سه شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
۰۹:۲۷
۱۲۳
طبقه بندی:
تعاون
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری توسعه تعاون در خصوص علل عدم موفقیت تعاونیها در کشور گفت: تعاونیهایی که در شهرستانها با عناوین و کارکردهای مختلف مثل تعاونی های مسکن و تعاونی کشاورزی و دامداری تشکیل میشود عمدتا موفقیتهای قابل توجهی به دست نیاوردهاند که بتوان روی آن انگشت گذاشت و از کارآمدی آن صحبت کرد. اما مساله مهمی که باید مورد واکاوی قرار بگیرد علت عدم موفقیت تعاونی ها در سراسر کشور است که چرا تعاونیها به ویژه در شهرستانها چندان موفق نیستند.
وی در این باره افزود: به نظر میرسد عدم موفقیت بخشهای تعاونی به دلیل وجود خلاءهای قانونی و نظارتی بر رویهها و عملکردهای این شرکتهاست به طوری که قوانین و نظارتها به اندازه کافی دقیق نیست و ساز و کار نظارتی مشخصی برای آنها تعریف نشده است.
مرحبا در ادامه خاطرنشان کرد: از این موضوع مهمتر آنکه متاسفانه در ایران فرهنگ کارگروهی و کار کردن با هم برای برخوردار شدن از سود دسته جمعی نهادینه نشده است. به بیان بهتر، برای کار کردن با همدیگر در قالب یک تعاونی آموزش های لازم را ندیدیم.
وی در این باره بیان داشت: متاسفانه ایرانیها تمایل دارند به تنهایی و به شخصه برای خود کار کنند یا اینکه نهایتا به حضور یکی دو شریک رضایت می دهند، در غیر این صورت آمادگی و پذیرش کار کردن در تعاونیهای پر تعداد را از خود نشان نمیدهند. به همین دلیل این تعاونیها به سرعت شکست میخورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: بعضا اختلاسها و فسادهای گزارش شده و سوء مدیریتها در شرکتهای تعاونی که منجر به حیف و میل اموال مردم شده نیز کارکرد موفق تعاونیها و همان بحث قانون و نظارت را برجسته کرده تا وجود این خلاءها شرکتهای تعاونی همچنان دچار مشکل میشوند و در کار خود موفق نخواهند بود.
وی در ادامه خاطرنشان شد: قبل از تشکیل تعاونی باید روی فرهنگسازی این موضوع کار کرد، حتی از مهد کودک، باید به مردم کار گروهی یاد داده شود چرا که متاسفانه در این زمینه آموزشهای اجتماعی بسیار ضعیفی داشتهایم؛ درحالی که باید روی ارتقای رفاه و بهبود زندگی و سودآوری با سرمایهگذاری در تعاونی کار کنیم تا تعاونی های ایجاد شده دچار مشکلات عدیدهای نشوند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه مواردی از قبیل از هم پاشیدن تعاونیهای مسکن در کشور بارها دیده شده، لذا نیازمند نهادینه کردن امر آموزش در مدارس هستیم تا دانش آموزان کار دسته جمعی و تعهد به جمع و پاسداری از منافع جمع را یاد بگیرند. رفع خلاءهای قانونی و نظارت نیز موارد بعدی است که قطعا میتواند در بهبود عملکرد تعاونیها و کمک به رفاه مردم و بهبود وضعیت تولید وتوزیع کالاها کمک کننده باشد.