پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۱۱:۳۰ ۲۰
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
منطقه ویژه اقتصادی قوچان توسعه‌بخش تجارت خارجی است

منطقه ویژه اقتصادی قوچان توسعه‌بخش تجارت خارجی است

توسعه تعاون: نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قوچان در مرز ایران و ترکمنستان و مسیر دالان تجارت بین‌المللی اقدامی مناسب برای توسعه بازرگانی خارجی کشور به سمت آسیای میانه و شرق قاره کهن است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، علی آذری به تایید لایحه قدیمی مصوب دولت در مجلس شورای اسلامی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره و بیان کرد: قوچان به‌ عنوان نقطه تلاقی محور شرق و محورهای شریانی منتهی به آسیای میانه از ۲ گذرگاه مرزی باجگیران و لطف‌آباد، به‌ عنوان جایگاهی ژئواستراتژیک، می‌تواند در ترسیم تجارت فی‌مابین اعضای پیمان اکو و کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس نقشی مؤثر داشته باشد.

وی افزود: شورای نگهبان در مجلس دهم با طرح مناطق ویژه اقتصادی به دلیل وجود مغایرت‌های قانونی مخالفت کرده بود که با توجه به اصرار نمایندگان مجلس پیشین، این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

عضو کمیسیون‌های عمران و اصل ۹۰ مجلس به پیگیری‌ و اصرار مجلس یازدهم برای به نتیجه رسیدن این لایحه دولت اشاره و بیان کرد: ظرف سالهای اخیر مدیران ذیربط در دستگاههای اجرایی نیز پیگیری های زیادی در مورد تاسیس منطقه ویژه اقتصادی در قوچان انجام دادند.

آذری ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در دوره اخیر نیز از ابتدای شروع فعالیتش با نظر کاملا مثبت همین موضوع را بطور ویژه در دستور کار قرار داد تا اینکه طرحی کارشناسی برای آن تدوین شد.

آذری به نشست ها و رایزنی های نمایندگان مجلس با برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اشاره و بیان کرد: کارگروهی از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حضور در قوچان و بررسی ظرفیت‌های منطقه به این شهرستان اعزام شد که گزارش تنظیمی این کارگروه به‌ویژه از مرز باجگیران منتهی به تصویب منطقه ویژه اقتصادی قوچان شد.

وی گفت: مناطق ویژه اقتصادی ظرفیت بسیار ارزشمندی در جذب سرمایه‌گذاری های مفید و کارآمد از داخل و خارج کشور دارند.

نماینده قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام با اطلاع از همین کارکردهای مفید اقتصادی و نگاه مثبت، مصوبه مجلس شورای اسلامی را مبنی بر لایحه دولت را برای تاسیس ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی در نقاط مختلف کشور، از جمله قوچان، تایید کرد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست پانزدهم اردیبهشت ماه امسال خود پس از حدود چهار سال وقفه، بالاخره اجرای لایحه پیشین دولت را مبنی بر تاسیس ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی در نقاط مختلف کشور که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده بود، بلامانع دانست.

لایحه دولت برای تاسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سه مرتبه ظرف سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما هر دفعه ایراد شورای شورای نگهبان مانع ابلاغ آن به عنوان قانون شده بود. پس از این رفت و آمدها مصوبه مجلس برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود.

سهم خراسان رضوی از این برنامه توسعه دولت تاسیس ۲ منطقه ویژه اقتصادی در خواف واقع در جنوب شرق و قوچان در شمال این استان است.

مرکز شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد واقع است.

قوچان مرکب از ۲ بخش "مرکزی و باجگیران" ۱۸۳ روستا دارد. ۷۵ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.

قوچان از طریق گمرک مرزی باجگیران به کشورهای آسیای میانه متصل است و ۲۸ کیلومتر مرز با جمهوری ترکمنستان دارد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: