پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۰:۳۹ ۱۹۵
طبقه بندی:
  • تعاون
  • بانک
چچ
تاثیر نقش حمایتی دولت از رونق شرکت های تعاونی

عضو اتاق بازرگانی مطرح کرد؛

تاثیر نقش حمایتی دولت از رونق شرکت های تعاونی

توسعه تعاون:عضو اتاق بازرگانی گفت: اگر دولت از شرکت تعاونی نوپا حمایت کند قطعا موجب افزایش اعتماد مردم به شرکت تعاونی می‌شود، لذا در تاسیس و گسترش شرکت‌های تعاونی نباید نقش حمایتی و هدایتی دولت را دست کم یا نادیده گرفت.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، مسعود دانشمند؛ عضو اتاق بازرگانی و فعال اقتصادی با تاکید بر لزوم نظارت و حمایت دولت از تعاونی‌ها گفت: قطعا دولت بر شکل‌گیری، کارکرد و تداوم فعالیت‌ تعاونی‌ها به عالی‌ترین شکل ممکن باید نظارت داشته باشد. اعطای مجوزهای لازم از سوی وزارت تعاون و حمایت از شکل‌گیری تعاونی‌ها در سراسر کشور اولین گام مهمی است که دولت باید در این مسیر روشن بردارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از این جهت حمایت دولت از تاسیس تعاونی‌ها حائز اهمیت است چرا که بعد از شکل دادن شرکت تعاونی، اولین موضوع مهم، جذب سرمایه‌های مردمی است. اگر دولت از شرکت تعاونی نوپا حمایت کند قطعا موجب افزایش اعتماد مردم به شرکت تعاونی می‌شود، لذا در تاسیس و گسترش شرکت‌های تعاونی نباید نقش حمایتی و هدایتی دولت را دست کم یا نادیده گرفت، چرا که دولت نقش بسیار مهمی در عملیاتی کردن سرمایه‌گذاری مردم در شرکت های تعاونی ایفا می‌کند.

وی در ادامه افزود: در جای دیگر هنگامی که یک شرکت تعاونی نیاز به حمایت مالی داشته باشد دولت باید اعتباراتی به شرکت تعاونی تخصیص دهد. بانک اعتبارات تعاونی و توزیع قبل از پیروزی انقلاب چنین وظیفه ای داشت که در حال حاضر این وظیفه به بانک توسعه تعاون محول شده است. آنچه در این میان حائز اهمیت است در صحنه بودن دولت برای رفع مشکلات مالی و کمک به تعاونی‌ها برای بزرگ شدن و گسترش یافتن است تا جایی که روی پای خود باشند.

مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی درباره حمایت از بخش تولید مثالی زد و گفت: وقتی شرکت تعاونی از کاشت حبوبات کشاورزی که نیازمند کمک مالی است حمایت کند، کشاورز تولید خود را به راحتی از طریق شرکت تعاونی وارد بازار می‌کند چرا که شرکت تعاونی قبل از تولید به کشاورز وام تولید داده است. در این پروسه نه کشاورز زیان می‌کند نه اینکه مردم تحت فشار گرانی و کمبود حبوبات در بازار قرار می‌گیرند.

وی در این باره تصریح کرد: وقتی کشاورز به تنهایی قادر به اخذ وام و تسهیلات از نظام بانکی نیست، شرکت تعاونی مسئول حمایت مالی می‌شود و تولید کشاورز را بعدا در بازار به فروش می رساند لذا هم تولید برقرار است هم کالا در بازار به وفور یافت می‌شود. این موضوع حسن حضور تعاونی‌ها در اقتصاد کشور را به نمایش می‌گذارد.

این فعال اقتصادی در ادامه توضیح داد: نباید دست شرکت‌های تعاونی از اعتبارات بانک توسعه تعاون کوتاه باشد چرا که شرکت‌های تعاونی اعم از تولید یا توزیع بدون امکانات مالی باقی نمی‌مانند و نمی‌توانند خدمات لازم را ارائه کنند. با حمایت بانک توسعه تعاون از شرکت های تعاونی، قطعا تعاونی‌ها رشد خواهند کرد. البته در کنار بانک توسعه تعاون انتظار می‌رود دولت با نظارت و حمایت های خاص خود راه را برای فعالیت‌های خودجوش تعاونی‌ها باز و با ابزارهای قانونی و نظارت، از روند کاری بنگاه‌ها و شرکت های تعاونی حمایت کند.

آدرس کوتاه شده: