چهارشنبه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۰
۱۳:۰۰
۹۰
طبقه بندی:
اقتصاد کلان
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، فرهاد دژپسند در پایان دو نوبت نشست با وزیر دارایی عراق و هیأت همراه در خصوص محور گفتگوها و دستاوردهای این نشست، با بیان اینکه حجم تجارت بین دو کشور ایران و عراق در مقایسه با حجم اقتصاد و تجارت دو کشور، قابل توجه اما ناکافی است، ابراز امیدواری کرد با تفاهمات بهدستآمده، میزان تجارت میان ایران و عراق بیش از پیش افزایش یابد.
وزیر اقتصاد کشورمان افزود: با توجه به سابقه دیرینه و فرهنگ مشترک بین ایران و عراق، چنین اقتضاء میکند که ما در مورد توسعه روابط اقتصادی دو کشور تدابیر ویژهای بیندیشم.
وی گفت: یکی از بحثهایی که امروز به آن پرداختیم، رفع مشکلات گمرکی دو طرف بود که بحثها و تفاهمات خیلی خوبی داشتیم و قرار شد گفتگوها و همکاریها در این زمینه تداوم پیدا کند.
وی با تأکید بر توافق طرفین در خصوص تبادل تجربیات در زمینه فعالیتهای گمرکی و تسهیل تجارت بازرگانان دو کشور، اعلام کرد: در همین خصوص قرار شد رئیسکل گمرک جمهوری اسلامی، بهزودی سفری به عراق داشته باشد و انشاءالله تدابیر و هماهنگیهای بیشتری در ارتباط با توسعه روابط تجاری اندیشیده شود.
وی موضوع بعدی مورد توافق دو طرف در مذاکرات امروز با همتای عراقی خود را سرمایهگذاری مشترک طرفین اعلام کرد و گفت: در زمان حاضر، هم سرمایهگذاران ایرانی در عراق مشغول به کار هستند و هم آنها در ایران، اما بنا بر مذاکرات امروز قرار شد سازماندهی ویژهای در این ارتباط داشته باشیم تا حجم سرمایهگذاری خارجی دو طرف در قالب ایجاد شهرکهای صنعتی جدید و یا صور دیگر افزایش پیدا کند.
وزیر اقتصاد، توسعه همکاریها در ارتباط با حملونقل ریلی مسافر و کالا بین دو کشور را از موضوعات دیگر مورد توافق در نشست امروز خود با طرف عراقی عنوان و ابراز امیدواری کرد این همکاریها هرچه سریعتر توسعه یابد.
این گزارش حاکی است، "علی علاوی" وزیر دارایی عراق نیز طی سخنانی در خاتمه این نشست، با ابراز رضایت از گفتگوهای امروز با همتای ایرانی خود، تفاهمات بهدستآمده را از جمله شامل تفاهمات گمرکی و سرمایهگذاری مشترک عنوان کرد و گفت: امروز دو طرف به نتایج خیلی خوبی در زمینه هماهنگیهای گمرکی، در همه گذرگاههای مرزی رسیدند.
وی همچنین "تسهیل تجارت بین دو کشور" و "توسعه خطآهن شلمچه ـ بصره" را از جمله دیگر تفاهمات نشست امروز خواند که میتواند به گسترش تجارت بین دو کشور کمک شایانی بکند.
وی افزود: امروز همچنین در زمینه تشویق سرمایهگذاری تجار جمهوری اسلامی در عراق، بهخصوص در زمینه لبنیات و کشاورزی به توافقات خوبی رسیدیم که خوشبختانه ایران برتری خوبی در این زمینه دارد و امیدوارم بهزودی توافقنامههای جدیدی را در این زمینهها امضاء کنیم.
در بخش دیگری از حاشیه این جلسه فرهاد دژپسند در پاسخ به سؤال خبرنگاران، از افزایش 48درصدی ارزش صادرات کشور در دوماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم در ادامه سال این روند رو به رشد در صادرات و تجارت خارجی همچنان ادامه یابد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص برخی از شائبهها مبنی بر فشار دولت به بانک مرکزی برای فروش دو میلیارد دلار ارز و تبدیل آن به ریال و تأمین مالی 375 هزار میلیارد تومانی دولت از این طریق گفت: از نوع این خبر میتوان دریافت که این خبر صحیح نیست برای اینکه 2 میلیارد دلار یا 2.5 میلیارد دلاری که در برخی از سایتها یا خبرگزاریها ذکر شده است، از نظر عددی به هیچ وجه با آن عدد 375 هزار میلیارد تومانی که گفته شده است سازگاری ندارد، ضمن اینکه مگر ممکن است دولت ظرف دو ماه از بانک مرکزی بخواهد معادل 375 هزار میلیارد تومان را در بازار تبدیل به ریال کند.
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: بهشدت این موضوع را تکذیب میکنم و در واقع بهجز تنخواهی که از بانک مرکزی هر سال گرفتیم در این دو ماه هیچ دریافتی اضافی نداشتیم و این رویه، یک سابقه دیرینه تاریخی است و تأکید میکنم هیچ گونه مطالبه مالی از این مسیر از بانک مرکزی نداشتهایم.
دژپسند در ادامه سخنانش به فرمول قانونی استفاده از تنخواه سالانه اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون سالانه، بهاندازه سه درصد بودجه عمومی دولت میتوانیم از تنخواهگردان بانک مرکزی استفاده کنیم و این فرایند نیز سیال است؛ بهنحوی که ممکن است در ابتدای ماه این تنخواه دریافت شود و در طول ماه بر اساس درآمدهای دولت این تنخواه تسویه شود و سقف آن هم در سال جاری 41 هزار میلیارد تومان است.