توسعه تعاون:در چارچوب برنامه مدیریت دانش، مرکز آموزش و پژوهش بانک توسعه تعاون محصول علمی و کاربردی جدیدی را تولید و رونمایی کرد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از روابط عمومیبانک توسعه تعاون، کریم میرزاخانی مدیر مرکز آموزش و پژوهش بانک توسعه تعاون ضمن اعلام خبر تولید و انتشار منبع تخصصی و کاربردی زبان تخصصی بانکداری گفت: مدیریت دانش و تجربیات مدیران و کارکنان بانک توسعه تعاون و نظام بانکی از برنامه های میان مدت و بلندمدت مرکز آموزش و پژوهش محسوب می شود و محصول علمی_ آموزشی حاضر با بهره گیری از ظرفیت های مرکز آموزش و پژوهش و همکاران مستعد تولید شده است. مدیر مرکز آموزش و پژوهش اهمیت برنامه مدیریت دانش در بانک توسعه تعاون را چنین تشریح کرد ؛ در عصر اطلاعات، مزیت اصلی در سرمایه دانشی نهفته است. دانش در دنیای مدرن و دیجیتالی به سرعت در حال تبدیل شدن به مزیت رقابت اصلی بانکداری است. روند اوج یافتن نقش دانش، نوآوری و فناوریهای نوین در ایجاد مزیتهای راهبردی و اهمیت یافتن ارزش منابع دانش در مدیریت نظام بانکی سبب شده مدیریت دانش در قلب سیاستهای راهبردی صنعت بانکداری جای گیرد. وی با اشاره به راهبرد بانک در حرکت به سمت مدل بانکداری دیجیتال تصریح نمود مدیریت و انتقال دانش و فناوری نوین در کنار آموزش و فرهنگ سازی، ماموریت تعریف شده در این زمینه در مرکز آموزش و پژوهش بانک توسعه تعاون می باشد. میرزاخانی در این نشست طرح جانشین پروری و مدیریت استعداد و ایجاد حلقه ها و جوامع یادگیری حرفه ای را از رویکردهای جدید مرکز آموزش و پژوهش در حوزه مدیریت دانش و تجربیات در بانک توسعه تعاون عنوان کرد و گفت: با هم اندیشی آقای شیخ زاده معاون محترم برنامه ریزی و فناوری اطلاعات طرح های مذکور شروع شده است.
وی در این خصوص افزود طرح جانشین پروری و مدیریت استعدادها با هم اندیشی آقای معادی معاون محترم امور استانها و بازاریابی طراحی و در فاز نخست با همکاری مدیریت امور استانها و شعب با جامعه هدف واحدهای صف اجرا خواهد شد که بنا دارد همکاران دارای ظرفیت و استعداد را شناسایی و در قالب برنامه های توسعه استعداد این گروه از همکاران را برای پست های کلیدی تربیت نماید. وی در خصوص طرح ایجاد حلقه ها و جوامع یادگیری حرفه ای نیز از تشکیل حلقه های یادگیری در سطح مدیران ارشد بانک در سطح بین المللی و ملی خبر داد و اظهار امیدواری کرد این طرح زمینه های انتقال دانش، فناوری و تجربیات به روز بانکداری به بانک توسعه تعاون را فراهم سازد.
عاشقی رییس اداره کل آموزش نیز در این جلسه در تبیین برنامه مدیریت دانش گفت: در بانک توسعه تعاون از یکسو مدیران و همکاران باسابقه و دارای تجربه بالای ۲۵ سال و در آستانه بازنشتگی خزانه بی بدیل از دانش و تجربه آزموده هستند و از سوی دیگر نسل جدید همکاران با ویژگیهای جوانی، تحصیلات دانشگاهی، روحیه نوآوری و ابداع، انگیزه پیشرفت و ظرفیت پذیرش مسئولیت، استعداد مناسبی برای پشتیبانی برنامه های راهبردی و آیندنگرانه بانک را دارند. بنابراین ، اداره کل آموزش در قالب برنامه مدیریت دانش تلاش دارد با شیوه های مختلف چون تولید فیلمهای آموزشی، تولید کتاب و منابع کاربردی_ تخصصی، تربیت و بکارگیری مدرسان، مستندسازی تجربیات و سایر شیوه ها خزانه مذکور را در حافظه بانک توسعه تعاون ثبت و ماندگار نماید. رییس اداره کل آموزش همچنین گزارشی از محصولات آموزشی تولید شده در سال ۱۳۹۹ ارایه داد و گفت: در سال جاری با وجود فراگیر شدن بیماری کرونا محصولات آموزشی چون نحوه گشایش اعتبار اسنادی، شیوه های پرداخت، قانون جدید چک، UCP، جهش تولید، بانکداری اسلامی، مبانی مباحث ارزی و اعتباری طراحی، تولید و در میان همکاران محترم بانک به اشتراک گذاشته شده است. وی در این خصوص اشاره کرد پیش بینی شده است در سال ۱۴۰۰ برنامه مذکور تداوم یابد و در حوزه هایی چون بانکداری دیجیتال، قانون جدید چک، مبارزه با پولشویی، بانکداری اسلامی، حوزه تسهیلات و حسابرسی، ارز و بانکداری بین الملل، سلامت سازمانی و قوانین و مقررات بانکی محصولات دانش و تجربه محور تولید شود. دوالو نویسنده کتاب در این باره گفت نخستین مجلد از مجموعه زبان تخصصی بانکداری با هدف فراهم سازی ابزار ارتباط برای بانکداران بانک توسعه تعاون تدوین شده و برای بانکداری حرفه ای قابل استفاده می باشد. وی ادامه داد کتاب با هدف تامین نیازهای بنیادی بانکداران شعب، کارشناسان اعتباری و کارکنان بانک تالیف شده که امید داریم که گام کوچکی را در توانمندسازی بانکداران به ابزارهای لازم زبانی برای فراگیری اصول نخستین مذاکره، برقراری ارتباط، تجربه اندوزی و یادگیری از فرهنگ ها و بسترهای اقتصادی مشابه برداشته باشیم. همچنین در جلسه رونمایی کتاب از اهتمام نویسنده کتاب و برخی دیگر از مدرسان و مولفان از سوی مدیریت مرکز آموزش و پژوهش تقدیر شد.