چهارشنبه, ۱۶ شهریور ۱۴۰۱
۱۱:۴۲
۵۸
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، سید کمیل طیبی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص دیدگاه قانون اساسی نسبت به توسعه تعاونی در اقتصاد ایران گفت: قانون اساسی بر فعالیت سه بخش مهم در اقتصاد ایران و نقش آفرینی آنها در عرصه اقتصاد تاکید دارد.بخش دولتی، خصوصی و تعاونی باید به گونه ای در کنار هم کار کنند که ساختار اقتصادی ایران را توسعهیافته کنند.
وی در این باره گفت: آنچه در این موضوع حائز اهمیت است تاکید موکد قانون اساسی برای حضور و مشارکت فعال بخش تعاونی در بخش های مختلف اقتصاد ایران است. یعنی قانون اساسی به صورت رسمی حضور تعاون در فعالیت های اقتصادی را مشروعیت بخشیده و تایید کرده است.
طیبی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در ادامه بحث تصریح کرد: قانون اساسی کشور به این موضوع اشاره کرده که تعاونی ها براساس ماهیت کار خود می توانند تعاونی مصرف یا تولید یا توزیع داشته باشند،این موضوع بدین جهت مهم است چرا که راه اندازی تعاونی در بخش های تولید، توزیع و مصرف کمک شایان توجهی به کاهش قیمت ها و رضایتمندی مردم بخصوص دهک های ضعیف و کم درآمد جامعه میکند.
استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: اگر تعاونی ها از دهههای گذشته با رویکردهای اشاره شده فعال می شدند، بیشک می توانستند نقش بسیار برجسته ای در کاهش میزان فقر و افزایش رفاه هم برای مردم داشته باشند، ضمن اینکه در افزایش جمعیت تولیدکنندگان و رشد تولید نیز میتوانستند بسیار موثر باشند.
سید کمیل طیبی در ادامه بحث افزود: اگر تعاونی ها در بخش تولید، توزیع ومصرف درست جانمایی می شدند شکی نبود که امروز در اقتصاد ایران شرایط برای رشد اقتصادی مهیا بود یا اینکه رشد اقتصادی قابل قبولی را تجربه کرده بودیم.
استاد اقتصاد با تاکید براینکه دولت سیزدهم برای کاهش بار مشکلات کنونی اقتصادی در کنار مجلس باید تعاونی ها را بیشتر مورد حمایت قرار دهند، گفت: بهتر است دولت و مجلس از فرصت های خوبی که تعاونی ها می توانند برای بازار مصرف ایجاد کنند به نفع مطلوب شدن وضعیت معیشتی و خرید و افزایش رفاه جامعه استفاده کنند. این موضوع طبیعتا به رشد اقتصادی کمک می کند و میزان مبادلات را در جای جای کشور افزایش می دهد.
سید کمیل طیبی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در پایان گفت و گو با اشاره به نقش تجمیع صنایع تولیدی در بخش تعاونی گفت: یکی از مزیت های راه اندازی تعاونی تولید، تجهیز و تامین منابع اعم از مالی یا فیزیکی مثل ماشین آلات برای بخش های مختلف تولید است، راهبردی که می تواند انسجام در تولید و همکاری بخش های مختلف تولیدی را افزایش دهد تا زمینه و فرصت لازم برای جهش تولید و افزایش کالا در جامعه رقم بخورد. از این نظر هر گونه حمایت از تعاونی ها به منزله حمایت از تولید و به تبع آن حمایت از رفاه خانوارها بخصوص دهک های کم درآمد جامعه محسوب می شود.