پایگاه خبری توسعه تعاون
سه شنبه, ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۴۸ ۸۹
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
توسعه فرهنگ کار مشارکتی، پیش شرط توسعه تعاونی‌ها

افقه:

توسعه فرهنگ کار مشارکتی، پیش شرط توسعه تعاونی‌ها

توسعه تعاون:عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز گفت: توسعه تعاونی‌ها می‌تواند بخشی از مشکلات امروز جامعه که ناشی از تبعیض درآمدی و فقر است را حل کنند و منجر به ایجاد روحیه‌ای بهتر در افرادی شود که سرمایه های بزرگی برای مشارکت در فعالیت های اقتصادی ندارند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، مرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفت‌وگو با این پایگاه خبری در خصوص لزوم راه اندازی تعاونی‌ها براساس تاکید قانون اساسی و نیاز به مشارکت مردمی در بخش های مختلف اقتصادی گفت: براساس اعلام رسمی قانون اساسی، تعاونی و توسعه بخش‌های مختلف تعاون در اقتصاد ایران به شدت مورد نیاز است به همین خاطر است که قانون اساسی وزن سنگینی به تعاونی داده است.

وی در این باره افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه تعاونی ها در بخش های مختلف در مدار توجه مسئولین قرار گرفت و در این زمینه‌ها در چند سال ابتدایی پیروزی انقلاب، حرکت‌های خوبی صورت گرفت اما وجود دو اشکال مانع تحقق و گسترش تعاونی‌ها بر مبنای نص صریح قانون اساسی در اقتصاد ایران شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: عدم توجه به تولید و حمایت از تولید و بی‌توجهی به تامین درست و ارزان معیشت مردم را می‌توان از جمله موضوعات تاثیرگذار در عدم گسترش فرهنگ رضوی عنوان کرد. به این دلیل تعاونی‌ها نتوانستند در بخش‌های تولیدی قوی ظاهر شوند به طوری که به تدریج شاهد افول تعاونی‌ها و کارکردهایی بودیم که تعاونی می‌توانست در اقتصاد کشور ایجاد کند.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تمرکز بر کارگروهی در اقتصاد که می‌تواند تعاونی‌ها را قوی‌تر وارد بخش‌های مختلف اقتصاد ایران کند، گفت: یکی از حوزه‌هایی که در مدارس از پیش‌دبستانی و حتی مهدهای کودک و در فضای مجازی و رسانه‌های ایران روی آن باید کار شود دعوت مردم به انجام فعالیت‌های مشارکتی است. متاسفانه مردم ایران علاقه چندانی به کارگروهی ندارند، بلکه آنها کار انفرادی را بیشتر ترجیح می‌دهند، به همین دلیل به نظر می‌رسد علاوه بر آماده‌سازی زیرساخت‌های اصلاحی در اقتصاد باید روی مسائل فرهنگی نیز کار شود تا بعد از تشویق و ترغیب مردم ایران به فعالیت‌های گروهی بتوانیم توسعه تعاونی ها را در بهترین شکل ممکن داشته باشیم.

وی در خصوص نقش تعاونی ها در توزیع درآمد عادلانه توضیح داد: توسعه تعاونی‌ها می‌تواند نقش قابل توجهی در توزیع درآمدی و عدالتی برای آحاد مردم جامعه ایفا کند. اگر رونق تولید و بهبود معیشت مردم جزو اولویت‌های اقتصادی قرار داده شود و مسئولین برای رسیدن به این نقطه عزم خود را جزم کنند با کار فرهنگی که روی علاقمندی و ترغیب مردم ایران به فعالیت‌های گروهی می‌توان انجام داد قطعا تعاونی‌ها آنگونه که مورد نظر و تاکید قانون اساسی است به راه می افتند و توسعه می‌یابند و می‌توانند بخشی از مشکلات امروز جامعه که ناشی از تبعیض درآمدی و فقر است را حل کنند و منجر به ایجاد روحیه‌ای بهتر در کسانی که سرمایه‌های بزرگی برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی ندارند شود.

آدرس کوتاه شده: