توسعه تعاون:معاون وزیر کار از ساخت شهرکهای مسکونی با اولویت کارگران در جوار شهرکهای صنعتی خبر داد و تنها راه خانهدار شدن طبقات ضعیف و متوسط کشور را مدل تعاونیهای مسکن دانست.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، در حال حاضر بخش اعظمی از هزینههای سبد معیشت کارگران را هزینه های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص میدهد و مسکن از جمله دغدغههای اساسی آنها به شمار می رود. یکی از مشکلات کارگران رفت و آمد از شهرکها و نواحی صنعتی به محل سکونت است که برای کمک به حل این مشکل و خانهدار شدن آنها، طرح احداث مسکن کارگری از سالها قبل در دستور کار قرار گرفته و تفاهمنامهای نیز میان اتاق تعاون ایران و وزارت راه و شهرسازی برای احداث واحدهای مسکونی در جوار شهرکهای صنعتی با مشارکت تعاونیهای مسکن به امضا رسیده است.
مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - در روزهای اخیر از ساخت شهرکهای مسکونی جوار کارخانهای در سراسر کشور با اولویت کارگران خبر داد. وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت امور تعاون وزارت کار و شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید گفت: این تفاهم نامه با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای تعاونیها در حمایت از تأمین مسکن در شهرهای جدید کشور به امضا رسیده و با اجرای این تفاهم نامه ساخت مسکن برای طبقات متوسط و ضعیف کشور در دستور کار قرار میگیرد. معاون وزیر تعاون با بیان اینکه ۹۵۰۰ تعاونی مسکن موفق در کشور مشغول به فعالیت هستند، معتقد است: تنها راه حل خانهدار شدن طبقات متوسط و ضعیف کشور اجرای مدل تعاونیهای مسکن است. برابر آمارها، در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نفر در بیش از ۴۸ هزار واحد تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور اشتغال دارند که با توجه به این حجم و گستردگی و به دلیل مشکلاتی که در بحث رفت و آمد و طی کردن مسافت طولانی تا محل کار برای کارگران شاغل در آنها وجود دارد، تامین مسکن ارزان و آسایش و رفاه کارگران امری ضروری به شمار می رود. به گزارش ایسنا، ماده ۱۴۹ قانون کار صراحتا اعلام کرده کارفرمایان مکلفند با تعاونیهای مسکن و در صورت عدم وجود این تعاونیها مستقیما با کارگران فاقد مسکن جهت تامین خانههای شخصی مناسب همکاری لازم را داشته باشند. همچنین احداث خانههای سازمانی در جوار کارگاه و یا محل مناسب دیگر از دیگر مواردی است که کارفرمایان کارگاههای بزرگ به آن مکلف شدهاند.