پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ ۱۴:۱۸ ۶۵
طبقه بندی: استانی
چچ
خدمات بانک توسعه تعاون در راستای جهش تولید

خدمات بانک توسعه تعاون در راستای جهش تولید

بانک توسعه تعاون استان کهگیلویه وبویراحمد با اعطای تسهیلات اشتغالزایی نقش بسزایی در اجرایی شعار جهش تولید دارد

مهدی سلامی یکی از ساکنان روستای نره گاه استان کهگیلویه و بویر احمد است که از ظرفیت های سرزمینی و جغرافیایی برای تولیدو کارآفرینی استفاده کرده است.

این هنرمند ،حجاری و کار با سنگ را پیشینه خود ساخته است .وی که از سال ها قبل همکاری هایی با سازمان میراث فرهنگ داشته به توصیه این سازمان این هنر صنعت را به صورت حرفه ای دنبال می کند.

سلامی می گوید:در سال های قبل به صورت خودجوش وعلاقه شخصی این کار را انجام می دادم .زمانی که مجوز های فعالیت حرفه ای را دریافت کردم به بانک توسعه تعاون معرفی شدم.

بانک توسعه تعاون نیز از ایده من استقبال و حمایت کرد. وی معتقد است : کار بر روی سنگ پاسداشت تاریخ و تمدن این سرزمین است .در این پروژه همه آثار باستانی چند هزار ساله را بر روی سنگ باز طراحی کردیم و کار های بسیار نفیسی تولید کرده ایم.

وی که 800 میلیون تومان تسهیلات از بانک توسعه تعاون دریافت کرده است ،اعلام می کند:محصولات تولیدی در این کارگاه قابلیت صادرات دارد.

سلامی ادامه می دهد :متاسفانه به رغم این که استان ما نفت خیز است اما اغلب روستا های استان به آن رشد مطلوبی دست پیدا نکرده اند.

این سرمایه گذار می گوید:طرح اشتغال پایدار روستایی طرح بسیار خوبی است و برخی جوان ها از طریق این طرح مشغول به کار شده اند.

به گفته این صنعتگر یاسوجی با تاسیس این کارگاه برای 10 نفر شغل ایجاد شده است.همچنین برخی از افرادی که به شهررفته بودند به واسطه این طرح به روستا برگشته اند.

وی بار دیگر تاکید می کند که با ساخت این مصنوعات کار های منسوخ شده چند هزارساله را احیا کرده ایم.

مهدی سلامی گفت : برخی از سفرای اروپایی از جمله سفیر اتریش از کارگاه بازدید کرده اند. همچنین به دنبال امکان سنجی صادرات به اروپا هستیم.

حجاری یعنی بیرون آوردن یک اثر هنری ظریف، از دل یک تخته سنگ زمخت بی‌جان. هنر حجاری در تخت جمشید بیانگر یک فلسفه و مفهوم خاص بوده و شاید مهمترین علت هنر دانستن آن وجود همین امر باشد. برای مثال طرح نقش برجسته نبرد شیر و گاو خود به تنهایی بیانگر یک اسطوره و یک فلسفه عمیق است.

نخستین تجربه بشر در حجاری و سنگ‌ تراشی در ابزارسازی بوده است. به‌این‌ ترتیب که با ایجاد تراش‌هایی در سنگ خشن‌ترین ابزاری را ساخت که به ساطور ابزار و قلوه ابزار معروف است.

استان کهگیلویه وبویراحمد از مناطق اصلی تاریخی ایلامی و الیمائی بوده. حمداله مستوفی در تاریخ گزیده از ایل جاکی نام می‌برد. قرار گرفتن در امتداد رشته کو های زاگرس ویژگی خاص و منحصر بفردی به این استان داده است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: