پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۰:۴۳ ۲۵۸
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
ریسک سرمایه‌گذاری؛ عامل شکست بخش تعاون کشور است

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس :

ریسک سرمایه‌گذاری؛ عامل شکست بخش تعاون کشور است

توسعه تعاون: بزرگترین عاملی که نقش مهمی در شکست شرکت های تعاونی دارد را می توان به عدم یکسان بودن سهم‌ها و آورده های مالی ربط داد. در حالیکه یک تعاونی زمانی در کار خود موفق می‌شود که اعضای تعاونی آورده مالی و سهم سرمایه‌ای برابری داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، حسن حیدری اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با پایگاه خبری توسعه تعاون در مورد لزوم زمینه‌سازی و بستر سازی برای توسعه تعاونی‌ها در کشور گفت: در این موضوع شکی وجود ندارد که هر موضوعی که برای اقتصاد خوب است باید خود، زمینه‌های رشدش را ایجاد کند اما این سخن به معنای منکر شدن بسترسازی های لازم از سوی دولت نیست.

وی دراین باره خاطرنشان کرد: به هر حال برای گسترش بخش‌هایی که می تواند بهبودی نسبی در وضعیت رفاهی، اقتصادی و معیشتی مردم ایجاد کند باید دولت و حاکمیت زمینه سازی رشد آن را با برخی حمایت‌ها تقبل کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: با اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای توسعه تعاونی‌ها در کشور زمینه سازی‌هایی صورت گرفت اما متاسفانه آنگونه که قانون اساسی تاکید کرد تعاونی شکل نگرفت، بخشی از این موضوع را می توان به ظرفیت محدود تعاونی‌ها وکارکردهای خاص آن ربط داد.

این استاد اقتصاد در ادامه افزود: ارتقای فرهنگ مشارکت در تعاونی‌ها و کسب شناخت از رشته‌ها و فعالیت‌هایی که در بخش تعاونی موفق بوده و رشد کرده و فعالیت‌هایی که در تعاونی نتوانسته رشد کند و موفقیت خاصی به دنبال نداشته از جمله موضوعاتی است که می تواند راهنمای تعاونی ها برای بهره برداری بیشتر از تعاونی راه اندازی شده باشد.

حسن حیدری عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص چرایی شکست‌های شرکت‌های تعاونی توضیح داد: بزرگترین عاملی که نقش مهمی در شکست شرکت های تعاونی دارد را می‌توان به عدم یکسان بودن سهم‌ها و آورده های مالی ربط داد. در حالی که یک تعاونی زمانی در کار خود موفق می‌شود که اعضای تعاونی آورده مالی و سهم سرمایه‌ای برابری داشته باشند.

وی در این باره تصریح کرد: به بیان بهتر نباید یکی آورده مالی بسیار کمی داشته باشد و خطرات و ریسک های احتمالی هرگونه سرمایه‌گذاری را در یک شرکت تعاونی نصیب پول و آورده مالی فردی کند که سرمایه بزرگتری را نسبت به وی در تعاونی گذاشته است.

استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطر نشان کرد: معمولا کاهش سرمایه‌گذاری در شرکت های تعاونی به دلیل ریسک کردن روی سرمایه دیگری است. در حالیکه اگر ساختار تعاونی طوری باشد که از ریسک کردن روی دارایی افرادی که بیشتر سرمایه گذاری کرده اند جلوگیری کند و سهم زیان به گردن سرمایه های بیشتر نیفتند آن زمان تعاونی می‌تواند پا بگیرد، در غیر این صورت رغبتی برای سرمایه گذاری در بخش تعاونی باقی نمی‌ماند.

آدرس کوتاه شده: