توسعه تعاون: به نظر می رسد عدم توسعه اقتصادی و وجود مشکلاتی مثل کاهش رشد اقتصادی، افزایش نرخ تورم و بیکاری در اقتصاد ایران به دلیل بی توجهی در تشکیل تعاونی هاست.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ،آلبرت بغزیان اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت و گو با این پایگاه خبریدر خصوص اثر بخشی فعالیت تعاونیها در اقتصاد و افزایش رفاه عمومی گفت: هدایت سرمایههای خرد به وسیله تشکیل و راه اندازی تعاونیها، مولفه مهمی در عدم سرگردانی نقدینگی امروز جامعه به شمار میرود که مسائل مختلفی برای کشور ایجاد کرده است. دولت، بخش تعاونی و بخش خصوصی بخش های اصلی در تولید کشور به شمار می روند. مجموعه عملکرد دولت در این بخش به دلیل مدیریت دولتی به هیچ وجه قابل اعتنا نیست. بخش خصوصی نیز به دلیل دخالتهای دولت در سال های گذشته چندان موفق نبوده است.
وی در ادامه افزود: اگر سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی در بخش تولید به درستی فعالیت میکردند قطعا تا به امروز بخشی از نگرانیها درخصوص کاهش تولید رفع شده و رشد تولید محقق گردیده بود. آلبرت بغزیان در ادامه افزود: از این جهت توسعه تعاونیها مهم است چرا که تشکیل تعاونی ها در اصناف مختلف میتواند سرمایه های خرد را وارد بخش تولید کند، در غیر این صورت سرمایههای خرد یا باید در بانک برای وام دهی به تولید کنندگان سپرده شوند که در این بخش با چالشهای اساسی در نظام بانکداری از جمله فسادهای اقتصادی به اسم تولید روبهرو هستیم. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: اگر دولت برای تشکیل تعاونی بسترهای لازم را ایجاد میکرد امروز سرمایه های خرد در بخش تعاونی علاوه بر ایجاد اشتغال میتوانست بنگاههای اقتصادی کوچکی راه اندازی کند تا کالاهای مورد نیاز جامعه را با کمترین قیمت ممکن و بدون واسطه به آنها برساند.
بغزیان در ادامه بحث افزود: تعاونی های کوچک محلی و صنفی میتوانند به عنوان تشکلهای مردم نهاد و نهاد غیردولتی با هم جمع شده و اتحادیه و انجمنی تشکیل دهند تا حافظ منافع آنها باشد و صدای آنها را به گوش همه برساند. تشکیل تعاونیها از پراکندهتر کردن مردم و سرمایه های آنها که ممکن است وارد بازارهای سوداگری شود جلوگیری میکند، لذا باید صدای درخواست مردم برای حمایت هر چه بیشتر از توسعه تعاونی ها به گوش مسئولین برسد. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره مزیت راه اندازی تعاونی های کوچک گفت: یکی از محاسن راه اندازی تعاونی های کوچک این است که سرمایه های کوچک افراد منجر به راه اندازی فعالیتی میشود به نحوی که اعضای تعاونی مدیر تعاونی را انتخاب و ناظر فعالیتها و تصمیمات وی هستند. ضمن اینکه حسن تشکیل تعاونی به جمع شدن سرمایه ها و کم بودن سرمایه هاست. وی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد عدم توسعه مطلوب اقتصادی و وجود مشکلاتی مثل کاهش رشد اقتصادی، نرخ تورم و بیکاری در اقتصاد ایران به دلیل بی توجهی در تشکیل تعاونی هاست. متاسفانه دولت تاکنون نتوانسته هدایتگر خوبی در بخش تعاونی و خصوصی باشد تا تعاونیها و بخش خصوصی بتوانند خدمات قابل توجهی به مردم ارائه کنند.