یکشنبه, ۰۳ دی ۱۴۰۲
۱۱:۳۷
۱۳
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، ۶ اولتیماتوم جدی رئیس دولت، اما شامل موارد زیر است:
دست برداشتن از منجمد کردن اموال و فروش به موقع داراییها
خروج از بنگاهداری
جلوگیری از اضافهبرداشت از بانک مرکزی
تسهیل کار بازرگانان
حمایت از تولید و کسبوکارهای خرد
اصلاح نظام بانکی
این موارد از سوی رئیس دولت به بانکها تکلیف و خواسته شد تا با اجرای این اقدامات، بانکها از ناترازی خلاص شوند و از رشد تورم نیز جلوگیری شود.
سابقه اخطار به بانک های ناتراز
اما مساله اینجاست که زمانی که از ۸ بانک و موسسه نام برده میشود به طور مشخص هدف کدام بانکها هستند؟نکته اینجاست که اردیبهشت سال جاری نیز یک بار دیگر رئیس بانک مرکزی درباره بانکهای ناتراز هشدار داده بود.
به نوشته اقتصاد۲۴، در آن زمان رئیس کل بانک مرکزی از مهلت ۶ ماهه این بانک به بانکهای ناتراز (تا شهریور سال جاری)، برای اصلاح اضافه برداشت هایشان خبر داده و تاکید کرده بود که: حجم اضافه برداشت برخی بانکها از بانک مرکزی قطعا قابل قبول نیست و بانکهای ناتراز در این زمینه برای تعیین تکلیف، حتما مشمول «قاعده و فرایند گزیر» خواهند شد.
فرزین ادامه این وضعیت را که عمدتاً ناشی از عملکرد چند بانک مشخص بود، موجب این دانست که امکان اجرای درست و موثر سیاستهای کنترل تورم را دچار مشکل میکند.
در این خصوص سرانجام مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، رسماً از قرار گرفتن سه موسسه مالی و اعتباری و یک بانک در آستانه انحلال خبر داد و جالب این که همزمان مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارشی رسماً ابعاد جدیدی از وضعیت به شدت بحرانی بانک آینده را تشریح کرده بود.
از سوی دیگر به نظر میرسد دستکم یکی از آن موسسات اعتباری، موسسه اعتباری نور بود که بالاخره چنان ناترازی سنگینی داشت که اعتبار آن لغو و با بانک ملی ادغام شد.
اما سوال این جاست آیا الباقی مواردی همچون بانک آینده موفق به تصحیح ناترازی خود شده است که تاکنون به فعالیت ادامه میدهند؟
در ۲۸ مرداد سال جاری باز فرزین به مساله ناترازی بانکها اعتراض کرد و به آنان اولتیماتوم داد که باید به سرعت ناترازی را حل کنند.