پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۴۳ ۹۷
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
توسعه تعاونی‌ها تضمین کننده اشتغال پایدار در کشور

عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد؛

توسعه تعاونی‌ها تضمین کننده اشتغال پایدار در کشور

توسعه تعاون:عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس معتقد است یکی از مهمترین شئون تعاونی‌های تولید، اشتغالزایی گسترده در روستاها و مناطق کمتر برخوردار کشور است به طوری که با ایجاد تعاونی‌ها می‌توان نقش مهمی در توسعه و پویایی کشورمان ایجاد و شاهد اشتغال پایدار آنها باشیم.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،بهروز محبی نجم آبادی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه خبری توسعه تعاون در خصوص نقش تعاونی های تولید در اقتصاد کشورمان اظهار کرد: تعاونی های تولید همواره نقشی بسیار پررنگ و به سزایی در اقتصاد کشورمان ایفا کرده اند ولی با این حال آنچنان که باید و شاید به آنها توجه نشده است.

وی افزود: طبق قانون اساسی، اقتصاد کشورمان متشکل از سه ظلع اقتصاد دولتی، اقتصاد خصوصی و اقتصاد تعاونی است که باید اقتصاد تعاونی سهم 25 درصدی در آن ایفا کند ولی آنچه که تاکنون محقق شده، نشان می‌دهد سهم تعاونی‌ها در اقتصاد کشورمان کمرنگ است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: با این حال باتوجه به همین اصل مهم در قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی با طرح‌ها و لوایح زیادی به دنبال کمک به تعاونی‌های تولید است تا کشورمان از طریق آنها به اشتغال‌زایی بیشتر و به دنبال آن کاهش فقر دست یابد.

نجم آبادی اذعان کرد: همه این کم توجهی‌ها در وضعیت فعلی در صورتی انجام می‌گیرد که در زمان جنگ تحمیلی و دوران پیروزی انقلاب اسلامی اسلامی تعاونی‌ها نقش ویژه‌ای را به تاسی از دین مبین اسلام ایفا کردند.

وی افزود: بدون شک سرمایه‌گذاری و روی آوردن به توسعه تعاونی‌ها در کشور می‌تواند فواید بسیار زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد که این مهم باید توسط اتاق تعاون، بانک توسعه تعاون و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس عنوان کرد: یکی از اصلی‌ترین وظایف دولت کم کردن روند تصدی‌گری خود است به همین دلیل باید با کمک تعاونی‌ها، این تصدی‌گری‌ها را طبق قانون رها کند. به طوری که شاهد آن هستیم در 10 سال اخیر خصوصی سازی نهاده‌های مختلف بسیار ناموفق بوده که یکی از دلایل آن عدم اقبال و کمک نگرفتن از تعاونی ها در این مورد بوده است.

محبی نجم آبادی گفت: اگر در روند خصوصی سازی از تعاونی ها کمک گرفته می‌شد بدون شک شاهد مردمی کردن هر چه بیشتر اقتصاد کشور و تحول اقتصادی شرکتها، نهادها و بنگاههای تولید بودیم.

وی در ادامه بیان داشت: یکی از مهمترین شئون تعاونی‌های تولید، اشتغالزایی گسترده در روستاها و مناطق کمتر برخوردار کشور است به طوری که با ایجاد تعاونی‌های خاص جوانان و بانوان که از معضل بیکاری در کشور رنج می برند، می‌توان نقش مهمی در توسعه و پویایی کشورمان ایجاد و شاهد اشتغال پایدار آنها باشیم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل به نظر می‌رسد باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی انجام شود تا از ظرفیت تعاونی‌ها به خوبی استفاده شود، به ویژه در زمان و شرایط خاص تعاونی‌ها می‌توانند به کمک اقتصاد کشور بیایند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نقش تعاونی‌های تولید در تحقق شعار سال نیز گفت: طبیعتا آنچه مسلم به نظر می رسد آن است که تولید در کشورمان اگر به صورت دانش بنیان نباشد در آینده ای نزدیک در زمینه کمیت و کیفیت دچار مشکل اساسی خواهیم شد.

وی خاطر نشان کرد: تعدادی از تعاونی ها تولید هم اکنون در کشورمان به سمت دانش بنیان شدن حرکت کرده اند ولی با این حال لازم است با توجه به ظرفیت زیادی که در کشور در این زمینه وجود دارد تعداد بیشتری تعاونی به سمت دانش بنیان شدن برود تا کشورمان در زمینه تولید و توزیع دچار مشکل جدی نشود.

محبی نجم آبادی عنوان کرد: از طرف دیگر بسیاری از نخبگان دانشگاهی کشورمان می‌توانند با توجه به زمینه کاری خود در تعاونی‌های دانش بنیان ورود کرده و ایده‌های خود را در آنجا پیاده سازی کنند تا کشورمان هم از این ایده ها بهره ببرد و هم جوانان اشتغال پایداری داشته باشند.

عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس گفت: از طرف دیگر اگر این ایده های در تعاونی های تولید به منصه ظهور نرسند شاهد آن خواهیم بود که نخبگان دانشگاهی کشورمان را ترک کرده و ایران از نعمت توسعه به واسطه خلق این ایده ها بی‌نصیب می شود.

به گفته وی به همین دلیل باید دولت و مجلس شورای اسلامی در کنار هم زمینه اعطای تسهیلات مناسب به تعاونی‌های دانش بیان را فراهم کنند تا بتوانیم شاهد توسعه اهداف این تعاونی‌ها در کشور باشیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: زمینه برای افزایش تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید فراهم شود تا بتوانند مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند بنابراین باید این موضوع جدی گرفته شود و اصالت تولید نیز باید رعایت و در نهایت، تولیدی که به صادرات منتهی شود باید از طریق دانش‌بنیان‌ها صورت گیرد.

این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: کشورمان در وضعیت فعلی خصوصا در زمینه کالاهای اساسی به واردات متکی بوده این در حالی است که با گسترش تعاونی های تولید می‌توانیم شاهد افزایش تولید این محصولات در کشورمان باشیم تا دیگر ارزهای زیادی از کشور برای واردات این محصولات خارج نشود.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر با تلاش‌های مجلس، دولت، اتاق تعاون، بانک توسعه تعاون و وزارت تعاون در کشورمان شاهد اشتغالزایی بیشتر جوانان، افزایش تولید تعاونی‌ها و خودکفایی محصولات اساسی باشیم و از طرف دیگر نظام توزیع کشور نیز سروسامان گیرد تا از این طریق دیگر شاهد واردات افسارگسیخته کالاها و ارزبری نباشیم و از طرف دیگر رشد صادرات محصولات و کالاهای مختلف تولیدی در این تعاونی‌ها محقق گردد.

آدرس کوتاه شده: