دوشنبه, ۲۳ فروردین ۱۴۰۰
۰۸:۵۵
۵۸
طبقه بندی:
اقتصاد کلان
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، ابوالفضل ظهره وند از دیپلماتهای سابق کشورمان با بیان اینکه قرارداد ایران و چین معادلات بین المللی و منطقهای را تحت تاثیر قرار میدهد گفت: ما بعد از امضای تفاهم نامه ایران و چین شاهد واکنشهای متعدد و جالبی از سراسر دنیا بودیم.
وی افزود: تا زمانی که این قرارداد شکل بگیرد و امضا شود دولت بعدی شکل میگیرد ضمن اینکه سابقه این قرارداد به سال 95 برمی گردد.
دیپلمات باسابقه کشورمان، قرارداد ایران و چین را از دو منظر منافع ایران و هدف چینیها قابل بررسی دانست و گفت: امروز مهم ترین مسئله کشورهای دنیا بحث منفعت ملی است و لذا ارتباطات و تعاملات خود را بر این اساس تنظیم میکنند که ما هم از این قاعده مستثنا نیستیم.
ظهره وند خاطرنشان کرد: فشارهای فلج کنندهای که ترامپ علیه ایران دنبال میکرد برعکس نتیجه داد و باعث تقویت ظرفیتهای داخلی در ایران شد.
وی با بیان اینکه ایران با رویکرد نه شرقی نه غربی (نفی سلطه شرق و غرب) اراده استراتژیک خود را تحت عنوان استقلال استراتژیک به اثبات رسانده و چین به نقش آفرینی ایران در منطقه نیاز دارد گفت: ما بر اساس موقعیت کشورمان بازیگری را در دستور کارمان قرار میدهیم و کشور چین هم همین کار را میکند.
دیپلمات باسابقه کشورمان تصریح کرد: قرارداد استراتژیک چین فقط با ایران نیست؛ کشور چین با کویت، رژیم صهیونیستی، مصر و عربستان هم قرارداد بسته اما هیچ سروصدایی نشد و فقط درمورد ایران بود که واکنشهای زیادی را در برداشت که دلیلش هم این است که ایران یک بازیگر منطقهای و با رویکرد نقش بین المللی است.
ظهره وند با بیان اینکه استراتژی هژمونیک چین در حوزه اقتصاد و تجارت تعریف میشود گفت: مهم ترین زیرساخت برای سرمایه گذاری، وجود امنیت است به همین دلیل ایالات متحده و غرب در منطقه دنبال سرمایه گذاری نبوده و بلکه به دنبال ناامنی هستند.
وی اظهارکرد: اقتصاد چین کماکان سوسیالیستی است اما با نظام متمرکز خود به شیوهای بازی میکند که بازار آزاد را به سمت اهداف خود هدایت کند، ما هم مدل مستقلی از اقتصاد داریم اما هنوز زیرساختهای این را تکمیل نکردهایم.
ظهره وند با بیان اینکه چین فرصتها و تهدیداتی دارد گفت: فرصتهای چین برای ما بسیار طلایی است چراکه میتواند به حل بسیاری از مسائل اقتصادی از جمله مسئله چند نرخی بودن ارز کمک کند.