دوشنبه, ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
۱۰:۱۹
۱۶۴
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری در مورد لزوم حمایت از بانک توسعه تعاون توسط دولت برای گشایش های مختلف اقتصادی و ساماندهی بازار کار گفت: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در سالهای گذشته بر آن تاکید داشته و در نامگذاری سال جاری نیز همچنان نشان دادند که این راهبرد باید سیاست اصلی نظام اقتصادی کشور باشد حمایت از تولید و به تبع آن اشتغال آفرینی در کشور است.
وی ادامه داد: بی شک تولید زمانی مورد حمایت قرار می گیرد که نظام بانکی کشور از تولید کننده حمایت کند اما به دلایل مختلف اصولا بانکها از حمایت تولید کنندگان بخصوص تولید کنندگان خرد سر باز می زنند لذا سنگینی حمایت از تولید کنندگان متوجه بانک توسعه تعاون میشود.
وی افزود: بنا به اهمیت حمایت از تولید و تولید کننده و به تبع آن افزایش اشتغالزایی که منجر به بالا رفتن رفاه اقتصادی می شود دولت باید از بانکهایی مانند توسعه تعاون که رسالت ویژه اقتصادی دارند حمایت کند تا در این زنجیره، فرآیند حمایت از تولید کننده به روش مشخصی در مدار اصلی خود قرار بگیرد.
سعادت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ماموریت سازمانی بانک توسعه تعاون حمایت از تولید و تولید کننده است، این حمایت، منجر به افزایش تولید، عرضه بیشتر نیازهای اساسی جامعه و ایجاد ثبات و امنیت خاطر در تامین معیشت مردم در دسترسی به اقلام ضروری آنها میشود.
به گفته این استاد دانشگاه، پشتیبانی دولت از بانکهای توسعهای بسیار حائز اهمیت است بنابراین حمایت از بانک توسعه تعاون باید یکی از اولویتهای بانک مرکزی و به تبع آن مجموعه دولت باشد.
وی دلایل مهمی که انتظار حمایت دولت از بانک توسعه تعاون را منطقیتر می کند را بیان داشت و دراین باره گفت: بانک توسعه تعاون از دو جهت می تواند به اقتصاد و اشتغال آفرینی دو مقوله ای که شعار سال به شمار میروند کمک کنند. اگر دولت از بانک توسعه تعاون حمایت کند و چرخ تولید بگردد، آمار اشتغال افزایش یافته و منجر به بهبود وضعیت درآمد و معیشت مردم میشود، موضوعی که یکی از مبرم ترین نیازهای امروز اقتصاد کشور به شمار میرود.
وی تصریح کرد: حمایت بانک مرکزی و دولت از بانک توسعه تعاون منجر به تولید و عرضه بیشتر کالا، کنترل و کاهش سطح قیمتها و افزایش صادرات کالا به کشورهای منطقه و همسایه میشود.
وی خاطرنشان کرد: تحقق این موارد منوط به اقدامات حمایتی دولت از بانک توسعه تعاون برای پشتیبانی هرچه بیشتر از تولید است. اگر دولتمردان مولفههای بیان شده که بانک توسعه تعاون می تواند آنها را محقق کند مد نظر قرار دهند و جزئی از هدف گذاری خدمات دولت در بخش اقتصاد محسوب کنند، قطعا در آیندهای نه چندان دور شاهد اقدامات خوبی در بخش تولید و اشتغال آفرینی در استانهای مختلف کشور خواهیم بود.