سه شنبه, ۲۸ تیر ۱۴۰۱
۱۰:۲۸
۱۵۴
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، پرویز جاوید کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتوگو با این پایگاه خبری در خصوص چرایی عدم توسعه بخش تعاون در اقتصاد ایران گفت: به این دلیل تعاونیها در اقتصاد کشوردر جایگاه اصلی خود قرار نگرفتند چرا که از تعاون تعریف درستی ارائه داده نشده است. بیشترین موضوعی که درباره تعاونیها گفته شده هدایت سرمایهها به این سمت بوده بدون اینکه چشم انداز روشنی برای توسعه اقتصادی از گذر سرمایهگذاری دربخش تعاونی برای مردم و سرمایهگذاران ترسیم شود.
وی دراین خصوص گفت: اگر اهداف و خروجی سرمایهگذاری در بخش تعاون بخصوص در تولیدات کشاورزی برای سرمایه های خرد در روستاها و شهرستان ها تعریف وتدوین شده بود در این موضوع شکی وجود ندارد که کمک شایان توجهی به امر اشتغال آفرینی درکشور شده بود. یعنی بیکاری به عنوان یکی از مهمترین مشکلات کشور تا حد قابل توجهی رفع شده بود.
پرویز جاوید کارشناس اقتصادی در این باره تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم تامین سرمایه های لازم در بخش های تعاونی برای رشد تولید که منجر به اشتغالزایی میشود تعاونیهای تولید و عرضه رشد قابل توجهی نداشته اند. کمک دولت به بانک توسعه تعاون و اعطای تسهیلات به تعاونیها میتواند منجر به رشد تولید و به تبع آن رشد اشتغالزایی شود.
کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی دلیل عدم رشد تعاونیهای روستایی را توضیح داد و گفت: ما در ایران در عرصه کشاورزی با دو مشکل مواجه هستیم مشکل کم آبی و فقدان دسترسی و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیاست. در عرصه تکنولوژی در بخش کشاورزی قدرت تولید حداکثری را از دست دادهایم. به این دلیل تعاونی ها باید توسط دولت حمایت شوند تا علاوه بر جذب سرمایههای خرد کشاورزان، دولت برای خرید تکنولوژیهای روز دنیا به آنها کمک کند.
وی درباره تبعات عدم استفاده از تکنولوژیهای روز در بخش کشاورزی گفت: به دلیل عدم تولیدات انبوه کشاورزی و بهرهوری بسیار پائین بخش کشاورزی، لذا روستاییان علاقهای به کشاورزی ندارند. عدم دسترسی به تکنولوژیهای روز دنیا منجر به آن شده که به عنوان نمونه در حالی که اروپا از هر هکتار زمین بین 6 تا 7 تن گندم برداشت می کند، اما در ایران در هر هکتار 3 تن گندم برداشت می شود.
وی در ادامه بحث خاطرنشان کرد: عدم دسترسی بخش کشاورزی به فناوریهای روز دنیا منجر به عدم بهرهوری و عدم رشد تعاونیهای کشاورزی شده است. باید اقدام لازم برای ورود و خرید تکنولوژیها و فناوریهای روز دنیا فراهم شده تا به دنبال آن توسعه بخش تعاون، اشتغالزایی و رفاه مردم کشور و رشد بخش کشاورزی فراهم گردد.