پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۲۷ مهر ۱۴۰۱ ۱۲:۲۸ ۳۱
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
روزهای سخت اقتصاد اروپا

گزارش یونیدو نشان می دهد:

روزهای سخت اقتصاد اروپا

توسعه تعاون:افول نرخ رشد تولید صنعتی در پنج ‌قاره به‌جز آمریکای جنوبی است که نشان می‌ دهد وضعیت اقتصادی این منطقه در سطح مناسبی بوده و قابل مقایسه با گذشته نیست.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،نقشه عملکرد جهانی بخش صنعت در ژوئیه ۲۰۲۲ منتشر شد. شاخص تولیدات صنعتی جهان نشان می‌دهد به جز اروپا، همه مناطق و قاره‌های جهان رشد تولید را تجربه کرده‌اند. در این ماه رشد تولید در آمریکای شمالی و جنوبی در حالی صعودی بود که صنایع چین هم شرایطی مناسب را تجربه کردند. با این حال نرخ رشد تولید صنایع قاره سبز که از آوریل۲۰۲۲ درگیر تنش‌های ناشی از جنگ اوکراین است، در ژوئیه ۲۰۲۲ به ‌دلیل تنگنای انرژی سکته کرد.

هفتمین ماه از سال 2022 برای بخش صنعت خوش‌‌‌یمن نبود. روایت بازوی صنعتی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که صنایع جهان در ماه ژوئیه امسال یکی از کمترین ارقام رشد تولید را تجربه کرده‌‌‌ اند. بازنده اصلی این وضعیت هم قاره اروپاست که در این ماه در اغلب کشورها افت تولید را تجربه کرده و از نظر رشد تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل درجا زده است. طبق گزارش ماه ژوئیه سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، نرخ رشد تولید صنعتی جهان 5/ 2‌درصد بوده که در طول هفت‌ ماه اخیر کم‌‌‌سابقه است. رشد تولید صنعتی جهان در آوریل کمتر از ژوئیه بود، با این حال در آن مقطع به دلیل بروز جنگ اوکراین، سقوط نرخ رشد تولید جهان بدیهی بود.

در ژوئیه اما کاهش نرخ رشد تولیدات صنعتی جهان به کمتر از نصف ارقامی که در فوریه 2022 ثبت شد، احتمالا گویای ورود جهان به یک‌ دوره دیگر از رکود تولید است. یک دلیل محکم برای این موضوع نوسانی شدن نرخ تولید است. در طول چهارماه حدفاصل آوریل تا ژوئیه، نرخ رشد ماهانه تولیدات صنعتی جهان پیوسته فراز و فرود داشت. از آنجا که اخبار متعددی در خصوص اثرپذیری اقتصاد جهان از سخت‌‌‌گیری بانک‌های مرکزی منتشر شده است، به نظر می‌‌‌رسید کاهش رشد تولیدات صنعتی جهان در ژوئیه، نخستین نشانه‌‌‌ها از ورود جهان به یک‌ دوره تازه از افول اقتصادی است. مرور دقیق‌‌‌تر گزارش اخیر یونیدو نشان می‌دهد که بخشی از کاهش رشد صنعتی جهان به دلیل رشد تولید منفی در سه ‌رشته فعالیت مهم نظیر «خودروسازی و صنایع وابسته»، «فلزات اساسی» و «بخش مواد و کانی‌‌‌های معدنی غیرفلزی» رخ داده است. جالب اینکه با وجود رشد مثبت تولید در 9 رشته از 12رشته فعالیت صنعتی در ماه ژوئیه، همه رشته‌‌‌ فعالیت‌‌‌های صنعتی به‌جز خودروسازی نسبت به ژوئیه سال گذشته وضعیت بدتری را گزارش کرده‌‌‌اند. در این ماه نسبت به ژوئیه 2021 رشد تولید بخش دارو نصف شده و رشد تولید مواد و محصولات شیمیایی هم به یک‌سوم دوره مشابه سال قبل تنزل پیدا کرده است. برنده بزرگ ژوئیه 2022 هم با اختلاف «صنعت تولید کامپیوتر و قطعات وابسته و اپتیکی» است که گرچه نسبت به ژوئیه 2021 نرخ رشد کمتری را تجربه کرده است؛ ولی کماکان در سطح قابل‌ توجهی از رشد تولید قرار دارد.

از منظر جغرافیایی نیز آنچه جالب است، افول نرخ رشد تولید صنعتی در پنج ‌قاره به‌جز آمریکای جنوبی است که نشان می‌ دهد وضعیت اقتصادی این منطقه در سطح مناسبی بوده و قابل مقایسه با گذشته نیست. از منظر رشد تولید محصولات صنعتی و میزان فناوری آنها هم وضعیت «بنگاه‌‌‌های صنعتی با سطح فناوری بالا و متوسط رو به بالا» بهتر از بقیه بخش‌‌‌هاست. نتایج گزارش یونیدو نشان می ‌دهد که در ماه ژوئیه نرخ رشد دو حوزه «کالاهای صنعتی با فناوری ساده» و «کالاهای صنعتی با فناوری ساده و متوسط» نزولی بوده که به معنی کاهش میل جهانی به تولید محصولات با فناوری پایین‌‌‌تر است. البته نرخ رشد تولید «کالاهای صنعتی با فناوری ساده»، همچنان در ژوئیه مثبت است؛ اما گزارش یونیدو حاکی از نزولی شدن میزان «کالاهای صنعتی با فناوری ساده و متوسط» در جهان است. در عین حال نرخ رشد «کالاهای با فناوری بالا و متوسط رو به بالا» در این ماه حدود 5 درصد بوده است.

آدرس کوتاه شده: