سه شنبه, ۰۸ شهریور ۱۴۰۱
۱۲:۳۵
۸۳
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی توسعه تعاون، حجت اله فیروزی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با توسعه تعاون با اشاره به این موضوع که توسعه تعاونیها براساس نص صریح قانون اساسی باید در دستور کار دولت قرار بگیرد، گفت: براساس آنچه که در قانون اساسی کشور نوشته شده اقتصاد ایران بر سه پایه اقتصاد دولتی، تعاونی و خصوصی بنا گذاشته شده است. از این جهت اداره اقتصاد به طور تام به دست دولت داده نشده، به این خاطر که باید برای فعالیت بخش های مختلفی مثل تعاونی ها و خصوصی برای در دست گرفتن تولید و عرضه کالاها و محصولاتی که استراتژیک نیستند عرصه باز شود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: بی تردید برای تقویت بخش خصوصی و تعاونی دولت باید از اداره بخشی از اقتصاد کشور کنار بکشد، تا بخش خصوصی و تعاونیها تقویت شوند. یک مزیت مهم تقویت تعاونی ها در اقتصاد ایران این موضوع است که مانع از فسادی می شود که متاسفانه در بخش های دولتی بعضا دیده می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این باره خاطر نشان کرد: تقویت توسعه تعاون موضوع بسیار مهمی است چرا که منجر به توسعه اقتصاد کشور می شود. با اینکه مسوولین به اهمیت و تاثیر گذاری فعالیت تعاونیها در اقتصاد واقف هستند اما متاسفانه بعد از دهه هفتاد شاهد تضعیف بخش تعاون در اقتصاد کشور هستیم در حالی که اثرات مطلوب و مثبت عملکرد تعاونی ها در دهه اول انقلاب به خوبی دیده شد.
وی در این باره تصریح کرد: با اینکه بخش تعاونی دردهه شصت در کشور بسیار پررنگ بود و تعاونی های تولید و توزیع در اقتصاد بسیار موثربودند چرا که مردم به تعاونی ها اعتماد داشتند و چون خود اداره کننده تعاونی ها بودند و به مسائلی که در تعاونی ها می گذشت اشراف داشتند با آرامش بیشتری سرمایه های خود را به تعاونیها انتقال میدادند و چون در تعاونی های محلی و منطقه ای سرمایه گذاری کرده بودند، سود فعالیت های خود را به صورت ماهانه و سالانه دریافت می کردند، موضوعی که دلگرمی مردم را نسبت به کارکرد تعاونی ها افزایش داده بود اما به دلیل بی توجهی به این بخش، توسعه تعاون چندان صورت نگرفت.
حجت اله فیروزی در خصوص اهمیت استفاده از ظرفیت تعاونیها در اقتصاد کشور گفت: با توجه به اینکه بسیاری از تعاونیهای به جا مانده از دهه شصت تا کنون امکانات و تجهیزات زیادی دارند که بلا استفاده مانده باید به سمت استفاده حداکثری از آنها برای توسعه اشتغالزایی و فعالیتهای تولیدی حرکت کنیم، در حوزه انتخابیه ام که نزدیک به 47 تعاونی دارد اخیرا از 8 تعاونی بازدید کردم و متوجه شدم متاسفانه امکانات خوب این تعاونی ها بلااستفاده مانده است، در حالی که باید نهایت استفاده از تعاونیها به جا آورده شود.
فیروزی در این باره تصریح کرد:راه اندازی سوله های صنعتی و بسیاری از مشاغلی که هم منجر به رونق تولید می شد و هم اشتغال آفرینی به دنبال دارد با استفاده از ظرفیت تعاونی ها می تواند انقلابی هر چند کوچک در امر اشتغالزایی ایجاد کند. انتظار می رود دولت از ظرفیت مشارکت مردمی برای راه اندازی بخش تعاون کمال استفاده را به جا بیاورد تا در پرتو وجود تعاونی ها بخشی از اشتغال مورد نیاز کشور تامین شود.