلاح ضد تورمی آمریکا، امکان کاهش تورم در ماههای آتی افزایش خواهد یافت.