پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۱۵ ۹۴
طبقه بندی: تعاون
چچ
کمبود نقدینگی و منابع مالی؛ مانع نقش آفرینی تعاونی‌ها در اقتصاد

مدیرعامل تعاونی گاوداران مهاد :

کمبود نقدینگی و منابع مالی؛ مانع نقش آفرینی تعاونی‌ها در اقتصاد

توسعه تعاون:مدیرعامل تعاونی گاوداران مهاد، کمبود نقدینگی و منابع مالی را مانع اصلی نقش آفرینی تعاونی‌ها در اقتصاد و امور زیربنایی کشور دانست.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،ناصر استاد احمدی، مدیرعامل تعاونی گاوداران مهاد در گفت و گو با پایگاه خبری توسعه تعاون در خصوص نقش تعاونی ها در اقتصاد کشور گفت: متاسفانه در ایران روی کاغذ تعاونی‌ها بزرگ هستند ولی در عمل نقش کوچکی در اقتصاد کشور دارند.

وی افزود: طبق اصل 44 قانون اساسی تعاونی های سراسر کشور باید 25 درصد سهم اقتصادی کشور را از آن خود می‌کردند ولی با این حال در وضعیت فعلی کمتر از 10 درصد اقتصاد کشور از آن تعاونی‌هاست.

مدیرعامل تعاونی گاوداران مهاد با بیان اینکه در تعاونی‌ها افراد موثرند نه سرمایه ها گفت: بخشی از تعاونی‌ها، زیرمجموعه سازمان تعاونی روستایی هستند که زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، برخی تعاونی ها نیز زیرمجموعه وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی هستند این موجب برخی ناهماهنگی در سیاستها شده است.

استاد احمدی گفت: به نظر می‌رسد برای بهبود سهم تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی کشور باید اقداماتی را انجام داد که مهمترین آن این است که افراد متخصص در حوزه سیاستگذاری بخش تعاون در سازمانها متولی به کار گرفته شوند.

وی تصریح کرد: سازمان‌های متولی تعاونی های سراسر کشور باید پویا باشند، از طرف دیگر باید برای افزایش سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور نباید تغییر هیئت مدیره در کوتاه مدت و به سادگی و آسانی صورت گیرد.

استاد احمدی عنوان کرد: به طور مثال سازمان تعاون روستایی طبق اصل 187، 156 و 149 قانون اساسی می تواند در هر زمان و بدون هیچ دلیلی به راحتی هیئت مدیره و مدیرعامل را عزل کند، به همین دلیل تعاونی ها تلاش کافی برای رشد تولید و توسعه خود نمی‌کنند.

وی افزود: به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مدیرعامل‌های تعاونی‌های کشور با 26 سال سابقه این نکته را عرض می‌کنم که اساسنامه تعاونی ها باید تغییر کرده و به روز شود.

مدیرعامل تعاونی دامداران مهاد گفت: گسترش رو به رشد تعاونی‌های مختلف تولیدی و خدماتی در سراسر جهان این امر را به اثبات می‌رساند که امروزه تعاونی‌ها می‌توانند با توان بیشتری حیات طبیعی، اقتصادی و اجتماعی جوامع شهری و روستایی را تحت تاثیر قرار دهند و به نحو مطلوبی نیز زمینه ساز توسعه پایدار در یک کشور شوند.

وی افزود: با این حال پر واضح است که یکی از اصلی ترین امور برای نائل شدن به رشد اقتصادی و توسه پایدار در یک جامعه استفاده و بهره‌گیری مناسب و بهینه از توانایی شرکت‌های تعاونی است.

این فعال بخش تعاون اظهار کرد: بخش کشاورزی یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور است که علی رغم فراهم نبودن برخی الزامات با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور و سراسر جهان برای مقابله با چالش بیکاری بیشترین فرصت را فراهم کرده است.

مدیرعامل تعاونی دامداران مهاد خاطرنشان کرد: طبیعتا برای این امر توسعه تعاونی‌ها می‌تواند یکی از راهکارهای بسیار مهم برای رشد و توسعه اقتصادی روستاها و افزایش اشتغال در بخش کشاورزی باشد به همین دلیل می توان گفت با توجه به نقشی که تعاونی ها در بهبود نظام بهره‌برداری و همچنین افزایش درآمد و اشتغالزایی در کشور، تامین نیازهای اساسی و توزیع عادلانه امکانات می‌تواند داشته باشد، باید به آنها بیشتر توجه کرد.

استاد احمدی با بیان این که تعاونی‌های تولید از جنبه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی در کمک به بخش تولید نقش بسیار ویژه و سازنده‌ای ایفا کنند، گفت: در حال حاضر بسیاری از تعاونی‌ها کوچک کشور به دلیل کمبود نقدینگی و منابع مالی ناکافی، قدرت حل مشکلات خود را ندارند به همین دلیل قادر به سرمایه گذاری کافی در امر تولید و امور زیربنایی کشور را ندارند.

وی در پایان گفت: با این حال می‌توان با افزایش دانش فنی بهره‌برداران و مهارت کاری آنها از طریق توسعه آموزش‌ها و فعالیت‌های ترویجی، پرداخت وام‌های کم بهره و کوتاه مدت و تجدیدنظر در سازوکار اعطای وام‌ها به تعاونی ها کمک شایانی کرد.

آدرس کوتاه شده: