شنبه, ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
۰۹:۳۰
۱۰۷
طبقه بندی:
تعاون
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،فاطمه اسماعیلی پور، مدیرعامل تعاونی صندوق خرد زنان روستایی و عضو شورای اسلامی روستای سراب داراب بخش بیرانوند خرم آباد در استان لرستان، کارش را از سال 95 با تاسیس صندوق خرد زنان روستایی آغاز کرده است. صندوقی که حالا منشا شکلگیری حدود 5 صندوق دیگر شده که رسالتشان نیز ارائه وام قرض الحسنه برای توانمندسازی بانوان روستایی است.
اسماعیلی پور در گفت و گو با پایگاه خبری توسعه تعاون، در مورد مزایای فعالیت ها اقتصادی به شکل تعاونی به ویژه در روستاها میگوید: استقبال از تعاونیها به ویژه در مناطق روستایی به خاطر هم دلی، هم زبانی و روحیه سخت کوشی و صبر و استقامت روستائیان، پیشرفت و بازدهی سریعتر و بیشتری دارد.
وی ادامه می دهد: اگر فعالیت تعاونی ها از حمایت بیشتری به ویژه از سوی بخش دولتی برخوردار باشد، ضمن ایجاد اشتغال و عدم مهاجرت به شهرها، اقتصاد روستایی را رونق میدهد که این خود به اقتصاد شهر نیز کمک می کند و جلو هدر رفت سرمایهها را میگیرد.
این بانوی کارآفرین یکی از بزرگترین مشکلات در مسیر فعالیت تعاونی ها به ویژه در بخش کشاورزی خرد را تسهیلات میداند و توضیح می دهد: واقعیت این است که برای توسعه کار تعاونیهای روستایی ایدههای بسیاری داریم اما وقتی برای دریافت تسهیلات به بانکها مراجعه میکنیم با سد بزرگی به نام ارائه ضمانت برخورد میکنیم. بارها شده که برای تسهیلات به بخش بانکی معرفی شدهایم ولی سختی کار برای معرفی ضامن، باعث شده تا قید تسهیلات را بزنیم.
وی ادامه داد: اما این محدودیتها ما را ناامید نکرد و با راه اندازی صندوقهای قرض الحسنه با سرمایههای اندکی خود زنان روستایی و حمایت بخش هایی مانند بسیج، توانستیم نقدینگی لازم برای فعالیت های خرد اقتصادی فراهم کنیم.
اسماعیلی پور معتقد است اگر بخش بانکی در ارائه خدمت به تعاونیها، تسهیلات را با توجه به اعتبار هیئت موسس یا هیئت رئیسه تعاونی پرداخت کند بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد و فعالیت تعاونیها رونق خواهد گرفت. چه بسا بسیاری از فعالیتهای تولیدی مانند ایجاد مزرعه پرورش قارچ یا تولیدی پوشاک که به جهت نبود نقدینگی کافی کاری از پیش نبرده و رها شده است.
این بانوی کارآفرین که مسئولیت صندوق خرد زنان روستایی سراب دارا است، محصولاتی مانند زعفران و گلاب را تولید میکند که به جهت کیفیت صاحب برند شده و برند آن نیز به ثبت رسانده است. با این وجود وی روند اخذ مجوز تولید محصولات کشاورزی را چندان آسان نمیداند که مستلزم دوندگی بین نهادها و سازمانهای مختلف است.
وی به بازارهای جهانی نیز برای عرضه محصولات تولیدی خود نیز می اندیشد که البته مشکل اصلی نیز عدم تامین نقدینگی برای پرداخت هزینههای آزمایشگاه های کنترل بهداشتی است.
به گفته اسماعیلی پور، بروز بحران کرونا، به سبب تعطیلی فعالیت نمایشگاههای عرضه محصولات کشاورزی، در روند معرفی و ارائه محصولات، مشکلاتی را برای تولیدکنندگان این محصولات به جهت توسعه و گسترش فعالیت های تولیدی به دنبال داشته است.
وی میگوید: رونق تعاونیهای روستایی نه تنها برای بانوان روستایی اشتغال و درآمد ایجاد میکند بلکه به سبب تقویت روحیه همکاری و همدلی به حل و فصل بسیاری از مشکلات کوچک در سطح روستا کمک شایان توجهی نموده است.
اسماعیلی پور که تاکنون دو بار به عنوان تعاونی برتر استان و دو بار هم به عنوان تسهیلگر نمونه استان لرستان معرفی شده است، امیدوار است با رونق تسهیلات کم بهره به بخش تعاونی از سوی بانکها و همچنین مشوقهایی از جمله معافیتهای مالیاتی از سوی دولت، رو به روز بر رونق کسب و کار تعاونیها افزوده شود.