پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ۱۳:۵۱ ۵۷
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
مجلس با یک فوریت نحوه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰موافقت کرد

مجلس با یک فوریت نحوه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰موافقت کرد

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با یک فوریت نحوه بررسی لایحه جدید بودجه ۱۴۰۰ موافقت کردند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از خبرگزاری ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز دوشنبه یک فوریت طرح نحوه بررسی لایحه جدید بودجه ۱۴۰۰ را با ۱۲۱ رای موافق، ۵۳ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از ۱۹۹ نماینده حاضر تصویب کردند.

این طرح ابتدا به صورت دو فوریت ارائه شد که نمایندگان با بررسی آن به شکل دو فوریت مخالفت کردند

«محمدحسین حسین‌زاده بحرینی» به عنوان نماینده پیشنهاد دهنده در سخنانی گفت: کلیات بودجه به رغم اینکه در کمیسیون تلفیق تصویب شد ولی در صحن به تصویب نرسید و پس از کش و قوس هایی، سرانجام دولت موافقت کرد که لایحه جدید را به مجلس ارائه دهد.

وی با طرح این سوال که اگر دولت آنچنان که وعده داده لایحه جدید را به مجلس ارائه داد، چه باید کرد، گفت: بر اساس آیین نامه باید دوباره ۴۵ روز برای بررسی لایحه بودجه در نظر گرفت که با توجه به فرصت کم این زمان وجود ندارد.

رییس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس تاکید کرد: اگر به دلایلی مانند آنچه امسال رخ داد بازه زمانی لازم برای طی کردن ترتیبات ۴۵ روزه وجود نداشته باشد، ترتیبات ۱۰ روزه‌ای پیش‌بینی شده که حقوق نمایندگان نیز در آن لحاظ شده، این ترتیبات با قید دو فوریت ارائه شده است تا ظرف ۷۲ ساعت در کمیسیون آیین‌نامه بررسی و برای تصویب به صحن علنی ارجاع شود.

وی گفت: برخی نمایندگان خواستار اصلاح موارد دیگری در آیین‌نامه از جمله عدم صراحت به تصویب گذاشتن کلیات و یا گزارش کمیسیون لایحه بودجه را مطرح می‌کنند که این حق برای آنها وجود دارد تا در کمیسیون پیشنهادات خود را مطرح کنند.

رئیس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس تأکید کرد: به دنبال آن هستیم تا بودجه سال آینده که سال حساسی است به مشکل برنخورد و سند بودجه برای کشور فراهم شود.

«هادی بیگی نژاد» نماینده مردم ملایر در مجلس در مخالفت با این طرح گفت: اینکه ما بخواهیم لایحه جدید بودجه را در فرصت کوتاهی بررسی کنیم، ممکن است سبب شود فرصت کافی برای بررسی پیشنهادهای نمایندگان وجود نداشته باشد.اگر هم این فرایند بخواهد طی شود تا زمانی که مسیر بررسی در کمیسیون تلفیق، صحن، شورای نگهبان و روزنامه رسمی را طی کند و پیشنهاد آقای بحرینی به قانون تبدیل شود، زمان زیادی می طلبد تا این طرح به بودجه ۱۴۰۰ نرسد.

«مهردادگودرز چگینی» نماینده مردم رودبار هم در موافقت با این پیشنهاد گفت: این طرح کمک خواهد کرد که اگر اصلاحی دربودجه در سال آینده آمده است در زمان کوتاه بررسی شود. زیرا دولت در آخرین روزهایی که زمان ارائه لایحه جدید بودجه یعنی سه‌شنبه هفته آینده، بودجه را به مجلس ارائه می‌دهد و تا زمانی که تصویب شود ۵۰ روز زمان خواهد برد و در مجلس انقلابی نیاز است این زمان را کاهش دهیم.

وی افزود: بودجه کشور سند مالی کشور است و باید کمک کنیم تا با فوریت بررسی و کاهش زمان برای بررسی آن لایحه بودجه برای سال ۱۴۰۰ اعمال شود.

«سید کاظم دلخوش اباتری» نماینده مردم صومعه سرا در مخالفت با این پیشنهاد گفت: نوشتن قانون آیین نامه روال دارد و اینکه بخواهیم به بهانه بودجه مواردی را از آیین نامه را تغییر دهیم درست نیست.

وی افزود: دولت لایحه بودجه ۱۴۰۰ را ۱۵ آذرماه به مجلس داد و کلیات آن در کمیسیون رای آورد. ولی سرانجام صحن به کلیات لایحه رای نداد تا لایحه به دولت بگردد. در حالی که لایحه بودجه یک ماه درکمیسیون تلفیق بحث و بررسی شد و مجلس با رد آن و بازگشت کلیات به دولت در حقیقت همکاران کمیسیون تلفیق را له و خسته کردند.

نماینده مردم صومعه سرا افزود: مجلس یک بار یک کار اشتباه انجام داد و لایحه بودجه را رد کرد حالا با دوفوریت طرح جدید به دنبال چه هستید. چرا با دستپاچگی مجلس را خراب می‌کنید.

«روح الله متفکر آزاد» نماینده مردم تبریز در موافقت با این طرح گفت: بر اساس ۱۸۵ قانون اساسی بودجه یک شوری است و وقتی مجلس به کلیات بودجه رای منفی می‌دهد، یعنی نمی‌خواهد دولت دچار مشکل شود. زیرا بررسی لایحه جدید بودجه ۱۴۰۰ حدود ۴۰ روز زمان نیاز است و با توجه به تعطیلات پیش رو ممکن است در بررسی مشکلاتی رخ دهد. وقتی می‌توانیم لایحه بودجه را در زمان کم بررسی کنیم، چرا به سمت تصویب سه دوازدهم لایحه بودجه برویم.

وی افزود: زحمات همکاران در کمیسیون تلفیق نیز از بین نمی‌رود و این تغییرات در مواردی قابل جایگزین کردن است و سبب خواهد شد آیین نامه به شیوه بهتری اجرا شود.

آدرس کوتاه شده: