پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ ۱۱:۳۱ ۹۷
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
پرداخت جایزه به معرفی‌کنندگان املاک دولتی در سامانه وزارت اقتصاد

پرداخت جایزه به معرفی‌کنندگان املاک دولتی در سامانه وزارت اقتصاد

توسعه تعاون: مدیر کل دفتر مدیریت اموال و دارایی‌های دولت وزارت اقتصاد، از ایجاد امکان معرفی املاک اعلام نشده دولت توسط مردم و پرداخت جایزه‌ای معادل یکهزارم قیمت ملک معرفی شده به آنها، حسب دستور وزیر اقتصاد، خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، فاطمه وظیفه دادگر گفت: سامانه "سوت زنی وزارت اقتصاد " از روز چهارشنبه هفته گذشته در سایت بازرسی وزارت اقتصاد به نشانی bazrasi.mefa.ir راه اندازی و قابلیتی را به وجود آورده برای اینکه همه آحاد مردم، اعم از کارمندان دولت و افراد عادی حقوقی و حقیقی بتوانند اطلاعات مربوط به املاک دولت را اعلام کنند.

وی با بیان اینکه در این سایت، بخشی به نام شناسایی اموال وجود دارد که در آنجا می‌توانید گزارش خود را اعلام کنید، افزود: مردم گزارش هر موردی، از زمین، ساختمان و هر نوع مستحدثات با هر نوع کاربری و بهره برداری و حتی اراضی را می‌توانند در این سامانه اعلام کنند و چنانچه، مورد اعلامی، قبلاً در سایت سادا ثبت نشده باشد، بنا بر دستور وزیر اقتصاد، معادل یک هزارم ارزش ملک، به فرد معرفی کنند، جایزه پرداخت می‌شود.

دادگر نحوه برآورد ارزش ملک و اراضی اعلامی را، پس از بازرسی از ملک، گرفتن مظنه از کارگزاران ملکی در محل به منظور استخراج یک میانگین قیمتی و سپس تقدیم یک هزارم آن به عنوان جایزه به فرد معرفی کننده عنوان کرد.

مدیر کل دفتر مدیریت اموال و دارایی‌های دولت وزارت اقتصاد با بیان اینکه اعلام آدرس دقیق ملک، یکی از مهم‌ترین نکات در معرفی اموال توسط مردم است، تأکید کرد: اطلاعات همه اشخاصی که در این سامانه وارد می‌شوند، اعم از اینکه کارمند دولت باشند یا نه، کاملاً محرمانه تلقی شده و هیچ اطلاعاتی از کسی به جایی داده نمی‌شود.

وی افزود: افرادی که اطلاعات ملکی را در سایت اعلام می‌کنند، برای هماهنگی‌های بعدی بهتر است که شماره تلفن همراه و نیز شماره کارت و حساب بانکی خود را ثبت کنند تا امکان واریز جایزه به آن‌ها فراهم شود.

دادگر، با بیان اینکه برای معرفی املاک دولتی، اصلاً بحث مازاد بودن یا نبودن آن‌ها مطرح نیست و این کاری است که بعداً توسط خود ما انجام خواهد گرفت، گفت: برای ما در اینجا، فقط بحث شناسایی اموال مطرح است.

وی پرداخت جایزه را، در حال حاضر، منحصر به اموال دولت اعلام کرد و گفت گر چه خود سامانه سادا، مربوط به اموال کلیت حکومت است، اما پرداخت جایزه، مربوط به اموال دولت می‌شود.

دادگر با تأکید بر اینکه مطابق بند پ ماده ۱۰ قانون برنامه ششم توسعه، تمام دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی موظف به اعلام اموال خود به سامانه سادا هستند، گفت: نظامی‌ها بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ از این قاعده مستثنی شده اند، اما ممکن است در سال آینده مشمول آن شوند.

وی با اعلام اینکه تا کنون تعداد ۵۲۵ هزار ملک دولتی در سامانه سادا ثبت شده است، ارزش این اموال را معادل هفت هزار، هزار میلیارد تومان عنوان کرد با این توضیح که بنا بر تفکیک انجام شده، این رقم شامل انفال و منابع طبیعی و اموال نهادهای عمومی غیر دولتی نمی‌شود.

دادگر میزان شناسایی اموال جدید در سال ۱۴۰۰ را معادل ۱۰۰ هزار ملک اعلام و دلیل آن را مقرر کردن ضمانت اجرایی قانونی قوی و جرم انگاری عدم اعلام اموال دستگاه‌ها توسط مسئولان دولتی عنوان کرد.

وی میزان فروش اموال مازاد دولتی تا کنون را دو هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: رقمی حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اموال هم به مزایده گذاشتیم که برنده‌ای نداشت.

دادگر عدم ثبات بازار، تعیین قیمت کارشناسی بالا و برخی ایرادهای نهادهای نظارتی را از جمله دلایل این عدم استقبال ذکر کرد.

مدیر کل دفتر مدیریت اموال و دارایی‌های دولت وزارت اقتصاد، در بخشی دیگر از سخنان خود، عملکرد دستگاه‌های دولتی در اعلام املاک و دارایی‌های خود را نامطلوب عنوان کرد و گفت: از آنجا که ما اطلاعات دقیقی از میزان املاک دولت نداریم، بنا براین نمی‌توانیم ارزیابی و سنجش درستی از میزان موفقیت خود در شناسایی آن‌ها را نیز داشته باشیم.

آدرس کوتاه شده: