پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ ۱۲:۲۴ ۶۴
طبقه بندی: بانک و بیمه
چچ
رشد ۲۵ درصدی ارایه تسهیلات بانکی در سال جاری

معمارنژاد مطرح کرد؛

رشد ۲۵ درصدی ارایه تسهیلات بانکی در سال جاری

معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: ارایه تسهیلات بانکی در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۲۵ درصدی داشته است. تسهیلات اعطایی نظام بانکی در سال ۹۸ حدود ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از ایلنا، عباس معمارنژاد معاون امور بانکی، بیمه‌ای و شرکت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به میزان ارایه تسهیلات بانکی در ۱۰ماهه اول امسال اظهار داشت: در این مدت هزار و 200هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی نظام بانکی ارایه شده است.

وی ادامه داد: ارایه تسهیلات بانکی در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۲۵ درصدی داشته است و تسهیلات اعطایی نظام بانکی در سال ۹۸ حدود ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بود.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به توزیع این تسهیلات در بخش‌های مختلف گفت: ۷ درصد تسهیلات به بخش کشاوزی، ۳۰ درصد به بخش صنعت و معدن، ۶ درصد به مسکن و ساختمان و ۱۸ درصد به بخش بازرگانی ارایه شده است.

معمارنژاد درباره فروش اموال مازاد بانک‌های دولتی اظهار داشت: طبق ارزش‌گذاری‌هایی که سال گذشته انجام شد، 90 هزار میلیارد تومان املاک مازاد در بانک‌های دولتی اعم از ملت، رفاه، ملی، تجارت، سپه، صادرات، کشاورزی، توسعه صادرات، پست بانک و مسکن وجود دارد که تا به امروز 33 هزار میلیارد تومان آن به فروش رفته است.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: به عبارتی دیگر در 10 ماهه اول امسال حدود 35 درصد از اموال مازاد بانک‌های دولتی به فروش رفته است.

وی با بیان اینکه برخی از اموال بانک‌های دولتی خریدار ندارد، افزود: بانک‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه آنها به صورت مرتبط اموال مازاد را آگهی می‌کنند اما باید توجه داشته باشیم که طبق قانون اگر مشتری برای این اموال وجود نداشته باشد تکلیف از روی دوش آنها برداشته می‌شود و در صورت نداشتن مشتری برای عدم عرضه اموال مازاد الزام به پاسخگویی ندارند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه از ابتدای امسال تا 15 دی ماه چند بانک موفق به فروش 11 هزار میلیارد تومان از اموال خود شدند، بیان داشت: از این عدد 3100 میلیارد تومان سهم سهام و 60 هزار و 900 هزار میلیارد تومان سهم املاک بوده است.

معمارنژاد گفت: بانک سپه تاکنون سه بار شرکت گروه امید را عرضه کرده اما مشتری نداشته است.

وی درباره سرنوشت سود بانکی اظهار داشت: دولت درباره سود بانکی تصمیم نمی‌گیرد، شورای پول و اعتبار است که سود بانکی را مشخص می‌کند. در حال حاضر طبق مصوبه شورای عالی پول و اعتبار، سود سپرده‌های یک ساله 16 درصد، سپرده‌های دو ساله 18 درصد و سپرده‌های کمتر از یک سال بین 10 تا 16 درصد است.

معاون وزیر اقتصاد درباره عرضه سهام یکی از مجموعه‌های بانک صادرات گفت: در این شرایط بازار، یکی از شرکت‌های بانک صادرات توانست 6000 میلیارد تومان عرضه اولیه داشته باشد.

معمارنژاد تاکید کرد: در این مدت‌زمان دو شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری امید و توسعه ملی را به شکل بلوکی عرضه کردیم که به دلیل بالا بودن ارقام و نامناسب بودن شرایط بازار، مشتری نداشت.

وی افزود: برای این عرضه‌ها منتظر هستیم که شرایط بازار سرمایه به ثبات برسد.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر 424 شرکت دولتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این تعداد 359 شرکت فعال، 37 شرکت راکد و 28 شرکت در حال تصفیه هستند.

معمارنژاد درباره ادغام بانک‌ها گفت: در بهار امسال بانک مهر اقتصاد و بانک حکمت در هم ادغام شدند و همچنین بانک‌های نظامی از جمله انصار، قوامین، موسسه اعتباری کوثر هم در بانک سپه ادغام شدند.

وی با بیان اینکه در حال بررسی گزارش ارزش‌گذاری بانک‌ها هستیم، تصریح کرد: ارزش‌گذاری در حال انجام است و این روند با همکاری کانون کارشناسان دادگستری و ستاد کل نیروهای مسلح در جریان است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: بر اساس قانون، هرچه که ارزش‌گذاری اتفاق افتاده بین 25 درصد تا 55 درصد به دلیل شرایط تورمی کشور رشد داشته است که این رشد به سهامداران غیروابسته حقیقی و حقوقی ارائه شده است.

معمارنژاد ادامه داد: در جریان بررسی ارزش‌گذاری اگر ارزش کاهش پیدا کند پول‌هایی که برای سهامداران واریز شده پس گرفته نمی‌‌شود اما اگر ارزش آن افزایش یابد مابه‌التفاوت به حساب آنها واریز خواهد شد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: