پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۲۴ ۱۸
طبقه بندی: بانک و بیمه
چچ
بانک ها تقسیم‌ بندی می شوند

بانک ها تقسیم‌ بندی می شوند

توسعه تعاون:رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بانک مرکزی مکلف شده بانک‌ها را به بانک‌های سالم، قابل احیا و غیرقابل احیا تقسیم‌ بندی کند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، رئیس سازمان برنامه و بودجه در همایش سیاست ارزی و پولی بیان کرد: هدف‌گذاری ما این است که در پایان برنامه هفتم به تورم تک‌رقمی برسیم.
برای تحقق آن پیش‌بینی کردیم ناترازی بانک‌ها هرساله کاهش پیدا کند و در پایان برنامه، ناترازی به ۲۰ درصد سال پایه برسد.
داود منظور در سی و یکمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی گفت: پیش‌بینی کردیم رشد نقدینگی در پایان برنامه به کمتر از ۱۴ درصد برسد.
این هدف کمک می‌کند به تورم تک‌رقمی برسیم و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها هم در پایان برنامه هفتم به حداقل ۸ درصد برسد.
وی تصریح کرد: در قانون برنامه، بانک مرکزی به عنوان مرجع اصلی مهار تورم شناخته شده و باید پاسخگو تورم باشد. این بانک باید هر ساله برنامه کاهش تورم را ارائه کند.
بانک مرکزی مکلف شده بانک‌ها را به بانک‌های سالم، قابل احیا و غیرقابل احیا تقسیم‌بندی کند.
نظام بانکی به پایداری می‌رسد
او افزود: رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه، طبیعتا در نتیجه این هدف‌گذاری نظام بانکی به پایداری می‌رسد.
وی افزود: برای اینکه مطمئن باشیم جریان پول به خوبی در بدنه اقتصاد جریان پیدا کند، بیش از هر چیز قوام و ثبات نظام بانکی ضروری است.
منظور ادامه داد: در برنامه پیش‌بینی کردیم دارایی‌های منجمد بانک‌ها کاهش و اموال بانک‌ها نظم پیدا کند و سامانه املاک و مستغلات بانک‌ها پیش‌بینی شده تا بانک‌ها مورد پایش قرار گیرد.
وی افزود: سامانه سهامداری بانک‌ها را هم پیش‌بینی کردیم تا مشخص شود بانک‌ها چه مقدار از دارایی‌های خودشان را سرمایه‌گذاری می‌کنند.
به گفته او، الزام به واگذاری اموال مازاد دیگر تکالیفی است که پیش بینی شده، بانک مرکزی مکلف شده بانک‌ها را به بانک‌های سالم، قابل احیا و غیرقابل احیا تقسیم‌بندی کند.
منظور گفت: سازمان برنامه باید پاسخگوی رشد اقتصادی باشد و بانک مرکزی نیز باید پاسخگوی ثبات ارزش پول و تورم باشد.
آدرس کوتاه شده: