یکشنبه, ۲۳ آذر ۱۳۹۹
۱۳:۴۲
۶۴
طبقه بندی:
بورس
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از خبرزاری فارس، سعید محمد امروز در نشست سالروز تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار داشت: در راستای تحریم بودن قرارگاه خاتم درخواست کردهایم مراکز خاصی برای قرارگاه در دولت بابت امور مالیاتی در نظر گرفته شود، افراد خاص مورد وثوق و تأیید صلاحیتشده آنجا فعال باشند تا اظهارنامههای مالیاتی قرارگاه به آن بخش برود و اطلاعات قرارگاه خارج نشود. ما شعبات مالیاتی مشخصی با افراد مشخص در دولت داریم که از سوی آنها در نظر گرفته شده است و سالانه مالیات و بیمه قراردادها را پرداخت میکنیم.
وی تأکید کرد: این که قرارگاه خاتم کل شرکتها و اعضای هیأت مدیره را منتشر کند از آن منظر که تحریم هستیم عاقلانه نیست.
وی با تأکید بر این که افزایش عمق داخلیسازی را دنبال میکنیم، گفت: در سفارشگذاریهایی که داریم تأکید میکنیم همه اجزاء مشخص باشد و این که اعلام شود از کدام شهر ایرانی خریداری شده است.
* برنامهریزی برای معرفی 4.5 میلیارد دلار و 1100 میلیارد تومان پروژه در فرابورس
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بیان کرد صندوق پروژه یکی از تکنیکهای تأمین منابع است، باید یک سری شرکت بزرگ اعتمادسازی کنند، تا مردم با کسب اعتماد پذیره نویسی کنند.
وی ادامه داد: قرارگاه خاتم پس از رونق بورس بلافاصله سراغ این موضوع رفت. در حال حاضر 4.5 میلیارد دلار و 1100 میلیارد تومان پروژه مختلف در بسترهای دقیق طراحی کردهایم. پروژههایی انتخاب شد که سود مناسبی داشته باشد و رایزنی کردهایم، در فرابورس پذیره نویسی شود.
سردار محمد افزود: در دنیا بر اساس اعتبار، بنگاهها ارزشیابی میشوند و پذیره نویسی بر اساس اعتبار تا سقفی انجام میشود. ما درخواست کردیم برای ما تضامین ملاک قرار گیرد که اگر حل و فصل شود جذابیت ویژه در فرابورس برای مردم ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: قرارگاه خودش سهامدار خواهد ماند و سعی میکند مدیریت در دست خودش باشد تا مردم مطمئن باشند.
* در 6 ماه آینده 37 پروژه مهم را تکمیل میکنیم
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار داشت: امروز کشور در وضعیت سختی به سر میبرد، تحریم های ظالمانه علیه کشور ما برقرار شده است و مردم شرایط سختی تحمل میکنند. باید از این فشارها در توانمندسازی کشور استفاده کنیم تا هر چه زودتر به استقلال و خودکفایی برسیم.
سردار محمد با اشاره به همکاری مناسب قرارگاه با همه دولتها از سال 68 گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری از قرارگاه خاتم به عنوان بازوی اجرایی قوی دولتها یاد کردند.
وی گفت: قرارگاه با حدود 5 هزار شرکت خصوصی همکاری میکند، باید به این سمت برویم که زنجیره ارزش را در بخشهای مختلف کشور تکمیل کنیم؛ تحریمها موجب شده است در برخی موارد در حوزههای نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی و کشاورزی دچار آسیب شویم و فشار روی مردم باشد، اما قرارگاه با رصد گلوگاهها نقاط آسیبپذیر را شناسایی و ورود کرده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء تصریح کرد: اگر همان زمان که مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی اشاره کردند، به موضوع توجه میشد، امور لازم نبود از صفر شروع کنیم.
سردار محمد اضافه کرد: چارچوب فکری ما در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب است که چارچوب اقتصاد مقاومتی در آن مجددا تشریح شده و راهکارها مشخص است و این به عنوان سند در قرارگاه مد نظر است.
وی افزود: قرارگاه پروژههای زمین مانده را اجرا میکند و تحویل داده است. سال 99 هر هفته یک پروژه تحویل دادهایم و در ادامه هم همین گونه است. در 6 ماه آینده 37 پروژه مهم را تکمیل کرده و تحویل میدهیم و با توجه به ظرفیتهای بودجه امیدواریم از داراییهای غیرمولد دولت استفاده کنیم. ضرورت دارد نقدینگی نزد مردم و داراییهای غیرمولد نزد دولت به اجرای پروژههای عمرانی اختصاص یابد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار داشت: قوانین و دستورالعملهای ما برای جنگ اقتصادی طراحی نشده است، کارکرد بخشهایی نظیر ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت میتواند قابل ملاحظه باشد. بخشها به صورت جزیرهای خوب عمل میکنند، اما ضرورت دارد روابطی میان این جزیرهها برقرار شود.
* ساخت پتروپالایشگاه مهر خلیج فارس در دو سال
سردار محمد در باره فاز 4 ستاره خلیج فارس توضیح داد: ستاره خلیج فارس استحصال گاز از اعماق زمین در پارس جنوبی و اتصال به پالایشگاههای عسلویه در 24 فاز اجرا میشود.
وی گفت: همراه گاز، میعانات گازی با خط لوله 380 کیلومتری به بندرعباس و ستاره خلیج فارس میرود؛ پارس جنوبی هم 85 درصد گاز شیرین کشور را تأمین میکند. این گاز در نیروگاههای گازی تبدیل به برق میشود و میعانات گازی به ستاره خلیج فارس میرود و به بنزین تبدیل میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء تأکید کرد: اگر نتوانیم برای میعانات گازی برنامه ریزی کنیم، عملا استحصال گاز مختل میشود.
سردار محمد افزود: ستاره خلیج فارس امروز حدود 400 هزار بشکه در روز را به بنزین و گازوئیل تبدیل میکند، به صورت 4 فاز طراحی شده است که فاز 4 به دلایلی متوقف شد و سیراف در اولویت قرار گرفت.
وی گفت: مقرر شد فاز جدید به عنوان شرکت جدید با نام مهر خلیج فارس در قالب پتروپالایشگاه در کنار ستاره خلیج فارس 120 هزار میعانات گازی به فرآورده تبدیل کند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار داشت: در ستاره خلیج فارس آب، برق و گاز به صورت مازاد طراحی شده است. احداث فاز 120 هزار بشکهای در ستاره خلیج فارس 470 میلیون یورو هزینه دارد. در صورتی که اگر بخواهیم همین را در سیراف احداث کنیم، برای 120 هزار بشکه یک میلیارد یورو منابع لازم داریم.
سردار محمد افزود: پروژه جدید به صورت پتروپالایشگاه طراحی شده است.
وی ادامه داد: امروز بحران کشور واردات بیرویه مواد پاییندستی صنعت نفت و گاز است که ارزبری دارد و به صلاح کشور نیست.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار داشت: فاز جدید بر اساس تولید مواد اولیه صنایع نساجی، شوینده و صنعت پت طراحی شده است و دو ساله تکمیل میشود.
سردار محمد اضافه کرد: احداث پتروپالایشگاه در راستای جلوگیری از خام فروشی نقش موثری دارد.
وی ادامه داد: برای پتروپالایشگاه و صنایع معدنی تلاش میکنیم از اوراق منفعت در بورس استفاده کنیم که امیدواریم تا پایان سال بخشی از پروژههای مالکیتی از طریق فرابورس تأمین مالی شود.
* فروش 2 هزار میلیارد ریال اوراق منفعت آزادراهی در بورس در 16 دقیقه
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با تأکید بر استفاده از ظرفیت بازار سرمایه گفت: زمانی که بورس دچار افت شدید بود، ما برای بخش آزادراهی در 16 دقیقه 2 هزار میلیارد تومان اوراق منفعت آزادراهی فروختیم.
* طلب 42 هزار میلیارد تومانی قرارگاه از دولت
سردار محمد با بیان این که طلب قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا از دولت ریالی و ارزی است، گفت: قبل از تغییرات قمیتی اخیر ارز 42 هزار میلیارد تومان از دولت طلب داشتیم که البته با تغییرات نرخ ارز این عدد بالا و پایین میشود.
وی تأکید کرد: در راستای تأمین مالی توافقاتی با دولت در بودجه داشتهایم، استفاده از اوراق خزانه را در دستورکار داریم، تأمین مالی از محل بازار سرمایه را دنبال میکنیم و همچنین فروش اموال و داراییهای قرارگاه را در بخشهایی که امکان دارد، اجرا میکنیم.