پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ ۰۹:۲۷ ۳۲۲
طبقه بندی: بانک
چچ
توسعه تعاون راه نجات اقتصاد ملی است

دکتر محمد خوش‌چهره :

توسعه تعاون راه نجات اقتصاد ملی است

توسعه تعاون: دکتر محمد خوش‌چهره با تاکید بر اینکه توسعه تعاون راه نجات اقتصاد ملی است، گفت: متاسفانه در بدنه اجرایی کشور برخی ها اهمیت و ارزش تعاونی ها را باور ندارند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی توسعه تعاون، توسعه اقتصاد تعاون به عنوان یک رویکرد عدالت محور می تواند یک مسیر جدید پییش روی اقتصاد ایران باشد. به ویژه در شرایطی که اقتصاد ایران به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا و برخی فشارهای سیاسی در موضوع جذب سرمایه گذاری های خارجی، توسعه بخش تعاون به معنای جذب و به کارگیری سرمایه های خرد مردمی می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

در این خصوص دکتر محمد خوش‌چهره استاد اقتصاد و نظریه پرداز حوزه توسعه در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی توسعه تعاون گفت: طبق قانون قرار بوده است که یک چهارم فعالیتهای کشور در بخش های کوچک از بخش تعاون باشد که متاسفانه به قانون عمل نشده است.

وی با بیان اینکه لازم است بابازگشت و عمل به قانون سهم 25درصدی تعاون در اقتصاد ملی محقق شود، ادامه داد: هم اکنون سهم تعاون در اقتصاد ملی کمتر از پنج درصد است.

خوش‌چهره با اظهار اینکه دلیل این عدم تحقق باید بررسی شود، گفت: باید دانست که چرا قانون گذار پیگیر قانونش نیست و برخی ها اهمیت و ارزش تعاونی ها را باور ندارند..

این استاد برجسته اقتصادی کشور با تاکید براینکه این مهم باید با برگزاری سمینار و پیگیری های قانونی احیا شود، افزود: یکی از را ه های تحول اقتصاد ملی ما قطعا تعاونی ها هستند.

وی با بیان اینکه هم اکنون استارتاپ‌ها می توانند در قالب تعاونی ها شکل بگیرند، ادامه داد: با فعال کردن بخش تعاون و با رونق تعاونی ها در حوزه پوشاک و در بخش کشاورزی و سایر بخش ها می توان به اشتغال زایی کمک کرد.

این استاد دانشگاه در خصوص اینکه دولت مکلف به افزایش سرمایه ده هزار میلیاردی بانک توسعه تعاون بوده است که متاسفانه تاکنون محقق نشده است، عنوان کرد: هم اکنون این افزایش سرمایه هم تاثیر گذار نیست چرا که ده هزار میلیارد برای زمانی بود که تورم لجام گسیخته نداشتیم.

خوش چهره با اظهار اینکه اگر مشکلات را قانونگذار حل کند، تامین بودجه حاصل می شود، ادامه داد: باید مجری قانون به انجام وظایفی که در قانون دیده شده عمل کند و قبل از آن هم قانونگذار مصوبات را پیگیری کند.

این کارشناس اقتصاد باور داشتن اهمیت تعاونی ها را اصلی مهم دانست و گفت: آنچه در تحقق این مهم سنگ اندازی می کند عدم باور است چرا که این مسئله در نظام تصمیم گیری، سیاست گذاری و برنامه ریزی موجب می شود که این مصوبات مهم تامین نشود.

آدرس کوتاه شده: