سه شنبه, ۲۱ دی ۱۴۰۰
۰۹:۳۳
۳۹۳
طبقه بندی:
اقتصاد کلان
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی در برنامه نگاه یک با اشاره به دریافت مالیات از خودرو و خانههای لوکس اظهار داشت: افرادی که ارزش خودروی آنها بالای یک میلیارد تومان است بر اساس جدولی نسبت به مازاد یک میلیارد باید مالیات بدهند، با تعاملی که با پلیس راهور داشتیم، اطلاعات 17.5 میلیون خودروی سواری و دو کابین دریافت شد. آیین نامه این مالیات کمتر از 20 روز پیش ابلاغ شده است و در همین مدت اقدامات خوبی صورت گرفته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: طبق محاسبات انجام شده 550 هزار خودرو مشمول مالیات شدند، جمع مالیات محاسبه شده نیز 5600 میلیارد تومان است. برای دریافت این مالیات به مالکان آنها پیامک میدهیم که پرداخت کنند و اگر پرداخت نکنند، در زمان نقل و انتقال خودرو باید مفاصا حساب مالیاتی را پرداخت کنند.
معاون وزیر اقتصاد در مورد خانههای لوکس افزود: به دنبال آن هستیم که اطلاعات لازم را از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، وزارت کشور، دریافت کنیم. البته اطلاعاتمان کامل نیست، بر این اساس پایگاه اطلاعاتی سازمان بر اساس ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم که خرید و فروش خانه در دفترخانهها ثبت میشود، اطلاعات آن ارسال شده و آنهایی که قیمت ارزش بالای 10 میلیارد تومان دارند را شناسایی کردیم، اما هنوز کامل نیست و باید تا پایان مهلت قانونی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان برای خوداظهاری منتظر ماند.
مهلت برای تعیین تکلیف کارتخوانها به مردم
منظور با اشاره به رواج پدیده حسابهای اجارهای در اقتصاد اظهار داشت: افرادی که میخواهند فرار مالیاتی داشته باشند با حساب خودشان کار نمیکنند، بلکه فردی را پیدا میکنند و با مبلغ ناچیزی حجم بالایی از تراکنش را در حساب او انجام میدهند. وقتی بررسی میکنیم فرد صاحب حساب هیچ اطلاعی از تراکنشهای خود ندارد. یک پیرمرد یا یک پیرزن و یا جوان ناپختهای حسابی را باز کرده و در اختیار افرادی که میتوان آنها را کلاهبردار نامگذاری کرد قرار داده و حالا گرفتار شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در مورد ساماندهی کارتخوانهای بانکی نیز عنوان کرد: قرار بود در چارچوب ماده 10 و 11 قانون پایانههای فروشگاهی بانک مرکزی کارتخوانهای بانکی را ساماندهی کند که در دوره قبل این کار را انجام نداد، در حال حاضر تعامل خوبی با بانک مرکزی شروع کردیم. تمام اطلاعات حسابها و صاحبان آنها روی سامانه مالیاتی وجود دارد و مردم و مودیان با مراجعه به سامانه MYTAX.GOV.IR با کد ملی وارد سامانه میشوند و خواهند دید چه دستگاه کارتخوانهایی به اسم آنها ثبت شده و یا آنکه کارتخوانها را به پرونده مالیاتی خود متصل کنند. در صورتی که افراد پرونده مالیاتی ندارند، بایستی اطلاعات خود را وارد کرده و تشکیل پرونده بدهند.
معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: تا پایان دی ماه امسال اولین فرصت تعیین شده تا افراد وضعیت کارتخوان خود را تعیین تکلیف کنند.
وی تصریح کرد: در کشور 13 میلیون پوز وجود داشت که اطلاعات 9 میلیون پوز روی سامانه مالیاتی وجود دارد و 4 میلیون پوز در طرح ساماندهی به هر دلیلی قانون را رعایت نکردهاند و یا صاحبان آنها فوت شده، بنابراین غیرفعال شدهاند.
منظور یادآور شد: در صورتی که افراد تکلیف کارتخوانهای تعیین نکنند، اعم از الصاق به پرونده مالیاتی، تشکیل پرونده مالیاتی جدید و یا درخواست غیرفعال کردن کارتخوان، سازمان امور مالیاتی از بانک مرکزی میخواهد که این کارتخوانها غیرفعال شوند.
وی ابراز امیدواری کرد: ساماندهی کارتخوانها همزمان با راهاندازی سامانه مودیان که در حال طراحی و تکمیل است وارد فاز اجرایی شود.