پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۱۳ ۱۵۳
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
لزوم اجرای قانون و تقویت بانک توسعه تعاون

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی:

لزوم اجرای قانون و تقویت بانک توسعه تعاون

توسعه تعاون :رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی می‌گوید: براساس قانون، دولت باید به تقویت بانک توسعه تعاون بپردازد تا این بانک نیز بتواند در راستای اجرای رسالت خود، تسهیلات لازم را به دست بخش‌های جامعه هدف در بخش تعاون برساند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،تعاون و تعاونی در گذشته نقش و جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد کشور ایفا کرده است تا جائیکه ایجاد اشتغال و کار آفرینی از این منظر چرخ های اقتصادی را حرکت داده و در مسیر رونق قرار داده است. اما امروز با تغییر رویکرد دولت‌ها به تعاونی ها و عدم حمایت های لازم، بخش تعاون از رونق باز مانده و با رکود مواجه شده است. در همین خصوص حسین مجتبوی، رئیس اتاق تعاون استان خراسان رضوی گفتگویی با خبرنگار پایگاه خبری توسعه تعاون انجام داده است که در ادامه میخوانید.

* جناب مجتبوی! از منظر شما ضرورت حمایت از بخش تعاون با توجه به اساس وجودی آن در شرایط فعلی جامعه و وضع فعلی اقتصاد کشور چقدر است؟

اصل اساسی تعاونی بر پایه خدمات است نه سود و منفعت شخصی. لذا اگر قرار است که ما اقتصادمان را مردمی کنیم، لازم است که از بخش تعاون حمایت کنیم. تعاون یعنی مشارکت مردم. در نتیجه اگر بخواهیم مشارکت مردم را دخیل کنیم تا اقتصاد پیشرفت داشته باشد، الزاما باید از تعاون هم حمایت کنیم و هم آن را توسعه بدهیم. باید تدبیر بهتری برای تقویت و توسعه تعاون و تعاونی در کشور انجام شود.

* راهکار عملیاتی برای تقویت بنیه تعاون و تعاونی در کشور چیست؟

هرچند باید به تعاونی‌های گذشته توجه شود و آن ها را هم تقویت و مجدد راه اندازی کنیم ولی نیاز است تعاونی های جدیدی در قالب های جدید هم ایجاد شود.

افراد زیادی را در جامعه داریم که بیکار هستند و به دنبال شغل میگردند، مثلا در دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیلانی که داریم، اگر اینها را جمع کنیم و برایشان تعاون ایجاد کنیم و دولت طبق وظیفه‌ای که دارد در این زمینه تسهیلگری کند و کمکشان کنیم. این را باید در نظر گرفت که برای هر اشتغالی که دولت بخواهد ایجاد بکند هزینه زیادی باید صرف شود ولی در بخش تعاون ارزانترین اشتغال ایجاد می‌شود. همین که ما 100 یا 200 دانشجو را در بخشی که به آن نیاز داریم جمع کنیم و سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش‌های لازم را به آنها بدهد و بعد تعاونی‌هایی در بخش صنعت، کشاورزی و معدن هم توسعه پیدا می‌کند و هم می‌تواند راهکاری برای مشکلات تعاون که اکنون با آن مواجهیم پیدا می‌شود، از همه مهمتر، اشتغال در بخش هایی که نیاز جامعه است ایجاد می‌شود و اقتصاد در مسیر بهتری قرار میگیرد.

*راهکار رسیدن تسهیلات بخش تعاون به جامعه هدف با توجه به صحبت‌هایی که به آن اشاره کردید، چیست؟ نقش فعالیت های بانک توسعه تعاون در این مهم را چطور ارزیابی می کنید؟

اول باید آنچه که قانون و در چارچوب قانون است را اجرا کنیم. ما عمده مشکلمان در بخش تعاون کشور این است که قوانینی که مصوب شده اجرا نمی‌شود. از جمله آن یکی همین مورد بانک توسعه تعاون است. در زمان تاسیس این بانک، دولت قرار شد سرمایه اولیه‌اش را تقویت و آن را افزایش دهد اما این امر به نحو شایسته محقق نشده است.

ضمن تقویت این بانک باید اقداماتی اندیشید تا تسهیلات لازم به دست بخش‌های جامعه هدف در بخش تعاون برسد. بخش تعاون قانون دارد و یک کار جمعی است نه اینکه نفعش مستقیم به جیب فردی برود و نشان داده امن ترین جایگاه چه در بخش توزیع و چه تولید هستند.

بنابراین مهمترین راهکار رسیدن تسهیلات به این بخش اجرای قانون مصوب در بانک توسعه تعاون است.

*موانع و مشکلات برسر راه تعاونی ها که سبب شده امروز نتوانند نقش موثری در معیشت و اقتصاد داشته باشند، چیست؟

تغییر رویکرد دولت‌ها مهمترین عامل بوده است؛ ببینید هر جایی که مسکن توسط بخش تعاون ساخته شده ارزانترین و با کیفیت ترین بوده است اما دولت ها آمدند و مسکن را به انبوه سازان واگذار کردند؛ چه اتفاقی افتاد؟ در بخش های دیگر هم به همین منوال بود در تولید و توزیع هم کم توجهی‌ دولتها سبب شد رشد بخش تعاون با رکود مواجه شود.

*اهمیت تقویت بخش تعاون در شرایط فعلی چقدر است؟

تقویت بخش تعاون و تعاونی‌ها می‌تواند چرخ اقتصاد کشور را در مسیر رونق و توسعه قرار دهد و روی بهبود وضعیت معیشت مردم هم تاثیرگذار باشد. رهبر انقلاب بارها بر لزوم تقویت تعاون و تعاونی تاکید کرده‌اند و آن را کلیدواژه تقویت اقتصاد دانسته‌اند. اگر دولت‌ها براساس آنچه در اصل ۴۴ به آن اشاره شده، عمل کنند و رویکرد مثبت‌تری به بخش تعاوت داشته باشند قطعا اقتصاد مردمی‌تر و موفق‌تر خواهد شد.

آدرس کوتاه شده: