دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
۱۰:۵۳
۲۰۷
طبقه بندی:
مقالات و گفتگو
چچ
گذار اقتصاد تعاون از حاشیه به متن
توسعه تعاون:احسان سلطانی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی توسعه تعاون گفت: متاسفانه سالهاست که بحث تعاون به حاشیه رفته است.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،وی با بیان اینکه تلاش دولت همیشه معطوف به حوزه های پتروشیمی، فولادی، خودرو و... بوده است، ادامه داد: تنها بخشی که به طور جدی مورد حمایت واقع نشده است بخش تعاون است.
سلطانی در خصوص اینکه چطور می توان موجب تقویت تعاونی ها شد، اظهار داشت: بایستی سعی کنیم طبق فرمایش مقام معظم رهبری در مبحث اقتصاد مقاومتی بخشی از منابع را به تعاونی ها منتقل کنیم.
کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: به این صورت که به تعاونی هایی که در صنایع پایین دستی تشکیل می شود می توان با یک نرخ ترجیحی مواد اولیه فلزی، فولادی، شیمیایی و پتروشیمی را بدهیم و آنها را در این مسیر تقویت کنیم.
وی راهکار بعدی تقویت تعاونی ها را در مبحث وام های پشتیبانی کسب و کار عنوان کرد و گفت: لازم است خدمات مشاوره ای، فنی، مالی، بازرگانی، صادراتی، تحقیقاتی و.. با حمایت دولت در اختیار تعاونیها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه راهکار بعدی این است که تعاونی ها را به صورت خوشه های اقتصادی ببینیم، افزود: می توان مجموعه ای از تعاونی ها را دریک منطقه ایجاد و تقویت و حمایت کنیم؛ مثلا در یک منطقه کشاورزی تعاونی های کشاورزی راهاندازی کنیم همانطور که در کشورهای اروپایی این کار انجام شده است.
این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: باید تعاونی های صادراتی، تعاونی های ارائه دهنده خدمات فنی، خدمات مشاوره ای و... ایجاد کنیم یعنی تعاونیها را به صورت خوشهای از مجموعه واحدهای تولیدی خدماتی اقتصادی باهم ببینیم و نگاه جامعتری داشته باشیم.
سلطانی با تاکید بر اینکه که نباید اقتصاد تعاونی را به صورت اقتصاد بنگاهی ببینیم، عنوان کرد: در چین دولت کمک های زیادی به بنگاههای تولیدی کرد و تنها چیزی که از بنگاه ها می خواست صادرات بود و با فضاسازی مسیر را برایشان هموار ساخت.
وی با اظهار به اینکه بایستی تعاونی ها به سمت ایجاد اشتغال مولد حرکت کنند، گفت: اشتغالزایی تاثیرات کلان اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
سلطانی توجه به بخش تعاون را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است در این بخش ساختارها بازنگری و در صورت لزوم اصلاح و تقویت شود.
وی در خصوص عدم تامین بودجه بانک توسعه تعاون ازسوی دولت در سال 1400 گفت: متاسفانه دولت قادر به تامین بودجه این بانک نبوده در حالی که به بخشهایی همچون بورس که لابی و قدرت زیادی وجود دارد به صورت مرتب کمک و حمایت می شود.
سلطانی خاطر نشان کرد: بطور کلی اگر یک بخش از حمایتی که دولت و مجلس از بنگاهای خصوصی بورسی در حمایت از بازار سرمایه دارند نسبت به بخش تعاون داشته باشند،مشکل حوزه تعاون برطرف می شود.