سه شنبه, ۲۴ فروردین ۱۴۰۰
۱۰:۴۱
۱۶۳
طبقه بندی:
اقتصاد کلان
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ، سعید فرخی در جلسه شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به تعداد کارگران دارای حقوق معوق در استان اظهار داشت: در سالهای گذشته کشور به لحاظ اقتصادی در جنگ تمام عیار بود که سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین بار مسئولیت را برعهده داشت اما در جریان این جنگ هیچ یک از وظایف و اقدامات این سازمان با وجود انبوهی از مشکلات تعطیل نشد.
وی افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در چند سال اخیر با نهایت توان و درایت مجموعههای خود را مدیریت کرد و نتایج خوبی داشتند به طوری که آمارها در جنگ اقتصادی، کمبود منابع و شرایط سخت حاصل شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی ادامه داد: تعداد کارگران دارای حقوق معوق از سال 96 تاکنون کاهش بسیار چشمگیری داشته است به طوری که در سال 96 تعداد کارگران حقوق معوق بیش از 8 هزار نفر بود که در سال 99 به حدود 530 نفر رسید و کاهش قابل توجهی داشته که بخشی از این موفقیت حاصل تلاشهای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
فرخی با اشاره به اینکه اقدامی که در حوزه تسهیلات انجام شده بسیار ارزشمند است، گفت: سال گذشته نرخ بیکاری موضوع مهمی در کشور بود و با شیوع بیماری کرونا همزمان شد اما در این شرایط در سال گذشته به خوبی عبور کردیم و امیدواریم امسال هم با همکاری همه بتوانیم در زمینه تولید نسبت به سال گذشته شکوفاتر اقدام کنیم و تلاشها در حوزههای مختلف مورد حمایت مردم باشد و امیدواریم در ماههای پایانی دولت آنچه وعده داده شده محقق شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته همسانسازی حقوق در حوزههای مختلف کار مهمی بود و همه اقدامات باید به گونهای باشد که شان بازنشستگان حفظ شود و بخشی از اعتراضات به حق بود و بخشی مورد سوءاستفاده جریانات معاند قرار گرفت ، باید اقدامات انجام شود تا اعتراضات نداشته باشیم.
بیشتر بخوانید
جزئیات وضعیت شاغلان کارگارهای 10 نفره و بیشتر در بخش تعاون
تکلیف تعاونیهای راکد اردبیل بهزودی مشخص میشود
بیش از یکسوم بذر محصولات زراعی توسط شبکههای تعاونی تولید میشود
65 درصد جمعیت استان مرکزی قشر کارگری است
"محمدتقی آبایی" مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به اینکه استان مرکزی استان صنعتی و کارگری است، گفت: استان مرکزی بیش از 3 هزار واحد صنعتی فعال دارد و به عنوان چهارمین قطب صنعتی کشور شناخته شده که با وجود بیش از 10 صنعت مادر در استان در این حوزه پیشرو و صنایع مادر استان جایگاه دوم کشوری دارد.
وی افزود: استان مرکزی به عنوان استان کارگری شناخته شده به طوری که 960 هزار نفر تحت پوشش تامین اجتماعی هستند که به نسبت جمعیت استان بیش از 65 درصد جمعیت استان کارگری است و با توجه به میانگین کشوری( 54 درصد) این شاخص در استان حدود 11 درصد بیش از جمعیت کشوری است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: بر اساس گزارشها نرخ بیکاری در استان در سال گذشته 6.8 درصد و در کشور 9.7 درصد بود که این نرخ در استان نسبت به میانگین کشوری 3 درصد پایینتر است همچنین استان در 3 دهک پایین درآمدی وضعیت مطلوبی دارد به طوری که رتبه استان در این زمینه 24 است و 18 درصد جمعیت خانوار استان، 13 درصد جامعه شهری و 30 درصد جامعه روستایی در 3 دهک پایین درآمدی و 26.7 درصد خانوارهای استان به عبارتی یک چهارم جمعیت خانوارهای استان جزو3 دهک بالای درآمدی قرار دارند.
آبایی تصریح کرد: با وجود مشکلات کشور و استان مرکزی به سبب صنعتی بودن در زمینه نوسانات اقتصادی، تحریمها و غیره مجموع واحدهای مشکلدار استان در سال 98 از 82 واحد به 54 واحد کاهش پیدا کرده و در سال 99 هیچ واحد مشکلداری در استان نداشتیم.
وی بیان کرد: واحدهای دارای حقوق معوق در استان از 27 فقره در پایان سال 98 به 17 فقره در پایان سال 99 رسید که نشاندهنده کاهش 33 درصدی است همچنین ماههای حقوق معوق کارگران در سال 99 نسبت به 98 از 86 به 68 ماه و 21 درصد کاهش داشته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به اینکه تعداد کارگران دارای حقوق معوق از هزار و 387 کارگر به 535 کارگر و 63 درصد کاهش داشته است، گفت: اداره کل تامین اجتماعی استان در 25 شاخص در نظر گرفته شده تاکنون در 21 شاخص عملکرد 100 درصدی داشته و در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته 4 میلیارد و 600 میلیون تومان به استان تخصیص داده شد که تاکنون 90 درصد آن جذب شده است.
آبایی افزود: در زمینه تسهیلات اشتغالزایی بهزیستی در سال گذشته 47 میلیارد و 300 میلیون تومان ابلاغ شد و 43 میلیارد و 850 میلیون تومان تخصیص یافت که رقم تخصیصی نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوب داشته به طوری که 93 درصد تخصیص داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد 122 میلیارد تومان تخصیص داده شد، گفت: در زمینه بنگاههای آسیبدیده از شیوع کرونا 6 هزار و 268 متقاضی بیشتر از صنوف و واحدهای خدماتی به 15 بانک عامل معرفی شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 100 درصد اعتبار تخصیصی اشتغال پایدار روستایی در استان پرداخت و 4 هزار و 367 فرصت شغلی در استان ایجاد شد و سهمیه اشتغالزایی سال گذشته استان 12 هزار و 565 فرصت شغلی بود که بالغ بر15 هزار فرصت شغلی ایجاد و 13 هزار و 921 نفر مشمول ماده 148 قانون کار شدند.