پایگاه خبری توسعه تعاون
چهارشنبه, ۲۹ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۳۱ ۱۳۵
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
تامین مالی تعاونی‌ها و گشایش گره مشکلات صنعت صیادی

عضو اتحادیه تعاونی‌های صیادی کشور :

تامین مالی تعاونی‌ها و گشایش گره مشکلات صنعت صیادی

توسعه تعاون :باز شدن گره‌ها و مرتفع شدن مشکلات عدیده در صنعت صیادی و تعاونی های مختلف این بخش نیاز به منابع مالی دارد که در این بخش سازمان شیلات کشور و وزارت جهاد کشاورزی و دولت می تواند نقش مهمی ایفا کند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، قدرت الله محمدی، عضو اتحادیه تعاونی‌های صیادی کشور در خصوص مشکلات تعاونی های صیادی در کشور به خبرنگار این پایگاه گفت: قاعدتا اتحادیه تعاونی‌های صیادی در سراسر کشور تسهیل کننده فعالیت اعضای تعاونی و شناورهای صیادی هستند، به صورت دیگر نیز می‌تواند این تعاونی را وکیل صیادان در مجامع مختلف دانست که بخش زیادی از نهاده های این صنعت توسط تعاونی صیادی تامین می شود.

وی افزود: در حال حاضر 200 هزار نفر صیاد در کشور عضو اتحادیه ها هستند که با خانواده آنها می‌توان گفت یک میلیون نفر در کشور با این صنعت مرتبط هستند از این رو پرداختن به مشکلات و حمایت از جامعه صیادی از ضروریات انکار ناپذیر محسوب می‌شود.

این عضو اتحادیه تعاونی‌های صیادی کشور تصریح کرد: بنابراین دولت‌ها باید نگاه ویژه‌ای به این بخش خصوصا شهرهای ساحلی داشته باشند ولی آنچه که واضح و مبرهن بوده، این است که همواره مسئولین به این صنعت کم لطفی زیادی داشته اند.

محمدی اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صیادی در کشور این است که زمانی که ممنوعیت فصل صید در کشور فرا می‌رسد در کشورهای همسایه خصوصا عراق این ممنوعیت صید در آبهای مرزی وجود ندارد به همین دلیل علی رغم نامه نگاری و پیگیری های فراوان، چون ساختاری تحت عنوان شیلات و آبزی پروری در این کشور وجود ندارد این مشکل هنوز پابرجا باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: شرایط کار صیادی در کشور به گونه‌ای است که این شغل به عنوان یکی از مشاغل بسیار سخت در همه کشورها محسوب می‌شود. این در حالیست که تسهیل تحت پوشش بیمه قرار گرفتن صیادان می تواند به آنها کمک شایان توجهی داشته باشد.

این فعال بخش تعاونی اظهار کرد: به همین دلیل مکاتبات زیادی با مجلس شورای اسلامی داشتیم که خوشبختانه رئیس مجلس شورای اسلامی قول هایی برای مساعدت به صیادان داشت که امیدواریم این وعده ها هر چه سریعتر جامه عمل به خود بگیرد.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با تعامل صحیح بین جامعه صیادی و آبزی پروران با دولت طبیعتا می توانیم شاهد عرضه مناسب آبزیان در کشور و تامین امنیت غذایی کشور باشیم بنابراین دولت باید توجه ویژه ای به تعاونی های صیادی در کشور داشته باشد.

این عضو اتحادیه تعاونی های صیادی کشور افزود: برای ساماندهی شرایط فعلی تعاونی‌ها صیادی در کشور، لازم است کارگروهی متشکل از اعضای و دلسوزان این تعاونی، نخبگان جامعه بهره بردار کشور و مسئولان سازمان شیلات تشکیل شود تا با همفکری آنها با هم شاهد بهبود مشکلات و مسائل صنعت صیادی در کشور باشیم به همین دلیل باید گفت مشکلات، ابتدا باید شناسایی و ارزیابی شود تا به بهترین نحو گرهی از کار صیادان و تعاونی های صیادی در کشور باز شود و امنیت غذایی کشور به خطر نیفتد.

محمدی گفت: طبیعتا باز شدن گره‌ها و مرتفع شدن مشکلات عدیده در صنعت صیادی و تعاونی های مختلف این بخش نیاز به منابع مالی دارد که در این بخش سازمان شیلات کشور و وزارت جهاد کشاورزی و دولت می تواند نقش مهمی ایفا کند.

وی افزود: در سالیان گذشته به دلیل وفور ماهی در آبهای جنوبی و شمالی کشور شاهد این بودیم که صنعت صیادی با رشد قابل توجهی روبرو شد که این امر سبب گردید وضع مالی صیادان طی سالیان متمادی خوب باشد ولی در وضعیت فعلی چون از گونه‌های آبزیان موجود به‌شدت کاسته شده، صیادان مجبورند برای صید ماهی به بخش‌های عمیق‌تر دریا بروند تا ماهی بیشتری نصیب خود کنند.

این عضو اتحادیه تعاونی های صیادی کشور اذعان داشت: یکی دیگر از مشکلات تعاونی‌های صیادی این است که صید در فصول مختلف به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست از این رو نمی‌توان گفت صیادان با آسودگی از تامین معیشت ماهیانه خود روبرو هستند.

وی افزود: خروج صیادان بومی و متخصص باعث شد افراد غیرمتخصص و غیربومی وارد کار صیادی شوند که برای پیش بردن اهداف شوم خود صنعت صیادی و تعاونی‌های صید را با مشکلات عدیده‌ای روبرو ساخته است.

آدرس کوتاه شده: