پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ ۱۴:۲۵ ۵۹
طبقه بندی: تعاون
چچ
اهمیت بکارگیری ظرفیت اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها برای توسعه تعاونی‌ها

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس :

اهمیت بکارگیری ظرفیت اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها برای توسعه تعاونی‌ها

توسعه تعاون:عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: دولت می‌تواند با استفاده از ظرفیت اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها به صورت جدی برای تبیین اهمیت راه‌اندازی تعاونی‌ها به این موضوع ورود کنند، ضمن اینکه در حوزه عمل، دولت و مجلس در کنار هم می‌توانند تسهیلات ویژه‌ای برای تعاونی‌ها در نظر بگیرند تا توسعه تعاونی‌ها و راه‌اندازی آنها کلید زده شود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مورد ضرورت راه اندازی تعاونی برای رسیدن و دست یابی هر چه بیشتر به عدالت اجتماعی در کشور گفت: در اصل 44 قانون اساسی توجه ویژه‌ای به توسعه و گسترش تعاونی‌ها با هدف توسعه عدالت اجتماعی و برخوردار بودن همه مردم و مشارکت آنها در حوزه‌های مختلف اقتصادی شده است به همین خاطر در وزارت کار و تعاون معاونتی برای توسعه تعاون راه‌اندازی شد.

وی در ادامه افزود: با توجه به رویکرد جمهوری اسلامی که مبتنی بر آموزه‌های اسلامی است، بحث تعاونی‌ها باید به صورت جدی‌تری دنبال شود. بی‌شک برای انجام فعالیت‌های بزرگ اقتصادی باید سرمایه‌های خرد با مشارکت عمومی مردم جمع شود، آنچه در این موضوع مهم است داشتن ضابطه و قاعده در راه‌اندازی تعاونی‌هاست.

محبی در این باره افزود: به همین دلیل مدیریت تعاونی‌ها در تولید و توزیع بسیار حائز اهمیت است تا با مدیریت درست در این عرصه بتوانیم اتفاقات بزرگی را به نفع تامین و برقراری عدالت اجتماعی در جامعه رقم بزنیم. در صورت عدم حمایت از توسعه تعاونی‌ها بی‌شک شاهد به وجود آمدن فضاهای غیرواقعی در اقتصاد خواهیم بود که مردم در آن نقشی ندارند، فضاهایی حباب وار که برای کشور مشکلات متعددی ایجاد می کند، بنابراین با راه اندازی تعاونی‌ها باید به مردم محوری در اقتصاد بازگردیم.

محبی خاطرنشان کرد: با توجه به بیکاری گسترده‌ای که در کشور وجود دارد راه‌اندازی و توسعه تعاونی‌ها در جای جای کشور می تواند مجموعه‌های مختلفی از جوانان تحصیلکرده را در حوزه های دانش بنیان و تولید محصولات مختلف کنار هم جمع کند. اگر دولت از تعاونی‌ها حمایت کند و مردم زمینه را برای آوردن اندوخته‌ها و سرمایه‌های خرد مهیا ببینند شاهد نتیجه موفقی در اقتصاد و حرکت به سمت عدالت اجتماعی خواهیم بود، بنابراین دولت باید به صورت ویژه روی این موضوع تمرکز کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت می‌تواند با استفاده از ظرفیت اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها به صورت جدی برای تبیین اهمیت راه‌اندازی تعاونی‌ها به این موضوع ورود کند، ضمن اینکه در حوزه عمل دولت و مجلس در کنار هم می توانند تسهیلات ویژه‌ای برای تعاونی ها در نظر بگیرند تا توسعه تعاونی ها و راه اندازی آنها رونق بگیرد. به نظر می‌رسد تاکنون از توسعه تعاونی‌ها در اقتصاد کشور غافل بودیم لذا این بار باید با تمرکز جدی روی این محور متمرکز شویم تا در کنار بحث خصوصی‌سازی به توسعه تعاونی‌ها و جایگاه ویژه‌ای که در اقتصاد دارند توجه کرده و به عدالت اجتماعی دست یابیم.

آدرس کوتاه شده: