پایگاه خبری توسعه تعاون
سه شنبه, ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۴۷ ۲۰۳
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
توسعه تعاونی و تحقق ارتقای عدالت اجتماعی

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق :

توسعه تعاونی و تحقق ارتقای عدالت اجتماعی

توسعه تعاون:عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق گفت: به تجربه ثابت شده، تعاونی‌ها را می‌توان زیرمجموعه موسسات بسیار مفیدی در اقتصاد قرار داد که هدف از تشکیل آنها خدمت‌ رسانی هرچه بیشتر به مردم و ارتقای عدالت اجتماعی است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، کامران ندری استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در گفت و گو با این پایگاه خبری بر نقش مهم تعاونی ها در افزایش رفاه اجتماعی تاکید کرد ودر این باره گفت: تفاوت تعاونی ها با سایر بنگاه هایی که در اقتصاد وجود دارد این است که تعاونی ها به دنبال حداکثر سازی سود نیستند بلکه به دنبال خدمت رسانی بیشتر به اعضای تعاونی هستند. عملکرد تعاونی ها را می توان شبیه عملکرد صندوق‌های قرض الحسنه و موسساتی عنوان کرد که به‌دنبال کسب سود موسسین صندوق نیستند بلکه به دنبال ارائه بیشترین خدمت به اعضای صندوق هستند.

وی در این باره افزود: طبیعتا برای جامعه‌ای که تعاونی تشکیل داده و قادر به مدیریت مطلوب تعاونی است اولین ماحصل تشکیل تعاونی، ایجاد رفاه برای اعضای تعاونی است. اصولا تعاونی‌های اعتباری به منظور رفع نیازهای سریع اعضا راه اندازی می‌شوند مثل تعاونی‌های مصرف که برای ارزان رساندن و کاهش سود کالا به دست اعضای تعاونی تشکل می‌شود.

وی در این باره تصریح کرد: تعاونی‌هایی که کالاها را با قیمت‌های نازل‌تری در اختیار کارکنان و اعضای خود قرار می‌دهند قطعا به افزایش سطح رفاه خانوارهای اعضای تعاونی کمک شایان توجهی می‌کنند، بنابراین به نظر می‌رسد راه‌اندازی تعاونی در دسته‌ها و حوزه‌های مختلف برای ارائه بهترین خدمات به اعضای خود یک راهبرد بسیار خوب در اقتصاد و جامعه به شمار می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق خاطرنشان کرد: به تجربه ثابت شده، تعاونی‌ها را می‌توان زیرمجموعه موسسات بسیار مفیدی در اقتصاد قرار داد که هدف از تشکیل آنها خدمت رسانی هر چه بیشتر به مردم و ارتقای عدالت اجتماعی است، شاید به همین دلیل است حضور تعاونی‌ها در اقتصاد ایران در قانون اساسی پررنگ بوده است.

وی در این باره افزود: علی رغم تاکید قانون اساسی بر اهمیت گسترش تعاونی‌ها و گوشزد کردن این مسئله به مسئولان، متاسفانه شاهد هستیم تعاونی‌ها نقشی که از آنها انتظار می رود در اقتصاد داشته باشند را از دست داده‌اند یا به ندرت فعالیت می‌کنند، لذا به دلایل مختلفی این نقش بسیار کمرنگ شده و مطابق تاکید قانون اساسی دولت‌ها بدان توجه نکرده‌اند.

ندری افزود: نکته مهم در خصوص تعاونی‌ها، خود جوش بودن آنهاست، بقای تعاونی‌ها وابسته به نظارت‌های مستمر برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده‌ای است. دولت با استفاده از منابعی که در اختیار دارد می‌تواند از تعاونی‌ها حمایت و پشتیبانی کند تا تعاونی‌هایی که با مشکل مواجه می‌شوند بتوانند روی کمک‌های دولتی حساب کنند، اما تقویت بحث نظارت بسیار مهم است تا تعاونی‌ها توسط افراد ذی صلاحی اداره شوند که از آن سوء استفاده نکنند.

وی خاطرنشان کرد: در هر حال تعاونی‌ها در همه جای دنیا نقش مفید و موثری در جامعه برعهده دارند و اگر درست اداره شوند و از سوء استفاده‌ای نشود و با نظارت توام باشد تعاونی‌ها می‌توانند نهادهای بسیار موثری در توسعه اقتصاد و افزایش دهنده سطح رفاه جامعه باشند.

آدرس کوتاه شده: