پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ ۱۳:۴۶ ۱۵۷
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
فقدان مبانی نظری تعاونی، مانع توسعه تعاونی‌ها شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی :

فقدان مبانی نظری تعاونی، مانع توسعه تعاونی‌ها شده است

توسعه تعاون:عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت: هنوز مدل و مبانی نظری برای توسعه بخش تعاون در اقتصاد ایران نداریم، بنابراین برای توسعه بخش تعاون باید کار را از اینجا کلید بزنیم تا مبانی نظری قابل توجه و کاربردی برای توسعه تعاونی ها داشته باشیم و براساس آن مدل درستی طراحی شود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت و گو با این پایگاه خبری در خصوص بی‌توجهی به توسعه تعاون به عنوان اولویت ذکر شده در قانون اساسی گفت: متاسفانه سالهای زیادی است که توسعه تعاون در اقتصاد ایران مغفول مانده است، در حالی که این موضوع در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در بند ب سیاست‌ها از سوی رهبر انقلاب به صراحت مورد اشاره قرار گرفته که ۲۵ درصد اقتصاد ایران تا پایان برنامه پنجم باید تعاونی شود، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و هنوز در کشور یک تفاهم و برنامه مشخص برای توسعه بخش تعاونی صورت نگرفته است.

وی در این باره افزود: برای توسعه بخش تعاون در بخش های مختلف باید بسیار تلاش شود چرا که در اقتصاد ایران جای کار زیادی برای راه افتادن تعاونی ها وجود دارد. آنچه در این موضوع حائز اهمیت است و به نظر می رسد باید دنبال شود و به خوبی تبیین شود کار کردن بر موضوع تعانونی از حیث مبانی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در این باره تصریح کرد: از حیث مبانی باید این مسائل را تحلیل و تبیین کنیم که با چه رویکرد و ابزارهایی می‌توانیم بخش تعاون را توسعه دهیم و چگونه می‌توانیم ضعف‌های تعاونی در اقتصاد ایران را بپوشانیم و چگونه می‌توانیم یک برنامه مشخصی برای راه‌اندازی بخش های مختلف تعاون در اقتصاد ایران طراحی کنیم.

شقاقی شهری گفت: داشتن برنامه به ما کمک می‌کند که از ظرفیت کسب و کارهای خرد و متوسط در توسعه تعاونی ها و متقابل از تعاونی ها برای توسعه فعالیت های خرد و نقدینگی های خرد سرگردان در سطح جامعه استفاده کنیم. متاسفانه تاکنون نقشه راه مشخصی برای توسعه بخش تعاون در اقتصاد ایران ارائه نشده به همین دلیل نمی‌دانیم که واقعاً چگونه باید به سمت توسعه تعاون در اقتصاد برویم.

استاد اقتصاد در خصوص تجارب دنیا در بخش تعاون نیز توضیحاتی داد و گفت: با اینکه در دنیا هم تجربیات موفق و ناموفق در این بخش داریم اما به نظر بنده هنوز مدل و مبانی نظری برای توسعه بخش تعاون در اقتصاد ایران وجود ندارد، بنابراین برای توسعه بخش تعاون باید کار را از اینجا کلید بزنیم تا مبانی نظری قابل توجه و کاربردی برای توسعه تعاونی ها داشته باشیم و براساس آن مدل درستی طراحی شود و متعاقب آن ظرفیت‌ها شناسایی شوند و نحوه ارتباط بین بخش دولتی و بخش خصوصی با بخش تعاونی مشخص شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بی‌تردید بدون داشتن برنامه و فقدان نقشه راه و الگوبرداری موفق از کشورهایی که در این حوزه‌ها ورود کرده‌اند تعاونی در اقتصاد ایران شکست می‌خورد یا اینکه به اهداف مورد نظر دست نمی‌یابد بنابراین باید واقعیت را بپذیریم که در حوزه تعاونی‌ها عملکرد موفقی نداشته‌ایم، بعد از پذیرش این موضوع برای رشد و توسعه تعاونی ها به صورت نظری و عملی برنامه‌های راهبردی تنظیم و اجرا کنیم، آن زمان می‌توانیم در توسعه تعاونی‌ها موفق عمل کنیم.

آدرس کوتاه شده: