پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ ۰۹:۴۳ ۱۰۳
طبقه بندی: بورس
چچ
بررسی عرضه اولیه سهام شستا در بازار سرمایه

بررسی عرضه اولیه سهام شستا در بازار سرمایه

توسعه تعاون : مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین گفت: عرضه اولیه شستا در بازار سرمایه در راستای اجرای سیاست های اصولی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی شد که این مهم موجب دسترسی مردم به جزئیات عملکرد شستا و زیرمجموعه‌های این شرکت می‌شود و نظارت همگانی و عمومی را به همراه دارد.

به گزارش پایگاه خبری توسعهتعاون به نقل از ایسنا، غلام رضا سلیمانی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صدر تامین در راستای حضور شستا در بورس گفت: شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) متعلق به سازمان تأمین اجتماعی با سرمایه ثبتی ۸۰۰۰ میلیارد تومان یکی از بزرگترین نهادهای مالی کشور بوده که بیش از ۱۰ درصد از سهام خود را در بازار سرمایه عرضه می‌کند.

وی اظهار کرد: شستا در این برهه زمانی و پس از سپری کردن بیش از ۳ دهه فعالیت مستمر به یکی از شرکت‌های بزرگ اقتصادی در سطح خاورمیانه تبدیل شده و با تببین برنامه‌های مختلف در راستای اصلاح نظام بنگاه‌داری و بهینه‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری‌ها، تکمیل زنجیره ارزش، توسعه سرمایه‌گذاری در صنایع هدف و ارتقای هم‌افزایی، بهره‌برداری موثر و بهینه از بازارهای مالی داخلی، حضور فعال در عرصه‌های نوآورانه و دانش‌بنیان، بهره‌مندی از فرصت‌های بهینه محیط بین‌الملل، اصلاح و بهبود ساختارها و فرآیندهای حاکمیتی، مدیریتی و عملیاتی گام‌های بزرگ و عملیاتی برداشته است.

مدیرعامل تاصیکو به ظرفیت‌های این شرکت نیز اشاره و بیان کرد: شرکت سرمایه‌گذاری صدر تأمین نیز به عنوان هلدینگ تخصصی زیر مجموعه شستا در بخش معدن و صنایع معدنی نیز ضمن ایفای نقش پررنگ و مؤثر در عرصه فعالیت‌های معدنی کشور، سعی در حداکثرسازی منافع سهامداران خود دارد. هلدینگ صدر تأمین در حوزه‌های مختلف اعم از معادن و کانه‌های فلزی و غیر فلزی فعالیت گسترده‌ای داشته و مهمترین شرکت های موجود در سبد سهامداری هلدینگ شامل فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، توسعه معادن و فلزات، معدنی املاح ایران، صنایع خاک چینی ایران، فراورده‌های نسوز، زغال سنگ پروده طبس، پشم شیشه ایران و صنایع مس شهید باهنر کرمان است.

بنا به گفته سلیمانی، این هلدینگ در راستای چشم‌انداز، اهداف و راهبردهای کلان ترسیم شده برای آن در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ و در فهرست بازار دوم بورس عرضه اولیه شده و در حال حاضر ارزش خرده فروشی پرتفوی بورسی آن به ۲۰ هزار میلیاد تومان رسیده است. این هلدینگ نیز به تبعیت از سیاست‌های کلان شستا قصد دارد تا ضمن رعایت کلیه اصول شفافیت و حاکمیت شرکتی، بخشی از سهام شرکت زغال سنگ پروده طبس را در سال جاری به بازار سرمایه عرضه کند که با این عرضه اولیه تقریباً تمامی دارایی‌های فعلی آن در حد امکان و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صدر تامین خاطر نشان کرد: عرضه شستا با چشم‌انداز بنگاهی ارزش‌آفرین، دارای منافع پایدار و کسب بالاترین بازده دارایی‌ها در صنایع هدف، می‌تواند گام بزرگی در راستای ارج نهادن به سهامداران اصلی آن یعنی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی که در حقیقت بیش از نیمی از جمیعت کشور را شامل می‌شوند نیز باشد.

وی ادامه داد: مدل‌های مختلفی در سطوح اقتصاد کلان ارائه شده که در تمامی آنها فاکتور سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه(خالص و ناخالص) مستلزم شفاف بودن، در دسترس بودن اطلاعات و رعایت اصول اقتصادی و حاکمیت شرکتی دارد. لذا می‌توان این اثر برای عرضه اولیه شستا در بازار و رعایت حداکثر شفافیت برای آن در قالب مباحث اقتصاد کلان کشور نیز متصور بود.

بنا بر اعلام شستا، سلیمانی به واگذاری چندی پیش صبا تامین وابسته به شستا اشاره کرد و گفت: در عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین حدود ۲ میلیون نفر شرکت داشته که با در نظر گرفتن همین جمعیت به عنوان ناظران اقتصادی کشور می‌توان به درجه اهمیت و بزرگی اقدام شستا پی برد. به بیان دیگر توسعه نظارت همگانی و عمومی بر شرکتها و نهادهای عمومی یکی از مهمترین دستاوردهای ورود شستا به بازار سرمایه خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد با اهمیت در خصوص مطالب گفته شده ضرورت توجه به مشارکت مردمی به عنوان یکی از اصول اساسی انقلاب اسلامی است. به بیان دیگر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود امروزه به عنوان مهم‌ترین نماد مردم سالاری برشمرده می‌شود. یکی از مصادیق این مشارکت حضور مردم در بازار سرمایه‌گذاری و مشارکت اقتصادی فعال و پویا بوده و بازار سرمایه کشور نیز در سال‌های اخیر گام‌های بزرگی در این راستا برداشته است. حال با عنایت به اینکه میلیون‌ها ایرانی به عنوان فعالان بازار سرمایه می‌توانند به تمامی جزئیات عملکردی شستا و زیرمجموعه‌های آنها دسترسی داشته و مشارکت داشته باشند، اهمیت این اقدام را در راستای مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری‌ها و منافع و دارائی های عمومی روشن‌تر می‌کند.

سلیمانی حضور شستا در بازار سرمایه را یکی از سیاست های محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد و گفت: وزیر کار همواره بیان داشته است که شستا در بازار سرمایه حضور پیدا می کند و این مهم نشان از توجه شخص وزیر به بورسی شدن شستا در راستای شفاف سازی و نظارت همگانی بر عملکرد و برنامه های این شرکت بزرگ دارد.

مدیرعامل تاصیکو خاطر نشان کرد: با توجه به جیمع جوانب توضیح داده شده، مزایای ورود شستا به بازار سرمایه را می‌توان از منظرهای مختلف مانند ارتقا شفافیت، توسعه مشارکت مردم و نظارت همگانی، ارتقا جایگاه سازمان تامین اجتماعی و شستا به عنوان دارایی متعلق به نیمی از ایرانیان، پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری بیش از پیش و در نهایت تامین منابع برای سازمان تامین اجتماعی کمک به بزرگ شدن بازار سرمایه، تعادل عرضه و تقاضا در بازار سرمایه بیان کرد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: